Dobrý večer, chtěl bych se zeptat ohledně dědictví. Otec,sestra a děda dědí z pozemku a otec má exzekuce a chce to zříct v prospěch mě abych tu jeho část dědil já, jestli to jde Děkuji za odpověď.
To není možné. Z dědictví musí prvořadě zaplatit dluh.
evil1990
To je hezký, ale když umřela babička, tak taky bylo dědictví a měla se dědit garáž, tak se zřekl v prospěch dědy můj táta a šlo to a to exzekuce měl a přepsalo se to v pohodě
Samozřejmě to de při dědickém řízení se otec zřekne dědictví ve váš prospěch a hotovo
evil1990
No je to tak že na Slovenaku je pozemek kterej prodali po prapra rodičích a zdědili to jejich sourozenci babička a její 6 sourozencú, ale už jich jsou 2 ze 7 a babička už nežije,tak to šlo na dědu a tatu a sestru táty,ale táta má exzekuci a chce se zříct dedictví v prospěch mě jako syna aby mu ten podíl nesebrala exzekuce, tak nevim jestli to půjde.
já mám takový mlhavý pocit, že tak jednoduché to není. že se v tomto případě může exekutor s odmítnutím dědictví nesouhlasit a odvolat se proti němu. mám dojem, že odmítnuté dědictví může takhle napadnout až dva nebo tři roky zpětně.
Otec má exekuci a kus pozemku? Tak on si s tím exekutor poradí, neboj.
evil1990
No je to tak že na Slovenaku je pozemek kterej prodali po prapra rodičích a zdědili to jejich sourozenci babička a její 6 sourozencú, ale už jich jsou 2 ze 7 a babička už nežije,tak to šlo na dědu a tatu a sestru táty,ale táta má exzekuci a chce se zříct dedictví v prospěch mě jako syna aby mu ten podíl nesebrala exzekuce, tak nevim jestli to pujde
Exekuce nic nesbírá. To je naprosto vadný výklad pojmu. Exekutor pouze pomáhá vymožení oprávněných pohledávek věřitelů. Finančně gramotný člověk ke správě svých financí pomoc exekutora nepotřebuje.
ml1
OT: V angličtině je ale exekuce poprava, sloveso to execute znamená popravit. Buďme rádi, že u nás je význam toho slova daleko mírnější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.