Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci nakoupit za 200 000 kč to je8045 euro.Mám v úmyslu počkat,až půjde nahoru a pak prodat.Dělal to tu někdo?Co poplatky v bance?Nyní je euro-24,86-počkal bych až to stoupne aspoň o 2kč a mám 16090kč-čistého zisku,co jse se díval tak se euru už moc nevěří-nevím.Je to momentální nápad,opravuju baráček-tak každá kačka dobrá.
Dobrý den. Nápad je to určitě dobrý a určitě mnohými lidmi využívaný. Co takhle ale sleduji vývoj kursu EUR, tak jde zatím pořád dolů. Tak aby se Vám nestalo, že na ten zisk budete čekat dosti dlouho. Na poplatky byste se měl zeptat ve svojí konkrétní bance, která Vám vede účet. Většinou to stojí nějaké procento z částky.
Na Vašem místě bych nenakupoval v bance, ale v nějaké menší směnárně. Ve větších městech, asi jen krajských, bývají arabské směnárny takřka na každém rohu, alespoň u nás to tak je. Mají podstatně lepší kursy než banka a navíc je to bez poplatků. A při takhle velkém nákupu Vám ještě dají slevu, třeba i jen o desetník, ale v tomhle množství je to slušný výdělek navíc. Banky Vás dík poplatkům pěkně ohoblují, takže Váš potencionální zisk nakonec stejně shrábnou samy. Já když jsem u nich nakupoval napoprvé, trochu jsem z toho měl strach, ale od té doby - 7 let - již nekupuji nikde jinde. Chce to obejít pár těchto směnáren, protože i mezi nimi jsou rozdíly až 20hal na Euru. Asi záleží na poloze směnárny. Já jsem takto nakupoval Eura 9. 8. a kurs byl 25 Kč, takže si můžete někde na netu dohledat jaký byl ten den kurs v bankách a porovnat to. I se započítání komisního poplatku bance.
Jinak kolísání kursu můžete sledovat třeba zde: mesec.cz/... dole najdete i graf za období které si zvolíte, takže to máte ještě přehlednější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.