Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozšiřující se kožní mykóza

Od: pavel123 odpovědí: 5 změna:
Zdravím, asi týden zpátky se mi mezi prsty na noze začali objevovat malé puchýřky. Hledal jsem na internetu a nejspíš se jedná o kožní mykózu. O pár dní později se mi objevila i na druhé noze a potom se rozšířila i na chodidla kde jsou puchýře docela velké. Předvčerejší se mi začaly puchýřky objevovat na dlani, a teď i na ruce. Chci se zeptat co s tím? Nějaké tipy jak se toho zbavit? K doktorovi se mi s tím moc nechce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Pokud je to plíseň, tak ta svědí. Na ni je mast Clotrimazol nebo Canesten - mazat vytrvale a dlouhodobě, koupat v růžovém roztoku hypermangánu, ve stravě omezit vše sladké, a nepít slazené nápoje. Cukr plísně a kvasinky v těle podporuje! Konzultujte aspoň s lékárníkem. Možná bude mít něco vhodnějšího. Lékař by to ale měl vidět, může být příčina jinde. Neprodělal jste nějakou infekci?

liska5

A taky potírat jablečným octem, jak mi připomněl příspěvek od oct

hodnocení

2x

U lékaře už jste měl být, že se vám nechce, není moc dobrý nápad. Pouze mne napadá máčet to v růžovém roztoku hypermanganu. Tím nic nepokazíte, ale raději toho lékaře, může se to rozlézat dál, kdo ví, co to je.

oct
hodnocení

0x

To jsem kdysi vyřešil namočením látky do octa a přiložením (ovázáním) na pár hodin.

sametka
hodnocení

0x

Totéž jsme měli v rodině u staršího člověka, který chytil od čtyřleté vnučky tzv. sedmou nemoc. Vyhledejte si to i s fotkami, jestli je to ono. Nijak se to neléčí, jen se dotyčný izoloval, aby nenakazil další lidi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]