Nejste přihlášen/a.
nejde o clo ale dph (je to pod stejnou procedurou v celnim prohlaseni). Pokud je zvolena na aliexpressu posta ktera ma ve jmenu aliexpress/economy/saving tak by zbozi melo byt proclene uz od prodejce. Ale mohlo se stat ze zadal spatne cislo.
Zastupovani postou nedoporucuji, jak jim jednou das souhlas tak uz se nikdy neptaji a automaticky za tebe delaji prohlaseni a platis nesmyslne castky navic + dph i kdyz jsi ho platil. Je lepsi si prohlaseni udelat sam pres celnicka.cz (oficialni web celnice) kde je to zadarmo bez poplatku a pokud nevis jak na to tak postupovat podle navodu na googlu jich je hodne.
To co píšete ale není pravda a divím se, že s Vámi i 3 lidé souhlasí. Asi také nemají vůbec žádné zkušenosti, ale MYSLÍ si to. Já jsem opravdu poště dala plnou moc, aby mne v celním řízení zastupovali. Už je to několik let a nikdy potom toho nikdo nezneužil. Zaplatila jsem jejich služby pouze tenkrát a pouze jednou, v té chvíli, kdy to bylo nutné. Od té doby mi přišlo několik stovek zásilek a nikdy víc se to neopakovalo a žádné nesmyslné sumy jsem nikdy neplatila. A také vůbec není nutné vyplňovat nějaké prohlášení přes tu "celničku". Na výzvy rázu které zde zmiňuje tazatel, je nejlepší vůbec nereagovat a čekat. A nezapomeňte, že právě na YouTube jsou rady a návody od kohokoliv, kdo má potřebu někomu radit a vůbec to nemusí být ověřený zdroj. Takže pozor na rady na Googlu a tak dál. Nakonec i Vy tady radíte něco, co se nezakládá na pravdě. Já jsem teda nikdy takovou zkušenost o které píšete, nikdy neměla.
Začal jsem na Alíkovi po dlouhé době zase objednávat. Je ale potřeba vybrat přepravu "Aliexpress STANDARD (nebo saver) shipping"(Stojívá od 90 Kč výš.) Tímto způsobem odeslaný balíček by měl být označen číslem IOSS a neměl by být zadržen (clo se platí až nad 150 euro). Zatím mi takto 3 balíčky přišly a dalších pár je na cestě.
Nic nedělejte, nic nevyplňujte, DPH už jste určitě zaplatil a žádné jiné celní řízení se na Vás při této částce nevztahuje. Objednávám hodně a tohle vyzvání od pošty mi občas přijde také. Když to bylo poprvé, zapátrala jsem a zjistila, že to je nějaká chyba v nastavení ze strany pošty. Ten článek bych i našla, ale trvalo by mi to a nechce se mi to zase hledat. Takže žádné obavy, ignorujte to, zásilka Vám přijde bez problémů. Nic navíc samozřejmě platit nebudete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.