Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úder do hlavy

Od: jakub* odpovědí: 22 změna:
Čau lidi mám problém. 4.11. neboli v pátek sem se celkem dost udeřil o futra. Výpadek paměti sem neměl ale dnes a včera se mi opravdu dost motá hlava. Měl bych zajít k doktorovi?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

Při "praštění se o futra" se nejspíš nic nestalo, ani otřes mozku. Jiná věc by byla třeba u pádu s ránou do temene hlavy, tam se může projevit subdurální hematom klidně po čtrnácti dnech naprosté pohody...a pak už to jede tak rychle, že se leckdy ani operace nestihne. To ale skutečně nebude váš případ.

jakub*
hodnocení

I kdyz je to dost podobné jako včera tak sem k doktorovi nešel. Doufám že to motání hlavy samo odezní.

hodnocení

3x
Nikdy nic nepodceňujte a jděte .
Mario
jakub*
hodnocení

Co myslíte že by to mohlo být. Já jen že vůbec netuším.
okplus
Otřes mozku
Určitě nic vážné , bolest hlavy je vcelku normální , když se uhodíte . Zítra jděte k doktorovi a budete mít klid . Moje babička to měla horší , když jednou sekala dřevo , zvedla sekeru nad hlavu a dřevo jí spadlo na hlavu . Vy se bát nemusíte , ale jistota je kulomet
Mario
jakub*
hodnocení

Ježiši. To by se po 5 dnech neco uz stalo ne?
jakub*
hodnocení

Dobře. Děkuji
okplus
A co by se asi tak mělo stát, otřes mozku zpravidla sám odezní po nějaké době v 90% případů.
A co asi tak obvoďák udělá, pokud budeš moct naléhat, tak tě pošle na rentgen na CTčko A / nebo ti napíše nějaká analgetika.
Doporučuju ti se psací do nějaké poznámky v mobilu přesně všechny příznaky, pocity, časové souslednosti, aby jsi mu to mohl podrobně vylíčit. Pokud tam nemáš prudkou bolest do hlavy, tak se pravděpodobně nebude jednat o rozjeté Aneuryzma, neboli výdutě, neboli tygr či jak se to zove.
Každopádně zítra tam zajdi, ať máš klid, a pak nám napiš, jak to dopadlo, díky.
jakub*
hodnocení

Ještě jsem zapoměl zmínit že mi je trochu nevolno.
jakub*
hodnocení

Popravdě se mi moc k doktorovi nechce. Nechci obvoďáka obtěžovat takovíma prkotinama

Doktora klidně obtěžujte, z lékařského hlediska tohle není prkotina. Možná vás pošle na nějaký rentgen.

hodnocení

1x

Doktorovi jděte, může to být otřes mozku nebo i nějaké vážnější následky s pomalým nástupem.

Kamarád se takhle praštil do hlavy na fotbale a druhý den mu řezali lebku, protože měl otok mozku.

liska5
hodnocení

1x

Pro jistotu k lékaři zajdi. Už kvůli pojišťovně, kdyby něco. Většinou lebka vydrží, mozek se zatřepe /plave v moku/, ale odnese to krční páteř, která musela ránu ustát. Od ní pak může bolet hlava. Není jasné, zda se v ní něco hnulo a tlačí na cévu zásobující mozek, nebo zda měla rána zrovna vliv na statokinetické ústrojí vnitřního ucha /závratě/.

jakub*
hodnocení

Čau lidi. Tak jsem u doktora tedy byl a měl sem prý lehký otřes mozku. Mělo by to samo odeznít
liska5

Je od Tebe hezké, že ses ozval. Většina tazatelů na takovou zpětnou vazbu ani nemyslí.

Díky. A ať už jsi fit!

hodnocení

0x

Byl bych v klidu. Jelikož měřím 205cm ,,párkrát´´ jsem se už do hlavy o futro, či trám praštil, kolikrát i dost. Navíc - vzpomenout si po pěrti dnech na doktora už fakt nemá význam

jano123
hodnocení

0x

Už dávno Ste mali byť od doktora doma.

Vaš zdravotný problém nevyrieši internet, posúdiť to može

iba lekár, a tak isto aj liečiť. Ak by zistil niečo závažnejšie,

mali by Ste iba výčitky s odďalovaním problému...*nene*

Poradňa je dobrá vec, ale nie moc vhodná na riešenie

"zdravotných problémov".

jakub*
hodnocení

Mám tedy zítra zajit k lékařovi?
jano123

Ak sa aj teraz pýtate, tak Vaša otázka je trolová,

na reakcie publika...*tanec*

vita
hodnocení

0x
Pokud se domníváte že je to způsobeno tím úderem, návštěvu lékaře bych rozhodně uskutečnil.

hodnocení

0x

Také jste si mohl úderem hnout s krční páteří, také se pak motá hlava. Ale u lékaře jste byl, takže OK. Předpokládám, že u neurologa. Pokud by trvalo, asi zopakovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]