Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena vajíček v Albertu

Od: serena odpovědí: 36 změna:

Včera k večeru jsem viděla vajíčka z volného výběhu / sem tam jsem je brávala/ za 56,-kč - 6 ks v Akci ! To znamená,že 1 vejce stálo 9,333 korun? Takže kdyby ta proložka byla na 10 ks,což běžně beru,by stále ve slevě skoro 100.-korun? To mě porazilo,nic jsem nekoupila.

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zdražuje se všechno a všude. Nejenom jídlo. Myslím si, že příští rok budeme na vajíčka za 6 korun vzpomínat s nostalgií.

Byla jsem dnes na vyšetření u lékaře. Chodím preventivně, rok co rok, pro jistotu. Ještě loni stálo jednorázové zaváděcí zrcátko 20 korun. Dnes na dveřích velká cedule, informovala pacientky, že za zrcátko jsou povinné zaplatit 40 Kč. V tu chvíli mě zamrzelo, že nejsem chlap. Ten zrcátko nepotřebuje. *smich2* Snad leda na holení. Jaga.

omg

A nemůžete si nosit svoje zrcátka?

jaj*
To jsou spešl, spíš by mě zajímalo oni už nepoužívají ty kovový? Kdysi to bylo tak že se používaly kovový a za příplatek plastový jednorázový. Teď je moderní plastem šetřit, ale asi jen tím že dělají papírový brčka.

hodnocení

4x

V Lidlu v Ostravě v novém komplexu Koksovna 30 za sto a bylo jich tam, že bych mohl naplnit auto. Velikost M z klecového chovu. Celá paleta, a bylo po 13 hodině. A jak lidé nakupují? Povídaly si tam 2 dámy, ta jedna pro jedno plato o 30 vejcích přijela autem. Nekoupila nic jiného, platila hned přede mnou a nastupovala do Octavie. Doma koukám na mapy, kolik ujela kilometrů. 20 tam a 20 zpátky, přes dopravou přetížené centrum, kdy je spotřeba vyšší. Tak počítám: 30 vajec za 100, spotřebu benzínu odhaduji na 120, ceny za 30 vajec jí vyšla tak na 220 nebo i víc. Kolik ušetřila? Loni jsem u Makra slyšel rozhovor 2 žen, ta jedna přijela pro 10 rohlíků autem a druhá jí říká, prosím tě, to se ti vyplatí /10 tam a 10 zpět = 20 km/. Odpověď: však benzin kupuje manžel. A do třetice dva manželé před vánoci v Kauflandu: Prosím tě, na co to kupuješ, na co ti to bude, když to nepotřebuješ? Ale když k tomu je dárek! Pak se tam ještě přeli, to už jsem neslyšel. No, není to estráda?

Toto je moc pěkný příspěvek a ukazuje mentalitu některých lidí, kteří ušetří někde koruny a jinde prodrbou stokoruny. Známý teď vymyslel takovou hlášku, kterou už našval spoustu lidí - jak ušetřit? Nemít psa a auto. Nejvíc se tím cítí dotčeni ti, co to auto vůbec nepotřebují - dojíždění do práce atd.

omg

Ještě by to chtělo doplnit věk těch koupěchtivých. Mě se taky otvírá kudla v kapse když vidím, jak jeden jede autem sám a na nákup jedné položky :)

... si tady žijeme v takovém blahobytu, až Hamba :)

lee*
@omg Vy asi neznáte situaci, že zapomenete kypřící prášek, bez kterého buchtu neuděláte nebo otevřete balíček masa a smrdí nebo vám upadne šlehačka na podlahu a přitom už chladíte pečenou roládu? To pak prostě jdete fakt pro jednu položku. A světe div se, ne každý si tam dojde pěšky, protože třeba já bydlím 10km od města a krám u nás není. Sem netušila, že bych měla někoho svézt a nebo aspoň koupit pár blbostí, aby mě zas někdo nehodnotil
omg

Dělejte si co chcete, je to vaše karma, že vaší bl... produkujete zbytečné zatížení Planety (jen kvůli vašemu momentálnímu chtíči konzumu a bažení

S tím nic neuděláme a tady to nevyřešíme. To že se svého pohodlí dobrovolně nevzdáte. Jediné řešení toho je reset systému. Který stejně tak jako tak dříve či později nastane ať chceme nebo ne.

ps: A to fakt nemáte sousedku s kypřicím práškem jo? Aha vždyť benzin platí manžel, čas je zadarmo a sousedka je krá..

pps: ne fakt to neřešme, to nebylo adresný! Tak proč jste se ozvala *alene*

lee*
@omg Vážený pane, deset let jsem byla vegan, teď jím živočišné výrobky minimálně, tedy moje zátěž po této straně je na rozdíl od většiny minimální. Oblečení nakupuji často po sekáčích, nepodporuji žádné fast fashion. Třídím odpad a díky solarům a tepelnému čerpadlu - vrtu se snažíme být energeticky aspoň trochu soběstační. Nejsem žádná náplava v satelitu, žiju na místě kde se narodila moje matka, moje babička, můj dědeček a prababička se sem přistěhovala když jí bylo 7 let. To že prostě občas něco zapomenu, rozbiju atp. se prostě stane. Btw netuším jak poznáte, že pro tu jednu věc se nestavuji cestou od doktora nebo z práce. A jo, já bych i do tý práce měla asi chodit těch 19km pěšky. A nebo MHD. To jsem i chtěla, jenže na směnu 6-14 bych musela vstát ve 3.45, celkem 3x přesednout (vlak, trolejbus, tramvaj, autobus), to samé cestou zpět a domů bych přijela v 16.30. To by jistě šlo, kdybych nebyla pohodlná, že? Já mám své svědomí čisté, neříkám že dělám maximum ale rozhodně víc, než valná většina lidí okolo. Takže mě laskavě nemoralizujte
serena
hodnocení

Pro omg...položila jsem svou otázku kvůli skokovému zvýšení cen pro cukrářky domácí i profi,tak si laskěvě držte témata a nemelte aktivistické žvásty vás,co poléváte oranžovou barvou obrazy v největších galeriích světa aj fantasmagoristických x...y.

Já bych jen doplnila, že jen tupouni jezdí pro jednu položku. Všechny ty kypřicí prášky atd. mám do zásoby,. Do zásoby! Toto slovo už spousta lidí nezná! Na jaře mi bylo trapně, když jsem všechny tvrdé těstoviny v Kaufu koupila do zásoby. Tehdy stály v akci 10 korun. Dnes ráno koukám - 32, 90! A vo tom to je !

omg

1. Priznejme si pravdu, cena vyrostla skokove i diky NEOPODSTATNENYM NAKUPUM DO ZASOBY, pokud jde o to obili...

2. Kyprici prasek se prodava pokud vim v celofanu po 5 ks.

3. Pokud jde o podnikani a cukrarky, no tak ty si snad take zvednou cenu jako vsichni. Prece kdyz se nasype lidem vetsi duchody, davky, platy, mzdy, je nutno zvednout ceny VSEHO... Protoze jinak dochazi k tomu 1. - lide vykoupi vse do zasoby. Zde funguje regulace cenou.

Ps: Popravde, ktereho obcana v CR muze trapit cena vajec, masla, mleka, chleba? Kolik toho zkonzumuje za mesic, amy mu na to nestacil prumerny prijem/duchod pri mezirocni zmene ceny komodity?

serena
hodnocení

pro omg: ---takové aktivistické kecy si nechej,až se staneš otcem,možná se ti rozsvítí...

jaj*
A pak jede 30 km pro levnější benzin:)

hodnocení

4x

Do Albertu mám daleko, tak leták s akcemi, který mívám ve schránce, ani neotevírám. Ale cenu vajec sleduji. I ve velkém platu 30 kusů je kus za 5 Kč a pár desetníků. Čím menší je balení, tím víc se to blíží k 6 Kč.

Normálně kupuji od soukromníka. Ještě v září si bral 30 Kč za 10 kusů. Teď slepice nenesou nebo neprodává, po Vánocích jistě zdraží. Protože mi 10 ks na 14 dní nestačí, naučila jsem se v poslední době koupit plato v nějaké slevě a část naložit do Vaja. Kolegyně Etana píše, že naložená vejce jsou hnusná. Inu, vařit se nemohou a v těstu ten rozdíl nepoznám.

Hodně se diskutuje pondělní prodej vajec v Lidlu. Byla jsem tam pár minut před otevřením a vejce mám. Nezadusím se s nimi, jak si mnozí distutující u různých textů myslí, i když jsem stará a žiju sama. Opět jich mám část ve sklepě ve Vaju a ty buchty, ve kterých pak budou, z velké části sní vnoučata. Viděla jsem kupující, kteří brali mnoho palet. Protože mnohé znám osobně, vím, že tito důchodci nakupovali pro své děti. Ti se s tím také nezadusí. Zde a ještě někde jinde jsem zaznamenala poznámky, že v Ostravě a v Opavě bylo v Lidlu vajec dost. Jasně, lidé od polských hranic do podobných front nechodí.

Já bych jen doplnila, že znám spoustu lidí, kteří by pro pár korun slevy zabili přítele, ale pak vidíte, jak si koupí Blesk, to Kafíčko, Pravdivé bláboly nebo co, další nesmysly, kde vyloženě lžou a těch pár ušetřených korun je pryč...

bim

Sisi, proč je Váš komentář pod mým příspěvkem? Jen proto, že jsem si dovolila koupit levná vejce? Ano, já šetřím a různé slevy využívám. Nebudu se svěřovat, proč mám malý důchod. Ale lenost za tím není. Nikdy jsem tady nebo jinde kvůli penězům nefňukala. Blek nekupuji, Kafíčko ani neznám. Vám ovšem nikdo nebrání, abyste lidi vychovávala přímo u stánků s těmi časopisy. Máte na to odvahu? V tom "anonymním" plácnutí a vychovávání na dálku cítím něco nedobrého.

Systém mě odhlásil, nevšimla jsem si, tak píšu bez přihlášení.

Hele, bime nebo co, nějak nechápu váš příspěvek...

guj
hodnocení

3x
Ano, vejce v poslední době vyskočila hore. Všichni zdražují, tak vejcaři nechtějí zůstat pozadu. Včera jste mohla vidět reportáž a fotky, jak lidičky stanují 2 a více hodin před otevíračkou před Lidem, aby si koupili 30 ks za 100 Kč - klasické trojky-klecovky. Nějaké dvojky z podestýlky už tam nějakou dobu stojí 170 za plato 30 ks. Běžná cena bez akce za trojky 10 ks je (jaká náhodička) úplně všude 52,9 (pěkný kartel, že ano). Takže volný výběh bude ještě o level vejš.
serena
hodnocení

Jako jsem z toho ještě dnes paf...nejsem z těch,co se honí po supermarketech s letákem i když neodsuzuji nikoho,ale toto mě zarazilo,čekám,až mě to přejde ...

No asi bych se nedivil, večer napíší, že se zdražuje cena nafty a benzínu a na většině čerpaček je v tem moment už dražší. Jeden tuším novácké TN (já to -titulek-četl na interntu na tn), že vejce podraží a druhý den už třeba v Kaufu poobědě nebyla-lidé se o ně pomalu prý porvali,totéž Lidl a Penny, (mám vycházky díky DPN až od 12:00). Naštěstí v místní vajčárně mají ale aspoň jsou zaručeně čerstvá.

omg
hodnocení

2x

Lidl Vejce Nejsou :))

Cena vajíček v Albertu

hodnocení

1x

Dneska jsem přivezla z Alberta 10 vajec za 52,90.

Když je potřebuju, tak se nedá nic dělat.

serena
hodnocení

Tak večerama jsou supermarkety vybílelny...jiná vejce nebyla,proto jsem to sem dala...přeci 5,20 korun není rovno 9,30 korunám,z to se nedá upíct dort,na který je třeba cca 8 vajec ...

omg
hodnocení

1x

1) jaképak zdražení, to jen peníze ztrácí hodnotu tím, jak se všude přidává ;)

2) chcete česká vejce za 3,33? Tak hurá do Lídlu!

Cena vajíček v Albertu #2

lee*
hodnocení

1x
Mě jen překvapuje, kolik lidé spotřebují vajec. Nechápu, do čeho je dávají. Péct se dá dobře i bez nich. Ne všechno, samozřejmě, ale dá se. Do br knedlíku se třeba také dát nemusí, knedlík drží a nikdo to nepozná. Pokud jsou pro mě vejce drahá, snažila bych se zamyslet kam je v receptu dát nemusím. Leckde je vejce úplně zbytečně

Přesně. Naše známá dává všude místo vajíčka trochu vody se škrobem. Měla jsem ji za blázna, ale taky to zkusím. Např. mufiny s tímto se nepoznají od těch s vajíčkem.

etana*
hodnocení

0x

Když tak probíráte ta vejce, můžete mi někdo sdělit, co s těmi platy vajíček pak děláte? Velikonoce nejsou, nakládaná jsou hnusná...jaká konkrétní úspora vznikne, když místo deseti vajec na týden pro rodinu koupí mamina vajec třicet nebo šedesát?

Nu vejce nějakou dobu vydrží. Kolegyně ode mne bere pravidelně tři plata s tím, že se po nich její vnoučata mohou utlouct a míchaná by jedla od rána do večera. K tomu pomazánka, nějaká buchta a plato je pryč ani nevíte jak.

inspa*

To bude na Velikonoce pukavců. Zato krásně nazdobených. *smich*

serena
hodnocení

Proč všichni píšete o velikonocích...asi chlapi?!

Spousta žen peče velké množství nejen pro blízké,ale hlavně na zakázku,lidi si objednávají krabice vánočního cukroví,asi nechodíte na soc.sítě,kde je spousta skupin jen na vánoční pečení ...nechápu ten smíchchch

etana*

Sereno, pravda, to mě nenapadlo, ale skutečně leckdo peče na kšeft. Pak to je logické...

hodnocení

0x

taky jsem, já bláhový, zastavil v pondělí v deset u lidlu. bylo vymeteno. vejce ted v zimě v pohodě vydrží a na vánoce bude spotřeba, ovšem v prosinci už bude vejce asi za deset

tebi
hodnocení

0x
Víte jak se odnaučíte jíst míchaná vejce? Začněte pracovat ve studené kuchyni:)),od té doby, co tam dělám mimo jiné míchaná vejce ze 400ks denně, tak na ně rozhodně chuť nemám:)#Jak budou vejce za 5,tak ušetřím až běda:))

No, řekl bych, že vejce jsou velmi levná (i za 5,-) a kvalitní potravina.

tebi
To se nevylučuje s tím ,že ušetřím:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]