Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslava dítěte

Od: jirka40 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den jsem pozván na oslavu narození dítěte co se sluší donést finanční hotovost nebo něco koupit? Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Možností je několik
Náká hračka pro mimino - náký ty hrkátka do kočárku
Nebo třeba velký balení plen
Nebo finační příspévek dle svých možností

hodnocení

3x

Já bych asi přinesla dvě věci. Jednu malou a levnou, třeba hrkátko. A pak něco většího na "později". Co nebude v rodině překážet, i kdyby se to sešlo vícekrát. Osušku, dětskou deku, povlečení do postýlky... Ale bankovka rozhodně neurazí :).

liska5

To bych třeba nacpala po padesátikorunách do vtipné dětské pokladničky, aby jednou malej mohl pokračovat...

krtek6
hodnocení

2x

Já jsem daroval naposledy takovou tu natahovací hračku co hraje ukolébavku...Podle zpětné reakce, fungovala jak měla;)

hodnocení

1x

Tak v tomto případě je každá rada drahá, protože o různé hračky pro nejmenší mimina, chrastítka a oblečení v dnešní době nikdo nemá nouzi - je toho plno po příbuzných a přátel s již odrostlejšími dětmi nebo se to dá koupit za pár korun z druhé ruky či nové v Pepcu apod.

Plínky jsou praktický dárek, ale tam může být problém trefit se do nějaké dobré značky, aby byly vyhovující co se týče protékání, alergií apod. Já osobně bych třeba měla radost z Bepanthenu, i když je to jen mast, ale je toho velká spotřeba a hodí se to víc než mít doma hromadu chrastítek...

Dobrá by mohla být nějaká kvalitní pletená dečka do kočárku nebo fusak na zimu nebo peníze - tím se nedá nic pokazit.

liska5
hodnocení

0x

Podle toho, jak jste si blízcí a jak na tom rodina je finančně. Určitě ne oblečení pro první měsíce života, protože to už mají předem. I v těch plínách je dobré se poradit s prodavačkou, hlavně ohledně velikosti. Já naposledy koupila sadu: miska, hrníček, bryndáky s krtečkem. A jestli jsou pro humor, tak třeba kopačák, dětské příbory,...viděla jsem trička pro mimina s vtipnými nápisy.

Říká se tomu "dát něco do kouta", možná už se ten název v dnešní době nepoužívá, já to tak znala od mládí. Připojuji se k radám nade mnou.

Maky, vzpomínám, že "do kouta" se nosila kromě dárků také silná slepičí polévka s nudlemi, na posilnění matky. Jakmile na vsi nějaká žena slehla, sousedky už udělaly hon na své slípky a nosily silnou polévku.

Dneska by to asi vypadalo divně, přijít k rodičce s hrncem polévky. Ale dřív to tak bylo. Hned bych si ji dala taky, přitom "v koutě" nejsem. :-D Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]