Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednatel vs úvěr

Od: drakomor* odpovědí: 10 změna:

Dobry den,chtel bych se zeptat.
Kdyz bych jako jednatel spolecnosti s.r.o. bral úvěr za spolecnost,ktera by ho pak nedokazela splacet,nebo by zkrachovala,nebo by ji nekdo vytuneloval,jestli bych pak ten nesplaceny úvěr sel na moji hlavu jekao jednatele firmy a musel bych ho splácet já? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

0x

Záleží, kdo bude dlužníkem... zda-li fyzická osoba Jan Novák, shodou okolností jednatel XY s.r.o. a nebo XY s.r.o., právnická osoba... a jaké bude zajištění, zda-li např. směnkou, kterou podpíší společníci, kde budou oni jako dlužníci (výstavci) a nebo dokonce jednatel. To bych nedělal.. ale za s.r.o. to někdo podepsat musí, s.r.o. se podepsat sama neumí :) takže jako jednatel za s.r.o. nic dlužit jako Jan Novák nebudete, vždy bude dlužit s.r.o., i když jste to za ní podepsal... je to základ tunelingu :-D

drakomor*
hodnocení

A jakým způsobem tedy pracuje například bílý kůň? Tam je přece princip takový, že za jednatele jedná jehoé jménem jiná osoba, a na jednatele vše padá. Jednatel se v takovém případě dostává do problémů a je stíhán například i policií. Dokonce jsem slyšel, že k takovému bílému koni přišel exekutor. Jak je to tedy možné, když on nic nedluží? Chci se vyvarovat problémům a vědět co nedělat a co mi hrozí. Děkuji

doplněno 17.08.10 17:06:

V otázcer jsem samozřejmě myslel běžný úvěr v bance, ale ne směnku. A když jsem u té směnky, jak by to vypadalo, kdybych podepsal směnku za firmu jako jednatel? Děkuji

samuela*

S vaší inteligencí radši nikde nic nepodepisujte a radši se držte lopaty!

drakomor*
hodnocení

Opět někdo chytrej...

abdul*

Ta žena má pravdu pane mrakomore.

rosenberg

Nezlobte se, ale vaše vzdělání a především právní vědomí je skutečně blízké nule a již na první pohled vykazujete všechny znaky bílého koně. Ten kdo vás do funkce jednatele ustanovil musí být šílený nebo lump - jinak se to vysvětlit nedá.

marenka*

Drakomore, bílý kůň je právě ten jednatel.

drakomor*
hodnocení

Omlouvám se, ale podle toho co tu čtu jste mne nepochopili vy. Já vím kdo je bílý kůň, pouze jsem chtěl poukázat na to, že mnoho v tomto má zmatek. Pokud si přečtete více webových stránek, zjistíte jak velmi rozdílné jsou názory lidí na tuto problematiku. Přečtěte si prosím ostatní názory a uvidíte ty rozdíly. O nic jiného mi nejde. Děkuji

rosenberg
17.08.10 21:10
drakomor*
17.08.10 21:11
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]