Nejste přihlášen/a.
mám prosbu - vyznáte se někdo v psychiatrii? žiji s manželem ve strašném vztahu, manžel je patologický žárlivec se vším všudy. dcera je několik let tu a tam svědkem jeho nočních výstupů. nyní má delší dobu různé zdravotní problémy, které nemají viditelnou příčinu. v poslední době se k nim přidaly i psychické problémy. v noci slyší hlasy, které ji probudí a kdosi jí nutí, aby mě vykoupila krví, jinak mě nezachrání. ona se vzbudí, řízne se nebo píchne. ráno se toho, že vstala, není vědoma, ale má ranku a trochu vyteklé krve. je to příšerné. v současnosti je hospitalizována, bude přeložena na psychiatrii, protože prý slyší hlasy. ale je to vždy ve spánku. prý se jí rozjíždí závažné psychiatrické onemocnění. může to být schizofrenie? je to dočasné, než se odstraní příčina? doktorka je nepříjemná, na jednu stranu mi vytkla, že bych měla začít spolupracovat, na druhou stranu mi na mé dotazy odpovídá, že mi nic říkat nebude. jsem bez sebe strachy. podávám žádost o rozvod, obávám se, že příčina může být v tom, čím jsem dotaz uvedla.
děkuji za jakýkoliv rozumný názor
klaudie
Může to být závažné psychické onemocnění a VELMI doporučuji spolupracovat s lékaři, případně lékaře vyměnit za sdílnějšího - zkuste to nejdříve po dobrém, dohodnout se. Spolupráci za informace. Stěžovat si můžete vždy, potom ale nečekejte vstřícnost už vůbec.. Příčinou potíží skutečně je s největší pravděpodobností váš vztah s manželem.
Hezký den.
nerekl bych ze manzel je primo pricina, ale urcite spustil retezovou reakci!
Mozna ma vase dcera k tomu onemocneni vrozene dispozice, ale mohla zit poklidnym zivotem, protoze by to bylo nekde pod povrchem. Vystupy vaseho manzela to vybublaly nahoru a to je to, co resite. Blbe je, ze kdyz uz je to jednou venku tezko se to dava zpet. Ale regulovat to jde urcite... jen je nutne eliminovat vsechny spousteci mechanismy (manzela).
Tot muj laicky nazor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.