Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nicoll.
To je strašně obtížná situace. Ne snad proto, že řešení není, ale proto, že člověk je nezvládne realizovat.
Když si muž najde někoho jiného, je už hodně pozdě. Přesto však původní vztah má v sobě velikou sílu, danou těmi roky a danou dětmi.
Pokud jej cheš zpět, je potřeba vmyslet se do jeho situace a pokusit se mu návrat umožnit a ulehčit. A především návrat nepožadovat! Je to jako v tom anglickém přísloví o koni, kterého můžeš k vodě dotáhnout - ale už ho nedonutíš, aby se napil.
Já to cítím tak, že: buď spokojená, samostatná, přeruš veškeré iniciativy směrem k němu. Vyvolej kolem sebe pocit jistoty a stability. Naznačuj vším, že ho nepotřebuješ, že to zvládneš. A povoluj mu pomalu - návrat.
A až se za měsíc zase budete spolu milovat, udělej mu něco krásného, co jsi mu ještě nikdy neudělala. On se ti vrátí. A bude šťastný, že směl. Protože on má také velké problémy - s tím tě opustit.
vašek
Ahoj Nicoll, Tvůj dopis jsem četla se zatajeným dechem, protože jsem prožila něco podobného a byli jsme ve stejné situaci. Nepomohlo se snažit něco vyříkat, scény, ignorování... bylo to také dost špatné, už jsem si myslela, že asi rozvod bude nezvratný. Je pravda, že já nevím, jestli měl někoho jiného, nepátrala jsem po tom. Pak se ale situace urovnala a manžel se vrátil. Uvědomil si, že kdyby odešel, vystavil by se mnoha dalším problémům, svobodný by už stejně nikdy nebyl. Takže nám to nakonec vyšlo a věřím, že i vám, protože každé manželství po určité době prochází krizemi a ta manželství postavená na dobrých základech vydrží. Držím palce.
A ještě drobná rada. Vrať se do práce, dostaneš se mezi lidi a také se trochu postavíš na vlastní nohy.
Zdravím Vás, Nicoll,
Tilka i Václav8 Vám to dobře napsali, já bych jen dodal, že nikdy není pozdě začít znovu. Sama jste již cestu našla - jde o to vytvořit takové prostředí, do kterého se Vaši blízcí budou rádi vracet. Je na Vás, jak dlouho Vám Vaše změna vydrží. Držím Vám pěsti pro štěstí.
Otázka zda začít podnikat s manželem, či se vrátit do zaměstnání nemá tu nejvyšší prioritu a asi vám málokdo řekne, jak se rozhodnout - neuvádíte žádné bližší informace.
Hodně zdaru.
Pak bych doporučil se realizovat v podnikání s manželem a nějakým způsobem si dohodnout co, kdo, kdy, kam, jak - prostě mantinely a zodpovědnost. Vaše společné podnikání může (ale nutně nemusí) být pro rekonstrukci vztahu přínosem. Tady skutečně nezbývá, než si s manželem ujasnit perspektivy a způsob pokračování Vašeho vztahu. Za svoji rodinu jste zodpovědni oba stejnou měrou - řečeno slovy A. de Saint-Exuperyho:"Stáváš se navždy zodpovědným za to, co´s k sobě připoutal".
Ovšem připomínám slova zde již napsaná: Koně můžete dotáhnout k řece, ale nedonutíte jej, aby se napil. Netlačte na pilu. Začínáte Váš vztah budovat znovu, chce to být obezřetná. Hodně zdaru.
Ahoj nicoll, já bych do společného podnikání zatím nešla... Společné podnikání manželů je zátěž i pro fungující vztahy, ne tak pro takový, jaký zrovna prožíváte.
Spíš bych výpověď zatím nedávala /jde-li to/ a podnikání nechala na té bázi, jak jste to dělali dosud. A když se situace uklidní, zkuste to!
Zdravím Tilko,
zdá se, že to bude troch komplikovanější a Nicoll nás buď zasvětí hlouběji do svého problému, nebo jí nijak zvlášť neporadíme. Myslím, že výpověď ve stávajícím zaměstnání může tak o měsíc odložit a uvidí, jak se její situace vystříbří. Vše má teď ve svých rukou a rozhodnutí je na ní. Souhlasím s Vámi, že podnikání s manželem může být zátěží, ovšem stejně tak může být přínosem - pár let jsem se svou paní pracoval v přímém prodeji a byla to zábava a velmi příjemná činnost a jsem si jist, že to nebyla pro náš vztah zátěž, spíš naopak.
Protože neznáme, v čem chtějí Nicoll s manželem společně podnikat a jak už spolu spolupracovali, nemůžeme říci, jak by to mohlo dopadnout, zejména, pokud si Nicoll v zaměstnání - jak píše - ničí zdraví. Ony mohly být ty problémy v zaměstnání spouštěcím mechanismem problémů ve vztahu, znám jenom máloco horšího, než je manželka, která přijde naštvaná z práce. Možná právě zde je původní příčina jejich problémů a výpověď by mohla pomoci. Jakmile se člověk rozhodne, dochází k uvolnění napětí a dva měsíce výpovědní lhůty by mohly být rozumným přechodným obdobím, kdy už v zaměstnání o nic nejde a člověk se může realizovat jinak. Co myslíte?
Přeji příjemný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.