Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si vzít sebou do lázní?

Od: lenina270* odpovědí: 9 změna:

jedu na doporučení na měsíc do lázní po horší operaci slepáku,jaké se tam nosí oblečení na cvičení?a co si vzít sebou abych toho nevezla moc nebo na něco nezapoměla?můžu si vzít noutbuk?procedury hradí pojištovna,ale kolik peněz se utratí okolo?nemáte někdo prosím nějaké zkušenosti?*nevi*děkuji všem za odpověd

doplněno 16.08.10 19:59:

jedu v říjnu do františkovejch lázní prý je to podle doktorů po slepáku lepší na ženský orgány a mám si vzít plavky a něco na cvičení

doplněno 16.08.10 20:01:

platím si jen poplatky,jídlo a spaní,vše přišlo rozepsané,procedury prý hradí pojištovna,když mi to doporučili doktoří

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Noutbuk si vzít můžete. Oblečení podle počasí a podle toho kam jedete. Já vezla prvně do Vráže u Písku kufr šatů a první den volala manželovi aby mi poslal tepláky, tenisky a bundu-lázně jsou v nádherném zámečku v lese téměř bez civilizace. Na procedůry vemte župan, na cvičení krátké nebo dlouhé elasťáky a triko-kde jsem byla já tak obuv být nesměla žádná, jen ponožky. Plavky a boty do sprch. Peníze, to´t otázka-platí se lázeńský poplatek, příplatek za jednolůžák-to by jste ale musela mít domluveno předem. Typnu si, že po slepáku jedete do Františkových-tam utratíte celkem dost, záleží jaké zábavě se budete věnovat. V lázních je to hoňka-stíhat procedůry, jídlo a pak rychle za zábavou. Dejte pozor na mužské, někteří lázeňští šviháci si myslí, že vás pozvou na decku a vy s nima skočíte do postele.

doplněno 16.08.10 19:34:

Máte to od pojišťovny komplet nebo hradíte spoluúčast? To je důležité vědět. Klidně napište mejl nebo tam zavolejte a zeptejte se jaké poplatky a kolik budete hradit.

doplněno 16.08.10 19:45:

Lázeńský poplatek je vybírán všude a bývá cca 15-25kč na den.

babut
hodnocení

0x

*plac*Švihák lázenský pozval mou sbolubydlící z vidlákova do háječka, kde mu okamžitě asi 50tiletá do ted štastně vdaná paní byla po vůli. Přišla nadšená a natěšená na příště. Druhý den jsme šly nakupovat, a ejhle švihák už se vedl s novou známostí v závěsu. Mou spolubydlící ani nepozdravil. To byla rána!

lidus*

babut bylo by to na dlouhé vyprávění co já v lázních zažila. Třeba když se Jaroušek vodil 3týdny s Jaruškou-láska jako hrom oba doma rodinu a pak přijela nečekaně Jarouškova manželka-baba jak karysar, zmydlila je oba a chudák Jaroušek jel ten den domů s rozbitou hubou.

hodnocení

0x
Přeji příjemný pobyt a dobré výsledky léčení.
Oblečení volte běžné na roční období, počítejte ale s pohybem po venku hned po absolvování mokrých procedůr. Tomu se nedá zabránit, třeba hned po vaně už máte oběd nebo dałší procedůru v jiné budově. Plavky potřebujete na společné cvičení, některé léčivé koupele a bazény jsou bez plavek. Ručníky jsou na pokojích, na osušení a zabalení po mokré procedůře jsou všude prostěradla.
Notebook určitě berte, někde je připojení na pokoji, někde připojení přes Wi-fi v lázeňském domě u recepce nebo i ve větším dosahu. Heslo k síti dají na recepci. Dále každá slušná restaurace nebo kavárna láká hosty na Wi-fi.
Cenu za stravu a ubytování mají lázeňské domy na webových stránkách nebo Vám ji sdělí na požádání e-mailem. Cena záleží na kategorii ubytování a dalších služeb. Strava je cenově stejná pro různé diety.
doplněno 16.08.10 21:17: Kolik utratíte mimo, záleží na Vás, Vašich nárocích a společnosti, ve které se budete pohybovat. Dopoledne se dá stihnout malá káva a zákusek v cukrárně, po procedurách do večeře procházky po městě, po večeři delší posezení s debatou při poháru vína. Ceny jsou určitě vyšší než mimo lázní, pacient nemá jinou možnost. Nebo koukat do bedny. Dnes jsou televize standartní vybavení pokoje. Nebo je variantou to, o čem píší v příspěvcích výše.
lidus*

hejkale, já vezla poprve dvě knihy-nepřečetla ani písmeno, tak jen aby notebuk nevlekla zbytečně. Ručníky së z pokojů nesmí odnášet na procedůry, bazén bez plavek jsem nikde nezažila, nahá jen do rašeliny, perličky... župan jsem využila maximálně-chodila jsem v něm hned z pokoje. Vzhledem k tomu, že jsem na vozíku vybírám si lázně kde je vše v jedné budově. Cena za ubytování a stravu nemusí tazatelku zajímat pokud má komplexní lékařskou péči a nemá nějakou formu spoluúčasti. Za připojení PC se platí i za Tv aspoň tam kde jezdím já.

Doplním zkušenosti Liduš...
Ne všichni volí nebo mají možnost bydlet přímo v domě, kde poskytují procedůry a stravu. Chodit venku v županu mezi procedůrami není zvykem, jedině tam, kde jsou propojovací chodby. A je tu možnost, že někdo nevytáhne paty z domu, když je vše pod jednou střechou.
Ve všech lázních zaměřených na pohybové, ve kterých jsem zatím už vícekrát byl, se do bazénů s léčivou vodou chodilo do naha, třeba i 12 - 15 pánů různého věku, tvaru a postižení.
Měl jsem zřejmě štěstí, zatím jsem nikdy nemusel za internet připojený přes Wi - fi ani TV platit nemusel. Tazatelka se přímo ptala na možnost notebooku, je předpoklad, že má důvod ho brát ssebou.
Nedovedu si jako závislák představit pár dní bez webu, natož 4 týdny. Třeba stahovat do PC plno fotografií z lázní, pochválit se spolubydlícímu obrázky rodiny, posílat emaily a psát do poradny.
Také ne všechny stupně onemocnění jsou na X, teda pojišťovna jim platí i stravu a ubytování. To ale není případ tazatelky.
lidus*

jasně hejkale, každý popisuje svojí zkušenost. Tazatelka doplnila o jakou péči se jedná a kam jede-pokud doplní i lázeňský dům, budeme vědět zda jsou procedůry a jídlo v místě nebo mimo. Do Frantovek , vzhledem k jejich umístění, lepší oblečení a spoustu peněz. K.Vary, Mariánky a Frantovky to jsou docela dost nákladné lázně.

lenina270*
hodnocení

mám jet do lázenského domu Pawlik-Isis- a na pozvánce je napsáno-že je to komplexní lázenská léčba,proto asi platím jen doplatek

-,jinak mi ještě nebylo ani 30,takže spíš než lázenské "zaječí úmysly" které sou tady pěkně popisovány přemýšlíme s přítelem kde se pošmajchlovat když za mnou přijede na návštěvu-nevíte?přijede totiž asi vlakem,auto mít nebudem...

-noutbuk sem chtěla jen kvůli tomu že psaní přes email nebo icq je levnější než volání a správně tu někdo psal že na stahování fotek a tv mi nebaví-nekoukám ani doma spíš poslouchám rádio

-radši než kafíčko-i když po zákuskach se taky můžu utlouct-nemám problém s váhou- kdyby tam byla diskárna nebo bigbít*tuc*

lidus*

Pawlik je nádherně zrenovovaný dům a je v něm krásný aqapark-to si užijete. Já byla poprve v lázních ve věku jako jste vy, na mužské si fakt dávejte pozor a ve Frantách je i spousta lačných cizinců s tučným kontem. Moje zkušenost je, že vše se dá domluvit, záleží s jakou osobou budete na pokoji. Prostě jí požádáte aby šla do kina a máte čas pro sebe. Také záleží jak kontrolují na recepci kdo jde na pokoj ale i to se dá obejít. Každý večer budete mít možnost někam za zábavou zajít ale není to zrovna levné. Z některých lázeňských zvyků a jedinců jsem byla poprve vyvalená, pak už jsem vše brala s úsměvem a dokonce když za spolubydlící přijel přítel tak jsem jednu noc spala u sousedek na zemi. Nebo druhá možnost, hodinový hotel-ten tam je zcela určitě. Užíjte si to.

doplněno 17.08.10 11:03:

ještě jsem opoměla, že se platí regulační poplatek 60kč na den, ale to vás jistě informovali.

doplněno 17.08.10 11:15:

Zdravotní pojišťovna vám hradí při komplexní lázeňské péči stravování formou plné penze, standardní ubytování ve dvoulůžkovém pokoji II. kategorie, potřebná lékařská vyšetření a léčebné lázeňské procedury dle stanovené diagnózy. Délka pobytu je stanovena na léčebném návrhu a obvykle trvá 21 či 28 dnů.

tak že to shrnu-pokud máte toto, tak platíte jen 60+15-20(všude jinak). Vozím sebou 10 000 a málo kdy mi zbyde ale jsou tací, co se nechají na vše zvát a ještě si dovezou dárky. Jo a aqvapark byl zadara ale možná je to dnes jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]