Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest lýtka při pohmožděnině

Od: laura34 odpovědí: 6 změna:
Ahoj, nedávno se mi stal úraz nohy (konkrétně pohmožděnina levého bérce nad achillovou šlachou). Teď mě už dané místo moc nebolí, ale poslední 2 dny mě hrozně tahá a brní celé lýtko a nemohu usnout. Když se snažím propnout prsty na nohou nebo zkusit si stoupnout na špičku nohy, hrozně to tahá. Popsala bych to jako bolest, když si dlouho sedíte na noze + to tahání. Myslíte, že to je z důvodu pohmožděniny nebo, že teď postiženou nohu vůbec nepoužívám? Nebo to může být něco jiného?
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud to "tahá" tak jste možná měla natržený sval, ne? To když se mi na tenisu stalo, tak jsem to cítil ještě po několika týdnech.
Ale pokud to číslo ve vašem nicku je věk a jedná se o pár dnů po té události, neřešil bych to, tělo si poradí.
laura34
hodnocení

Na rentgenu mi řekli, že je to pohmožděnina a zítra jdu na kontrolu. Stalo se to 5 dní zpět.
Hmm..5 dnů to je ještě čerstvé.
liska5

Ještě je tedy brzo to nějak propínat a zatěžovat. Všechny ty měkké tkáně dostaly prdu a musí se zahojit. Měla jsem kdysi natržený sval. Chodila jsem na obstřiky /injekce/a podvodní masáže. Domů mi dali Aphlox zábaly a Heparoid mast. Dnes je těch věcí víc, ale hlavně to chce čas.

laura34
hodnocení

Dneska mi p. doktorka řekla, že už klidně můžu zkoušet pomalu došlapovat s pomocí berlí a dávat si pauzy. Zahojené to už skoro mám, jen mám modřinu a je to citlivější.

liska5
hodnocení

0x

Může a nemusí to souviset s úrazem i s nepoužíváním nohy. Nechte si napsat Magnosolv. To je hořčík, ktery dobře funguje na křeče. Sáček je dobré rozdělit na dvě dávky. A kupte si nějaké mazání a na pár týdnů B- komplex /na nervy/. Kdyby to nepřestalo, objednejte se na rehabilitaci. Třeba pomůže nějaká elektroléčba, ultrazvuk, masáže, zábaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]