Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deredes - vymáhání pohledávky

Od: escom odpovědí: 9 změna:

Zdravím,
potřeboval bych si ověřit dvě věci.
1) ústní dohoda přes skype, nebo email se počítá jako právoplatnou?
2) pokud ano, tak jsme s jedním grafikem měl nějakou společnou práci. Dohodli jsme se přes skype, email. Nikdy jsme se neviděli. Částku jsem zaplatil o pár dní později, ale bohužel jsem byl přidán do databáze firmy deredes. Firma deredes nezvedá telefon, nekomunikuje, neodpovídá. Nyní po mě vymáhají částku cca 6000+4000 za uroky. Je možné vymáhat částku o takové úroky vyšší? Popřípadě, je vůbec v živnostenském zákoně vydáno vymahačství dluhů(volná činnost)? Částku jsem samozřejmě uhradil přímo designerovy, ještě před tím, než jsem nějaký dopis dostal.
Díky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

2x
1) dluh jste uznal tím, že jste na něj částečně plnil, jak pdole obč. či obch. zák.
2) je to volná živnost
Služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy
Služby v oblasti administrativní správy, zejména sekretářské a podobné služby. Služby organizačně hospodářské povahy, zejména poskytování úvěrů a půjček nebankovními subjekty z vlastních zdrojů, odkup pohledávek, přebírání závazků a jejich úhrada, postoupení pohledávek, operace směřující k řešení platební neschopnosti, poskytování ručení za bankovní úvěry nebankovními subjekty, vypořádání mezipodnikových závazků a pohledávek. Poskytování služeb při výkonu zadavatelských činností pro zadávání veřejných zakázek a další služby obdobné povahy. Technická činnost, jejímž obsahem je výkon technického dozoru, včetně provádění příslušných záznamů ve stavebních denících, spolupráce s autorským dozorem projektanta a zástupci budoucích uživatelů a provozovatelů staveb a další související činnosti. Poskytování certifikačních služeb v oblasti elektronického podpisu (to je plnění funkce důvěryhodné třetí strany
při elektronické komunikaci s využitím elektronického podpisu, vydávání certifikátů, které spojují data pro ověřování elektronického podpisu s podepisující osobou a umožňují ověřit její totožnost, uchovávání certifikátů, zneplatnění certifikátů, provozování veřejně přístupného seznamu vydaných certifikátů a seznamu certifikátů, které byly zneplatněny, vedení dokumentace o vydaných certifikátech, zajišťování provozu bezpečných systémů a nástrojů elektronického podpisu a bezpečnosti postupů, které tyto systémy a nástroje podporují a podobně). Certifikace systémů řízení jakosti a ověřování odborné způsobilosti personálu.
escom
hodnocení

Zdrvím a děkuji za odpověd,

1) připomínám, že domluva byla bez faktry, proto věci jako variabilák,... jsem si vymyslel. Proto si myslím, že když jsem jej poslal, tak to nic neznamená. Peníze můžu přece posílat komu chci:)

2)žádný elektronický podpis nebyl, žádný certifikát,

Takže výsledkem toho všeho je, že?

Jinak děkuji za odpovědi

radi*

Pak nezbývá, než se obrátit na soud... zhruba před 13 lety jsem se účastnil soudního přelíčení, kde smetli e-mail jako totální hovadinu... cenil se fax :) dnes už jistou váhu má... minimálně takovou, aby se výpověď jedné strany jevila minimálně alespoň nevěrohodoná... mnohdy znají všichni pravdu, leč ji nemohou dokázat. Jinak úroky, pokud nebyly smluvně ujednány se počítají poze zákonné, zhruba 8-10% ročně, podle toho kdy vznikl nárok... takže při dluhu 6000 je roční úrok max. 600 Kč.

escom
hodnocení

O peníze mě ani tak moc nejde... i když, kecám. Jde:-D

Jde mě hlavně o to, aby moje jméno bylo vymazáno z jejich seznamu. nemůžete mě prosím poslat nějaké "divné" zákony a paragrafy, které by je donutili smazat mé jméno? Podnikám a mít "účet" u takové společnosti je hnus:(

Díky

michalkolesa*
hodnocení

0x

NEJSEM SI ZCELA JISTÝ: Ale myslím, že dohodu o provedení práce lze uzavřít i ústne

O firmě DEREDES byla nedávno v televizi reportáž.

doplněno 16.08.10 19:51:

Dohledal jsem tu reportáž

tn.nova.cz/...

madla*

internet je plný negativních referencí na deredes. Když si přečtete příspěvky tady, zejména ten z 13.8., tak myslím, že ze strany deredes vám nic nehrozí registrzivnostenskehopodn/...

scom
hodnocení

hádám, že sluvně to jde, pouze za přítomnosti více než jedné nezávislé osoby.

nickpick

Mno, on ho jednou někdo odpráskne a bude pokoj. Takový lidi jednou skončí šptaně.

nickpick

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]