Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych si ověřit dvě věci.
1) ústní dohoda přes skype, nebo email se počítá jako právoplatnou?
2) pokud ano, tak jsme s jedním grafikem měl nějakou společnou práci. Dohodli jsme se přes skype, email. Nikdy jsme se neviděli. Částku jsem zaplatil o pár dní později, ale bohužel jsem byl přidán do databáze firmy deredes. Firma deredes nezvedá telefon, nekomunikuje, neodpovídá. Nyní po mě vymáhají částku cca 6000+4000 za uroky. Je možné vymáhat částku o takové úroky vyšší? Popřípadě, je vůbec v živnostenském zákoně vydáno vymahačství dluhů(volná činnost)? Částku jsem samozřejmě uhradil přímo designerovy, ještě před tím, než jsem nějaký dopis dostal.
Díky za rady
Zdrvím a děkuji za odpověd,
1) připomínám, že domluva byla bez faktry, proto věci jako variabilák,... jsem si vymyslel. Proto si myslím, že když jsem jej poslal, tak to nic neznamená. Peníze můžu přece posílat komu chci
2)žádný elektronický podpis nebyl, žádný certifikát,
Takže výsledkem toho všeho je, že?
Jinak děkuji za odpovědi
Pak nezbývá, než se obrátit na soud... zhruba před 13 lety jsem se účastnil soudního přelíčení, kde smetli e-mail jako totální hovadinu... cenil se fax dnes už jistou váhu má... minimálně takovou, aby se výpověď jedné strany jevila minimálně alespoň nevěrohodoná... mnohdy znají všichni pravdu, leč ji nemohou dokázat. Jinak úroky, pokud nebyly smluvně ujednány se počítají poze zákonné, zhruba 8-10% ročně, podle toho kdy vznikl nárok... takže při dluhu 6000 je roční úrok max. 600 Kč.
NEJSEM SI ZCELA JISTÝ: Ale myslím, že dohodu o provedení práce lze uzavřít i ústne
O firmě DEREDES byla nedávno v televizi reportáž.
doplněno 16.08.10 19:51:Dohledal jsem tu reportáž
internet je plný negativních referencí na deredes. Když si přečtete příspěvky tady, zejména ten z 13.8., tak myslím, že ze strany deredes vám nic nehrozí registrzivnostenskehopodn/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.