Nejste přihlášen/a.
Nevíte, kde bych sehnal nějaké informace o malíři jménem "Ješina" (nebo "Těšina"), který v roce 1953 namaloval tenhle obraz?
Chlapů s příjmením Ješina je u nás jen 143, většina v oblasti Lanškroun, Vys. Mýto, Králíky a pak Pha, Bno.. Zkusila jsem na facebooku, našla jsem pro začátek asi 10 toho příjmení / s přidáním nahodilých vlast.jmen/ .. Všem bych napsala dotaz, zda nemají mezi svými předky malíře, že jste našel obraz signovaný: Jan Jašina, r. 1953.
Pak dotaz na nějakou velkou galerii, kam jdou obrazy do dražby, kdyby toho měl víc.
Ten obraz jsem nenašel, máme ho v rodině od samého začátku. Je namalován zřejmě na objednávku, můj otec na té věži pracoval. Musí to být odněkud od Příbramy a předpokládám, že malíř bude místní. Těžko by jezdil kvůli takovému obrazu přes 1/2 republiky. Otce se už bohužel zeptat nemůžu.
Malířovi příbuzné s tím obtěžovat nebudu, ta informace není zas až tak důležitá. Zajímá mě to čistě ze zvědavosti.
V Příbrami jsou 2 Ješinové. Často to bývá otec a syn. Možná ptát se na školách. Já jsem tam byla na Gymnáziu předat nějaké písemnosti /z pozůstalosti své máti/ do výstavy k výročí školy. Dojížděla tam z Jinec. Taky jsem se všelijak pídila, neb tu školu přestěhovali. Možná oslovit tamní muzeum nebo místní galerii, právě proto, že toho malíř mohl zanechat víc. To muzeum tam je docela bomba. Já zas dala strýcovy obrazy z Brdských kopců do muzea ve Strašicích a něčím si vyzdobili v Jincích obecní úřad..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.