Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesnášenlivost povrchů - porucha?

Od: denisa* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, trpím misofonií (nesnášenlivost na zvuky) ale také mám problém s dotykem různých povrchů a to třeba i jen při myšlence na ně, například - křída, čerstvě umyté nádobí z myčky, smalt, teplý papír z tiskárny - zhoršuje se to, pokud mám před tím čerstvě umyté ruce. Poradíte, jak by se tato porucha mohla nazývat? Zřejmě to bude neurologického původu. Pokud máte něco podobného, co vám na to pomáhá? Díky, Denisa

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud jde o nesnášenlivost povrchů, tak povrch D1 na několika úsecích přímo nesnáším :)

patronka*
hodnocení

3x

Ta porucha se nazývá idiosynkrazie, našla jsem vysvětlení ve Wikipedii, ale úplně výstižné to není. Nechci sem vkládat další odkazy, koho to skutečně zajímá, ví teď už co hledat :)

Idiosynkrazie &nd/...

hodnocení

1x

Já nemám žádné takové fobie až na jednu, je hrozně legrační, nesnesu pomyslet na dřívko z nanuka mezi zuby. I teď jak to píšu se otřásám. Zvláštní - když jím zmrzlinu na dřívku, vůbec mi to nevadí. Jenom na to nesmím myslet, začnou mi trnout zuby a otřepávám se.

To mám taky.. úplně stejně;) Vadí mi i pomyšlení jet vnější stranou prstů po špatně umyté tabuli ve škole..anebo po zaprášeném plechu..jen vnější stranou prstů! Přitom když to nastane,tak mi to nevadí.Jen to pomyšlení je brrrrrr...bleee.. Přitom školní tabule už se mě dávno netýká,ale stejně je ten pocit hluboko zarytý..brrr
petrovic

Tak ja se kazdy den hrabu v motorech, pracuji s ruznymi oleji, mazadly. Ale jakmile vezmu doma do ruky umasteny pribor, nebo neco, co je od stolniho oleje, mam husi kuzi. Uz jen pri pomysleni na to, se mi dela zle. Asi taky nejaka porucha.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, název Vašeho problému je fóbie (úzkostná porucha) a je jich asi 500 druhů - je to nemoc a řeší to lékař přes hlavu. Zdravím!

vernon
Já mám fóbii z hlupáků v diskusi, co objevili Ameriku, místo aby odpověděli na otázku tazatelky...
ben®

vernon - neuvedl jste přesný název poruchy (neznáte, nevíte), tak si to nechte od cesty. Slovo fóbie tazatelka nepoužila, tak jsem ji ho napsal. A o žádnou diskuzi nejde.

Bene, Vy víte,jak se nazývá porucha nesnášenlivosti povrchů? Já to nevím a přesto jsem se diskuse zúčastnil ..
ben®

doutnak - zde není diskuze (nepochopil jste to), i když to tak vypadá a zřejmě to i ve Volné diskuzi skončí. A jinak - Vy mně taky .

Zkrátka nějaká forma intolerance.. název asi nikomu nepomůže ani ho nevyléčí..Je to psychické
Bene..Vy trpíte definovatelnou intolerancí.. Nazývá se sociální fóbie.. Zdravím..A ano..Taky Vám přeju hezký večer;) Jinak ano, mám problémy některé věci a lidi pochopit..to máte pravdu

Škoda, že nemohu dát bod Vernonovi, ten pomohl tazateli zdaleka nejvíc

liska5

Tak to pročítám, za co že Vernon sklízí chválu, ale musím konstatovat, že asi nevíc to trefil Ben s tou úzkostnou poruchou jednou z 500...

@liska5 souhlas, to na vernona byla ironie:-D

hodnocení

0x

Nvm, ale říkejte tomu třeba haptická hypersenzitivita .. :-D

hodnocení

0x

Já nesnáším vidličku na plombě, Heč*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]