Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Doba zase pokročila a třeba bude víc zkušeností, než před rokem... Proto se ptám zcela věcně: Máte prosím někdo pozitivní zkušenost s něčím co, dle vašeho názoru, pomohlo k rychlejšímu návratu (regeneraci) čichu? Prosím nediskutujeme, zda covid existuje, zda to je jen rýmečka, apod. Velmi děkuji.
Na FB je skupina Anosmie a Parosmie po Covidu. Tam se o tom hodně diskutuje. Já osobně si myslím, že trénování čichu nic moc neřeší v těchto případech. Prostě máme něco poškozeného, a pokud se to postupně vrací, máme naději na úplné vyléčení. Ovšem ne každý, někdo to bude mít trvale. Já teď budu mít roční výročí, kdy jsem zcela přišla o čich a chuť. K dnešku jsem na 80% zpět. Takže za mě zlepšení, sice to jde pomalu, ale jde to. Co necítím vůbec jsou výkaly a nově jsem zjistila i plyn Z chutí si stále nedám okurkový salát, jelikož mi chutná o myších
Takže časem si myslím, že to dotáhnu na 95% a to je docela úspěch
Já jsem při jedné rýmě ztratil chuť tak z 80% a čich úplně. Po třech dnech se to vrátilo samo. Byl to divný pocit, nic necejtit. Jo, a byla to rýma, covid vyloučil test.
Ja jsem covid prodelala loni v kvetnu, ztratila jsem cich a teprve presne po roce se mi vratil letos v kvetnu. Kazdy jsme jiny a nemyslim si, ze by se tomu dalo nejak pomoct. Mozna stale zkouset cichat k hodne aromatickym latkam, ja to zkousela na parfemech a nic. Chce to trpelivost.
Děkuji Ernie, od mala mám od podzimu do jara pálení v krku a rýmu, virózku, vždy několikrát za zimu. Otužování to trochu zlepšuje. Čich jsem ztratil na pár dní skoro vždy. Covid je jiný. Mám ho podruhé a je prostě jiný.
Jde mi o to, zda někdo nepřišel na něco, co by urychlilo regeneraci čichových buněk.
Jak tady čtu odpovědi, tak jsem nabyla přesvědčení,že je to opravdu individuální. Sama jsem Covid prodělala a právě mne to postihlo tak, že jsem ztratila čich a chuť. V tu chvíli jsem si uvědomila, jak důležité je cítit vůni toho co jíme. pro mne to bylo přímo katastrofální, protože ráda jím dobrá jídla a miluji všelijaká koření. No a když jsem ztratila čich, tak jsem byla úplně bezmocná. Já jsem to řešila tak, že jsem opravdu během dne neustále chodila a čichala ke všemu, o čem jsem věděla, že to je to nějak intenzivně cítit a že tu vůni důvěrně znám. Pokud si to dobře pamatuji, tak úplně bez čichu jsem byla asi týden a pak se mi čich pomalu začal vracet. Normální stav byl asi za 3 neděle.Tak to bylo u mne a za opravdu intenzivního domácího cvičení čichu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.