Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstěhovat se od manžela s dítětem

Od: zuzana* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den, manžel si našel přítelkyni a odešel k ní do jejiho bytu. Stále se ale kdykoli vrací do bytu, kde jsem zůstala s naší 5 letou dcerou, protože to má jako zadní vrátka. Naše manželství tedy již 1rok nefunguje a neplní funkci spokojené rodiny. Nejhorší je, že to nedělá tajně, ale o všem co s ní dělá mi podrobně vypráví, i když to nechci, je to pro mně hodně náročné psychicky. Mám práci, kde musim být až do 16:30 a jelikož mam rodiče až 360km daleko, nemam nikoho kdo by mi malou vyzvedl ze školky , proto jsem na manželovi závislá, aby ji ze školky vyzvedl.Rozhodla jsem se vzít dcerku a odjet k rodičům. Nevim ale, zda můžu bez souhlasu manžela, který je proti tomu. Dekuji za radu.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

7x
A kdyby se on rozhodl,že se odstehuje s dcerkou ke své přítelkyni bez vašeho souhlasu? To je asi odpověď na váš dotaz...

id
hodnocení

4x
Že jste závislá na manželovi je jen vaše výmluva jak neřešit situaci. Vy si můžete najít jinou práci, zkrátit úvazek, najít chůvu na 1 hodinu denně, můžete se odstěhovat na druhý konec republiky atd.
Kdo chce hledá způsoby atd.

liska5
hodnocení

4x

Je takové nepsané pravidlo, že když se nevěra provalí, tak ten provinilec by měl říct, jaký to bude mít dopad na manželství, jak on si to představuje dál. Ten Váš ale tohle vůbec neřeší. Jestli nebyl zvyklý, že jste si všechno nechala líbit, byla natolik podřízená, že Vás ani nebere? Chová se tak, jako by si byl Vámi zcela jistej, když si dál dělá, co chce. Nejspíš v tom hraje roli i fakt, že byt je jeho a Vy jste tak zahnaná do kouta. Potřebovala byste svou hrdost, víc sebevědomí. Né se na něj s pláčem věšet a prosit ho, ale jako ta /v této chvíli rozumější/, mu jednou a důrazně říct, že Vás to strašně zraňuje a bolí, že to je pro Vás neúnosné a že čekáte, kdy se vyjádří, co bude dál. Asi bude nejlepší vsugerovat si, že manžel, chudák, onemocněl. Je tím vztahem paralyzován - to je jako nemoc. Musíte fungovat pro to děcko. Proto je dobré, aby Vás to nepohltilo, ale dala jste si od něj odstup. Pokud to dokážete, budete ho najednou vnímat, jako přírodní úkaz. Jako by se ten děj odehrával mimo. Odpoutejte se od něj! Zaměřte se na své sebevědomí, abyste nebyla utrápená a ušláplá, ale fešná a žádoucí. Hoďte se do gala, změňte účes, kupte si něco hezkého na sebe a věnujte se svým zájmům. Večeři mu snad udělá ta druhá. Od něj chtějte určité dva večery v týdnu, aby pravidelně hlídal dceru, že budete někam chodit, a co je mu do toho, kam. Ideálně někam cvičit, plavat a vylepšovat si figuru, nebo na výlety, či na kulturu třeba s kámoškama. Dokud nevíte, jak to dopadne, tak rodičům i příbuzným na obou stranách nic neříkejte, co se u Vás děje! Jak ti se zapojí, tak to zpravidla dopadne zle a může to rozpoutat boj mezi rodinami... Jsou manželky, které dokážou takto dlouhodobě žít svůj vlastní život nezávisle na tom postiženém manželovi. Manželství sice nefunkční, ale pořád manželství, což bude časem žrát tu jeho krasavici. Té to bude čím dál, tím víc vadit, že chodí s ženáčem, co se nedokáže rozvést. Pak to i pro něj nebude idyla, naopak nastanou jim problémy. Té ženské bude nakonec vadit i dcerka, kterou on má ovšem rád.

Páááni! Liško, to je fakt skvěléééé! Není co dodat. Místo politování jsem měla poradit tohle. Vlastně takhle jsem se z toho dostala i já. *palec*

fgg
hodnocení

3x

vy tady radite at jede k rodicum...

no skvele, ale to az pojede zpatky tak uz bude trerba vymeneny zamek a tam nastehovana jina zenska... byt neni jeji

Ale na druhou stranu, manzel nechce aby jela, takze babo rad, tady to nevyresime, nerika nam vsechno...

At sem prijde manzel a dovysvetlime si to :)

hodnocení

2x

Přesně v téhle situaci jsem byla se dvěma malými dětmi. Kdo tohle nezažil, ten si vůbec nedovede představit, jak strašný, život to je! Bolavý, ukřivděný, vysilující, beznadějný, zoufalý, bezvýchodný. Nějak se mi nedaří najít správná slova. Žádné slovo nedovede vyjádřit to peklo. *alene* Já jsem měla štěstí. Potkala mě paní přes byty, ze šachty, když jsem měla jsem v obličeji modřiny. Slitovala se nade mnou a dala mi byt. Sice 4.kategorie, uhlí ve sklepě plavalo, bez koupelny, který nikdo nechtěl. Ale tam jsem mohla zavřít a zamknout dveře. *hej*Paní Zuzanko, já si myslím, že byste měla zajít na úřad vašeho obvodu na sociální odbor a tam by vám mohli poradit, přípdně pomoci. Radou i finančně. Děvče, přeji vám hodně sil a kapku štěstí!

etana*

Copak píše, že ji manžel tluče? Je to hlupák, který se neumí rozhodnout, navíc jí týrá vyprávěním o svém soužití s milenkou, ale není to nejspíš žádný vrahoun. A paní sama musí uvážit, zda má schopnosti a možnosti vychovat dcerku sama. Pokud to nedokáže, bude muset překousnout tu situaci a ještě vydržet s nevěrným manželem. Ono taky kdoví, co by k tomu příběhu řekl manžel.

Etano, takto racionálně, to vypadá na obrazovce hodně dobře. Kdo nezažil, nepropakal, nezhroutil se z přepracování, tomu je těžko vysvětlit. Bolest, opuštěnost, bezradnost, bezvýchodnost, to je prostě nesdělitelné. Už nebudu nic vysvětlovat, jen Zuzku a všechny ženy, které kdysi milovaly a jejich muž je dostal do téhle situace, lituji. Přeji jim hodně sil a hodné lidi okolo. A těm, kterým se tohle nikdy nestalo přeji, ať to nikdy nezažijí. Vůbec nikdy!

michalverner
Babkazov...osobně bych rád věděl co chlapa přivede k tomu od ženy odejít.
Jinak žena je zhrzena,ponížena,rozzlobena a tak většinou použije to jediné co jí zbylo...dítě.Prostě klasika-únos dítěte,vydírání dítětem,špinění otce před dítětem...Co chce dítě jí v tu chvíli nezajímá.Je pouze ona.
break
A Michal zase plácá kraviny...
Babko máte pravdu a bod. Jediný kdo tady ubližuje je ten, kdo podvádí a nepomáhá v domácnosti a ty důsledky si musí nést sám. Tam bych nebyl ani chvilku.
michalverner
Break...to,že něčemu nerozumíte neznamená že je to kravina.
break
Ty víš kulový. Doteď si tady nenapsal nic smysluplnýho. Jen tady kňouráš jak malá holka.
michalverner
Break...věnujte se tématu.Osobní osočování není na místě.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, těžko poradit, protože píšete o (svém nebo společném=?) bytě, o své práci, o školce. To vše chcete trvale opustit nebo dočasně? Takže, Vy nejste majetek svého manžela, máte právo na svobodný pohyb a pokud dítě "nezavlečete" do zahraničí, tak své rodiče navštívit můžete - a potom asi řešit manželství, majetek (byt=?), novou práci a novou školku. S manželem stejně musíte být v kontaktu, tak snad lepší řešit vše na úrovni. A už si hledejte rozvodového advokáta, ať máte náskok. Zdravím!

doplněno 02.11.22 20:39:

Nemáte zač. Informujte rodiče a můžete vyrazit na návštěvu v délce, jak uznáte za vhodné (manžel už se zabaví jinde).

zuzana*
hodnocení

Byt je ve vlastnictví manžela. Ano, ráda bych vše vyřešila v klidu, ale manžel je tak zamilovaný a zaslepený, že myslí jen ma své pohodlí a zadní vrátka, kdyby se mu keho vztah s přítelkyní nepovedl. Rozvodové papury mám vypsané, ale manžel mi ke nepodepsal. Dekuji za váš názor .

hodnocení

1x
Tak první co potřebujete je rozvod. "Útěk" k rodičům nic neřeší, maximálně jako dovolená na vyčištění hlavy.
zuzana*
hodnocení

Ano, to vím ale nejdříve musime mit vyřešenou péči o dítě a v tom se nemůžeme dohodnout.Chtela jsem hlavně vědět, zda mohu odjet s dcerou bez souhladu svého manžela , aby to nebylo bráno jako únos. I tak děkuji za váš názor .
etana*

Odstěhovat se od manžela a dítě odvézt s sebou nemůžete bez dohody nebo rozhodnutí soudu. Můžete jet na návštěvu k rodičům, s přesně vymezeným návratem třeba za týden. Pokud máte v tomto neshody, asi bych kontaktovala s dotazem OSPOD, aby vás nikdo nemohl obvinit, že jste děcko unesla. Otec dítěte má právo vědět, kde dítě je, být s ním v osobním kontaktu a spolurozhodovat o jeho životě. I když má milenku.

Kde je psané, že návštěva může být max na týden?
etana*

Nikde, ale v situaci, kdy jsou rozhádaní o dítě je lepší neprovokovat a sám si nepodkopávat své pozice. Ono odjet na měsíc či déle už otcovskou sounáležitost vyžaduje.

O žádný útěk nejde. Manžel stejně není doma a když bude chtít dítě vidět, může klidně přijet.

hodnocení

1x

Vzít dcerku a odjet k rodičům bez souhlasu manžela je zkratkovité a nekultivované jednání, které se vám může vymstít. Jestli jsou vaše vztahy opravdu tak narušené, že spolu nemůžete žít, budete se muset dohodnout na rozvodu. K němu budete prvořadě potřebovat dohodu o péči o nezletilého potomka. Kdybyste se nedokázali dohodnout a musel by za vás rozhodovat soud, únos dítěte vám neprospěje. Měli byste vyhledat vztahovou poradnu, kde se k příběhu vyjádří obě strany.

liska5
hodnocení

1x

Pokud musíte manžela zabezpečit, tak mu sbalte jeho špinavé prádlo a odvezte to té milence na vyprání. To přece k němu patří. Na tu poradnu běžte sama. Zpravidla až po několika sezeních si psycholog může pozvat jeho sólo a nebo Vás oba. A to ještě s Vámi zkonzultuje. Jak je to u Vás finančně? Přispívá na domácnost? Vypadá to, že rozvádět se nechce a vyhovuje tento stav, který Vás ovšem ničí. Nebo se zajděte zeptat na OSPOD, jak postupovat. Pokud se budete rozvádět, tak oni budou jednat v zájmu dítěte a budou u soudu dítě zastupovat jako opatrovníci a mají i vliv to, komu bude dítě svěřeno do výchovy. Po rozvodu, když Vám bude děcko svěřeno, tak se s ním můžete přestěhovat k rodičům a on bude mít právo se s ním stýkat jednou za 14 dní a Vy povinnost mu dítě na ten víkend poskytnout. To ho chci vidět, jak s tou krasavicí jedou přes půl republiky, aby se viděl s dcerkou.

zuzana*
hodnocení

To se nestane, protože jeho přítelkyně 41 let dítě nechce. A on má náročnou práci, kde není schopen se dceři věnovat na 100%.To jsou jeho slova, on ji chce mít jen poblíž kdykoli se mu začne stýskat.. stačí mu jen vyzvednout ji ze školky .

lee*
hodnocení

0x
Při tom stěhování k rodičům myslíte také někde na svoje, nebo spíš vaše společné, dítě? Myslíte na to, že jí seberete tátu, že prakticky nebude mít možnost ho vidět, že jim zničíte vztah? Nebo je vám to jedno?
zuzana*
hodnocení

Věřte, že ano,myslím. Ale já už nemohu dál tolerovat to, že se k nám vrací, kdy se mu to hodí a dělá jako by se nic nedělo. Já se starám o celou domácnost, a on se přijde najíst ,pomazlit se s dcerkou, vyspat na 1 noc a ráno zase utíká za ní /milenkou/do klidu, kde není dítě, které si chce hrát, nebo je zrovna nemocné,,,, a vyžaduje jeho pozornost a péči. Na to by měli byt dva, ale pokud on nechce, tak můžeme žít s dcerou jinde a ne pořád sami a čekat, kdy se pan tatínek doma ukáže. Jen nevím , zda to on nebude řešit jako únos.

michalverner
hodnocení

0x
Vy si dceru nárokujete?

zuzana*
hodnocení

Ano, poradna mně napadla, ale manžel to odmítl .

Tak tam běžte sama. V poradně budou určitě zkušenější a znalejší práva, než jsme všichni dohromady tady na veřejném fóru. Budete mít možnost podrobně vylíčit celou situaci a vyhnout se jednání, které může vést k trestnímu stíhání.

hodnocení

0x
Souhlas manžela rozhodně nepotřebujete. Jeďte na návštěvu k rodičům na měsíc, rok, dva, i když rozvod může trvat hodně dlouho. Setrvavat v takovém vztahu není dobré hlavně pro to dítě a to vám potvrdí každý psycholog.
etana*

no když myslíte :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]