Nejste přihlášen/a.
Neumíte si poradit? Vaše trápení ve mně vyvolalo úsměv. Kamarádka spí v kalhotech a tričku. Já spím v tričku a kalhotkách. To je podobné sdělení, jako byste řekla, že Vy jíte salám s chlebem, ale kamarádka chleba se salámem.
Když jste to vydržela s kamarádkou 4 roky, myslím, že vydržíte do konce studia v pohodě. Pokud si jinak rozumíte. Konec studia je určitě nedaleko. Navíc žádné třeskuté zimy ještě nejsou. Pokud to snad nevydržíte, domluvte se s ostatními děvčaty, Vy se sestěhujte s nějakou jinou, která má ráda teplo a ta kamarádka zase s nějakou, které nevadí přísun čerstvého vzduchu. Výměnu projednejte především s ní, aby si nemyslela, že se jí chcete jen tak zbavit.
Jinak - i na noc existuje teplé prádlo. Flanelové noční košile či pyžama jsem vídala už kdysi u své babičky, ale vyrábí se to dodnes. Pod kabátek třeba ještě nátělník, na nohy pletené ponožky. Proč ne? Kdo Vás v noci vidí? Nevím, proč spíte v tričku a kalhotkách a pak si stěžujete na chlad. Pod prošívanou deku případně ještě deku Larisu. Nebo si přivezte z domova péřovou duchnu, pokud Vám tam po babičce nějaká zbyla. Pod tou bylo jako v peci.
V životě člověka potkají daleko větší problémy, než je ten Váš. Jak je potom budete řešit a čelit jim, když si dneska nedovedete na sebe natáhnout teplé pyžamo? Jaga.
Vaše spolubydlící nemá žádné právo rozhodovat o způsobu užívání společného dočasného příbytku. Pokud se nedohodnete na společném řešení, tak jí řekněte, že jednou se bude spát se zavřeným oknem, jednou s otevřeným. A na ten den se holt obléknete do teplého pyžama. Ale možná bude trochu švihlá a pak by asi bylo nejlepší zkusit si zajistit bydlení s někým jiným
Píšeš nedosáhnu, nebudu... tak se nediv, že je problém
Zkus myslet pozitivně a změnit sebe, dosáhnout (třeba koštětem), obléci se...
Pokud si ještě naivně v dětském věku (pod 21) myslíš, že něco nebo někoho změníš, ušetřím ti čas, na 90% NE. Zkus začít u sebe.
Tento problém znám. Sice z opačné strany, protože špatně snáším velké teplo. Radím přestěhovat se do jiného pokoje. A než se přestěhuješ, domluv se se současnou spolubydlící na jiném způsobu větrání. Neotevírejte ventilačku, ale celé křídlo okna. Ale jen na centimetr nebo dva. Aby se okno neotevřelo víc a aby ve větru nebouchalo, dejte z jedné strany okna na parapet třeba knihy, z druhé strany něco malého tenkého, třeba ponožku.
Ovšem spát jen v tričku a kalhotkách, když je mi zima, je naivní trucování. Teplá pyžama existují. I druhá deka by se jistě na internátu našla.
No však Vy jste taky hrozná a to co jsem všechno napsala, jsem zase smazala. Vyměňte si pokoj. Asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.