Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákonná lhůta - podvod/spor

Od: petrknedlik odpovědí: 2 změna:
Dobrý den platí nějaká zákonná lhůta, např 3 let, pro propadnutí nároku na nezaplacenou/nevrácenou upomínku ze strany firmy pro investora (mě jakožto poškozeného)? Měl bych zasílat upomínky a připomínat se to vím, jen mě zajímá jestli např po 5 letech mi soud neřekne máte smůlu tato věc je promlčená a nemáte nárok na proplacení.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

promlceni
hodnocení

0x

Promlčeno bude po 3 letech. Pak už se namáhat nemusíte.

promlceno
hodnocení

0x

pardon, spatne jsem to pridal...

Z hlediska tveho vymahani je podstatne (prokazani) doruceni vyuctovani neboli faktury (pokud tedy je prukazne plneni a/nebo objednavka) a predzalobni upominka/vyzva (podle §142a osř) se lhutou alespon 7 dnu, abys dostal nahradu vymahacich nakladu, pokud budes vymahat bez advokata, pak je to 300 Kc za ukon *

Dalsi upominani (posilat dalsi upominani) je nadbytecne. Podej zalobu tesne pred uplynutim 3 lete promlceci doby, do vyroku vycisli uroky a pokud dotycny je nekontaktni a k soudu neprijde, trvej rovnou na narizeni jednani a u soudu navrhnes rozsudek pro uznani a rovnou vyhrajes...

* konkretne pujde o zaplaceny soudni poplatek cca 5% hodnoty sporu plus naklady rizeni, ktere do hlavniho liceni jsou typicky tri zkony kazdy za 300,- v pripade, ze nejsi zastoupen advokatem (§151/3 osř + vyhláška 254/2015 §2/3) + pripadne dolozene hotove vydaje jako postovne apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]