Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod na jiné místo v rámci firmy - jednání vedení

Od: kataka2 odpovědí: 6 změna:

Jaký máte názor na tuto situaci v zaměstnaní?

Jsem zaměstnaná necelé dva roky ve firmě XX, nicméně skrz tuto firmu dělám jako externista pro firmu XY. Moje firma XX má s firmou XY smlouvu vždy na rok (tzn každý rok musí soutěžit o opětovné získání mého místa u firmy XY). Z důvodu velkého úbytku práce došlo k předčasnému ukončení spolupráce firmou XY již od 1.11. Já mám u své firmy XX smlouvu na určito až do konce tohoto roku. Řešilo se tedy, co dál...já absolvovala pár pohovorů v jiných firmách, moje soušasná firmy XX také hledala vhodné místo, kam mě přeřadit. Nakonec jsem svolila k mému plynulému přesunu rovnou od 1.11 na novou pozici u mé současné firmy (stále externě pro firmy XY, akorát na jiném oddělené). Tato varianta je asi ideální v tom, že nebudu mít žádnou pracovní prodlevu a plynule přejdu na jinou práci bez nutnosti změny firmy a daná nápň práce mě ze všech možností zaujala asi nejvíce. Nicméne musím dodat, že se současným zaměstanvatelem XX nejsem absolutně spokojená...komunikance je na bodu mrazu, platové podmínky šílené. Nastupuji již v úterý a nevím o daném přesunu absolutně nic, samozřejmě jsem se sama zajímala, přesto ticho. Dalším (asi i hlavním) výrazným negativním bodem je to, že sice od 1.11 budu mít novou smlouvu na novou pracovní pozici, nicméně mzdový výměr zůstane stejný, což jsme si také nedomluvili. Mělo dojít k mému přesunu jak v externí firmě XY, tak v rámci oddělení v mé firmě XX...s tím je spojený nový šéf, nové podmínky, nový mzdový výměr...každopádně můj současný šéf v moji firmě se dohodl s tím novým, že si mě chce do konce roku nechat formálně na svém oddělení. Tímto krokem se samozřejmě ztratila šance na zvýšení mzdy. Máte nějaký tip, jak nějak slušně trvat na zvýšení mzdy a celkově lepším jednání? Upřímně této firmě dlouhodobě nevěřím, nevěřím tomu, že mi přidají od nového roku...prostě když to neudělají hned s novou smlouvou, tak se to už nestane nikdy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ak ste uz podpisali papiere, mate smolu. Trvat na zvyseni mzdy ste mali pred podpisom zmluvy v novej firme.

kataka2
hodnocení

Nová smlouva ještě není. Respektive zítra již možná bude připravená, ale i přes moje naléhání se mnou nikdo předem ani neprobral podmínky. Postavili mě zde před hotovou věc.

Tak az vam zmluvu daju podpisovat, odmietnete to a privolite len za podmienky vyssieho platu. Velmi proste.

hodnocení

0x
Tak pokud 1.11 nastoupite normálně na jinou pozici, znamená to, že s tím souhlasíte. Smlouva až tak není důležitá...

etana*
hodnocení

0x

Ta nová práce je časově či jinak náročnější? Nebo prostě chcete využít situace a požádat o vyšší plat? Pokud je smlouva na dobu určitou do konce roku, nepodepisujte novou a na konci roku můžete svobodně skončit a jít do lepší práce. Pokud jste si tedy jistá, že lepší najdete. V současnosti by to neměl být problém.

kataka2
hodnocení

Práce jsou obě časově srovnatelné, v náplni práce jako takové problém vůbec není. Ano, chtěla jsem využít příležitost, protože jindy v průběhu roku je to nemyslytelné, takže tohle je jediná možná příležitost+za 2 roky mi přidali jen 500 korun. A řekla jsem si o zvýšení pouze na úroveň vyrovanání toho, co za stejnou práci u firmy XY nabízí jiné externí firmy (byla jsem na pohovoru u 3 jiných firem a všude zazněla totožná vyšší částka).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]