Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je právo nahlížet do mého výslechu při ukončení/podpisu?

Od: hoj odpovědí: 4 změna:
Je právo nahlížet do mého výslechu při ukončení/podpisu?
Policista konstatoval “nemusíte to podepsat” kopii vám nedáme ani neukážeme (tedy nahlížení odmítnuto), podepíše to kolega”, nazdar, vypadněte…
Nic o tom že nepodepíšu jsem já neřekl, pouze to, že trvám na doplnění atd. a žádám kopii nebo nahlédnutí - ne, nazdar, neukázali nic. Nezdá se mi to… jak to kvalifikovat, paragrafy?
Neustále mleli něco o šabloně (že tam měli vytištěnou šablonu o poučení, které mi nepodali), chtěl jsem aby ji opravil nebo mě poučil podle té šablony co cht

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
To je divne, vyslech se dokonce podepisuje na každé strane

hodnocení

4x

Víte jistě, že šlo o policistu?

hodnocení

3x

Požádejte (doporučeně, datovkou) o vydání kopie protokolu podle z. č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Podle reakce pak můžete postupovat dál.

hodnocení

1x

Tohle se mi nezdá. Netvrdím, že to není možné, ale v dnešní době různých nahrávacích zařízení si toto vyšetřovatel dovolit nemůže. Proč? Nezákonné zajišťování důkazů by pro něj bylo větší riziko, než benefity.

Pokud vás tedy nepoučili o podání vysvětlení, už mají problém, a velký. Takže nic od této chvíle s policií neřešte bez právníka, na kterého máte nárok na náklady státu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]