Je právo nahlížet do mého výslechu při ukončení/podpisu?
Od:hojodpovědí:4změna:
Je právo nahlížet do mého výslechu při ukončení/podpisu? Policista konstatoval “nemusíte to podepsat” kopii vám nedáme ani neukážeme (tedy nahlížení odmítnuto), podepíše to kolega”, nazdar, vypadněte… Nic o tom že nepodepíšu jsem já neřekl, pouze to, že trvám na doplnění atd. a žádám kopii nebo nahlédnutí - ne, nazdar, neukázali nic. Nezdá se mi to… jak to kvalifikovat, paragrafy? Neustále mleli něco o šabloně (že tam měli vytištěnou šablonu o poučení, které mi nepodali), chtěl jsem aby ji opravil nebo mě poučil podle té šablony co cht
Požádejte (doporučeně, datovkou) o vydání kopie protokolu podle z. č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Podle reakce pak můžete postupovat dál.
Tohle se mi nezdá. Netvrdím, že to není možné, ale v dnešní době různých nahrávacích zařízení si toto vyšetřovatel dovolit nemůže. Proč? Nezákonné zajišťování důkazů by pro něj bylo větší riziko, než benefity.
Pokud vás tedy nepoučili o podání vysvětlení, už mají problém, a velký. Takže nic od této chvíle s policií neřešte bez právníka, na kterého máte nárok na náklady státu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.