Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezervace Booking, čím se prokázat?

Od: july odpovědí: 8 změna:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat. Když rezervujete ubytování přes booking, co potom ukazujete v hotelu na recepci?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Většinou nic, jen řeknu, že mám rezervaci přes Booking na jméno ...

jarka5555
hodnocení

3x
S Booking jsem spokojená,jezdíme léta.Na recepci stačí jmeno. Potvrzovací mail v mobilu,ale to jen výjimečně.Hezký pobyt

daska
hodnocení

3x

Zdravím, existuje aplice Booking do mobilu, tam vidíte v odkazu rezervace, co jste si objednala, číslo rezervace a PIN kod. Tohle stačí ukázat na recepci. Připadně si to vytisknout z emailu. Ale jak tady ostatní psali,stačí na recepci nahlásit své jméno a oni Vás mají v rezervačním systému.

hodnocení

0x

Mail od bookingu.

cestovatel
hodnocení

0x
V zivote jsem nic neukazoval, jen obcanku nebo pas pro overeni. A nekdy recepce nechtela ani to.

hodnocení

0x

Zdravím,

přijdu do hotelu, řeknu jsem Franta Klika z Rakovnika a mám tu rezervaci přes Booking. Recepční řekne, ano, vše v pořádku, prosím vaše doklady...

Asi tak :)

inspa*
hodnocení

0x

Mám na telefonu s Androidem jejich aplikaci Booking - play.google.com/...

Ale v reálu po mě zatím nikde nic nechtěli - stačilo říct jméno.

ml1
hodnocení

0x

Ubytování od booking jsem měl už třikrát a jedno taxi a nikdy nechtěli nic. V Chorvatsku jsme si je přivolali telefonem, takže tam bylo jasné, kdo jsme, v Itálii se platilo na dřevo (dost mi to zkomplikovalo cash-flow, protože jsem ty peníze měl na účtu (počítal jsem ,že budu platit kartou), ještě že euro kleslo a já mohl vyměnit jiné, jinak bych musel někde v eurozóně podojit bankomat, peníze na účtu se neztratí, i když z eur neni žádný úrok), takže složená částka byla asi dostatečným důkazem, že jsme to my.

Jinak bych si normálně vytisknul potvrzení od bookingu abych měl něco v ruce, což jsem taky udělal, jedenkrát v češtině pro mě a podruhé ve výchozím jazyce pro ně (angličtina, ruština, co já vím). Stejně jsem tisknul všechny jízdenky, i když stačí ukázat v počítači nebo telefonu, nebo dokonce jen nadiktovat šestimístné PNR.

V recepci hotelu chtěji občanku snad vždycky, a to by mělo podle mě stačit. Hotel jsem měl vícekrát (teda nikdy přes booking) a tam pro změnu stačilo říct, jaká je to akce a jméno, a pak dát občanku.

Booking kromě toho, že je otravný asi jako facebook nebo google, hodnotím jinak velmi dobře. Pokaždé jsme dostali přesně to, co bylo na fotkách, informace byly nezkreslené, ne jako u cestovky, která má fotky hodně přikrášlené a 100 metrů od moře znamená 2 kilometry (tohle blafování v době internetových map už snad ani cestovkám nemůže procházet, musely by jedině zatajit adresu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]