Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, jestli je pravda, že když jsem dostala zákaz vstupu do Rakouska, tak to znamená, že mám zákaz vstupu do všech Schengenských států?Děkuju za odpovědi.
Českým občanům, kteří mají zákaz pobytu v kterékoliv členské zemi Schengenské dohody, není vstup do Rakouska povolen. Pokud je takový občan odhalen až ve vnitrozemí, je umístěn do vyhošťovací vazby. Procedura vyhoštění může být vzhledem k nutnosti konzultace se státem, který zákaz pobytu vydal, mimořádně zdlouhavá.
Víc jsem k tomu nenašla.
doplněno 15.08.10 12:05:ještě jsem nalezla-pokud je občan zapsán v SIS (informační systém) a zapsán je vždy když je z nějakého důvodu v některé zemi šengenu nežádoucí, tak při kontrole se to hned ví a země se proti takovým lidem brání tím, že je nepustí na své území.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.