Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psycholog zdarma?

Od: justme odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer, jen mě zajímá, zdali je nějaký psycholog, u kterého by člověk nenechal celé mění. Moje kamarádka potřebuje odbornou pomoc, ale ,,vymlouvá" se, že jedna schůzka stojí tisícovku, a že by potřebovala sezení minimálně jednou týdně. Nechci sem psát celý příběh, jen prosím odpověď na tuto otázku. Děkuji! (V oblasti Prahy)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je si jistá, že jí pomůže filozofování? Jestli je nemocná, měla by jít prvořadě k lékaři - psychiatrovi. Jestli si chce pokecat, tak to pořídí levněji v kavárně.

nok
Jo ale ty stan.. damicek nikdo nechce poslouchat a když to jde na pojišťovnu… ona si s vama psycholožka pokeca, klidně i po skype
Litr za to bral už Roden v Terapii

hodnocení

5x

Já osobně bych poradila psychiatra. Psycholog nepředepíše léky a jen u něj vypravujete, vypravujete a v tu chvíli se vám uleví,ale podle mé zkušenosti to není nadlouho. Kdysi jsem platila 500,- Kč za hodinu a vůbec mi nepomohla. Ale asi to záleží na psycholožce. Možná by stačil i obvodní lékař,který poradí.

justme
hodnocení

Též mi říkala, že chodila někam, kam vrážela 500, ale bylo to k ničemu - přesně jak říkáte. Děkuji každopádně!

hodnocení

4x

Musí dostat doporučení od praktického lékaře. Pak to půjde na pojišťovnu. Někteří si tedy ještě berou "náklady na provoz" (třeba 300 Kč), to bude asi podvod.

justme
hodnocení

Děkuji Vám mnohokrát!

hodnocení

1x

Nějaký počet konzultací ročně bývá zdarma, minimálně v případě pojištěnců VZP. Jedná se o konzultace jak u psychogů tak u psychoterapeutů, viz. článek

vzp.cz/...

Pokud se jedná o smluvního psychologa VZP, tak zdarma je ročně 10 hodin, viz.

dusevnizdravi.vzp.cz/...

Otázka ale je, kolika lidem by to stačilo, těch 10 hodin. Někteří psychologové nebo psychoterapeuti mívají dobu konzultace stanovenou na jednu hodinu, přičemž objednání je možné jen třeba jedenkrát měsíčně.

Je otázka, kolika lidem by taková intenzita poradenství stačila.

Pokud je to aspoň trochu možné, tak by si lidi měli snažit v první řadě poradit sami, třeba tím, že si koupí nějakou knihu od odborníka apod. Knížku lze otevřít kdykoliv.

justme
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď! Už se to táhne několik let, dokonce brala prášky - vysadila je, že prý nepomáhají, ale bez nich je to ještě horší.

hodnocení

0x

Kdo by chtěl poslouchat plačky a kecy hodinu v kuse zadarmo a ještě poradil a vedl diskuzi?

A na pojišťovnu to moc velký efekt mít nebude. To budou dle mě vrby...

hodnocení

0x

Ať si vygoogluje psychlogy na pojišťovnu, doporučení není potřeba. Popř. bych zavolala na pojišťovnu a tam se poptala.

justme
hodnocení

Dobře, děkuji mockrát!

jajo
hodnocení

0x
Na urade prace su psychologovia, na socialke, pedagogicko psychologicke poradne ktore su v kazdom okrese, vacsom meste, dokonca su aj na telefone alebo osobne ale to treba hladat v obcianskych zdruzeniach alebo projektoch pomoci ženám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]