Nejste přihlášen/a.
Rád bych se Vás zeptal na radu, jestli investovat do DPS vyšší částku.
Je mi 42let,momentálně vkládám do DPS od ČSOB dynamický 1000,-kč a zaměstnavatel mi přispívá také 1000,-kč.
Doporučil byste mi v tomto případě zvednout částku z mé strany na 2000,-kč, abych celkově měsíčně dohromady posílal 3000,-kč a odepsal tak z daní každý rok 24 000,-kč?
Peníze nebudu před dovršením důchodového věku potřebovat.
Je pravda, že pokud zvolím v 60-ti letech postupné vybírání v délce 10let, nic se nedaní?
Dává navýšení smysl, nebo je lepší investovat do ETF?
Předem díky za radu,
P. S.
Dobře,díky za informaci.
V tom případě, doporučil byste mi i tak navýšit mnou placenou částku na 2000,- nebo 3000,-kč/měs. nebo se spoření touto formou opravdu zase tak nevyplatí?
Díky za info,
Petr
Nejsem investor ,
jsme na tom podobně s věkem. Taky posílám 1000 tak aby tam bylo max od státu + 2000 mám od zaměstnavatele. Zhodnocení těch fondů teď půjde asi do kytek uvidíme za 20 let. Při tý 1sícovce + 230 korun od státu je to zhodnocení zajímavý , čímkoliv navíc už si u tohohle produktu nejsem tak jistej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.