Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je dlouhodobý cukr v krvi?

Od: 1235 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jaké jsou hodnoty dlouhodobého cukru v krvi u zdravého člověka a jaké u diabetika?
Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

3x

tady docela pěkná odpověd cukrovka.cz/...

hodnocení

1x

Dlouhodobý cukr se označuje: HbA1C.

U zdravého člověka netrpícího diabetem se hodnoty HbA1c pohybují v rozmezí 28 – 40 mmol/mol (2,8 – 4,0 % dle IFCC).

Podezření na diagnózu cukrovky vzniká při hodnotách 39 - 46 mmol/mol (3,9 - 4,6 %), pro diagnostiku diabetu pak svědčí hodnota nad 47 mmol/mol (4,7 %).

U pacienta s diabetes mellitus (cukrovkou) se rozlišují 3 stupně kompenzace (nevztahuje se na těhotné diabetičky):

Stupeň kompenzace Hodnota HbA1c

Výborná do 43 mmol/mol (do 4,3 % dle IFCC)

Uspokojivá 43 - 53 mmol/mol (4,3 - 5,3 %)

Neuspokojivá nad 53 mmol/mol (nad 5,3 %)

mte.cz/...

mate59
hodnocení

0x

U zdravého člověka je hladina 3,9mmol/l - 5,9mmol/l na lačno. U diabetika je to víc a individuálně,ale oni jsou pod léky nebo inzulínem.U zdravého se odbourá na 8,9 hodinu 6,9 dvě hodiny po jídle.

To jsou hodnoty okamžité nikoliv tzv dlouhého cukru !

ahoj*
hodnocení

0x

Po dnešku mě to taky začne zajímat. Dnes mi doktorka z revmatologie po odběrech krve řekla, že mám (měl jsem při odběrech) hodnotu 16,5. S cukrovkou jsem se doteď nikdy neléčil

clovicekdoma

No s touhle hodnotou se brzo léčit začnete,nejdříf si Vás asi pořeší obvoďák. Netrápí Vás částé močení i v noci?

ahoj*

Co je to časté močení i v noci pokud třeba v noci na dnešek jsem spal 2,5-3h a od té doby do dnešního večera jen ve vodě se sirupem vypil asi 5,5-6l. Si připadám jako průtokový ohřívač. K obvoďákovi se chystám nebyl jsem u něj ještě nikdy respektive dřív jsem měl doktorku a ta skončila ještě před covidem a já u nového osobně nikdy nebyl jen občas zavolat o léky na dnu nebo do schránky donést nějakou tu zprávu

Ahoj : Vítejte v klubu diabetiků! Mně našel nefrolog, při kontrole u něj 13. Po víc jak desti rocích na tbl a po akutní operaci kdy místo léků rovnou inzulin na kterém jsem cca4 roky .

Tazatel jako diabetik jsem měl nejvyšší hladinu dlouhého kolem 100, od května vloni jsem to postupně stáhnul na kontrolu v srpnu na cca60...

zdepa
Mám cukrovku, beru jen léky a dlouhodobý mám prý jak zdravý člověk.hodnota

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]