Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákupy v Polsku

Od: rich® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Bavili jsme se s přáteli o nákupu v Polsku a že je to levnější.Máte podobnou zkušenost? Popřípadě,když to mám do Polska na hranice 60 km.Tak to se asi nevyplatí,že?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hejlik
hodnocení

3x

To záleží. My to sice máme k prvnímu Lidlu 22km, ale... Pokud nakoupíte základní suroviny do zásoby a vezmete si benzin (naftu), myslím že se to vzhledem k českým cenám i Vám stále ještě vyplatí. My děláme brutální nákup jednou za měsíc. Necháme tam za jídlo a benzin vždy okolo 6 - 8 tisíc. Tady by nás takový nákup stál deset! Ale sotva to narvem do auta a lednice je cleý měsíc plná. Manželce je vždy do breku, když si cestou zpátky čte účtenku a srovnává to z českými cenami.

Kdo to máte jakžtakž v dojezdu, nenechejte se tu ojeb...t českými zákonodárci. V Polsku jsou ceny jednoduše "normální".

etana*

čeští zákonodárci určují ceny v obchodech? Nezamrzl jste v sedmdesátkách?

hodnocení

2x
Záleží kolik peněz do toho nákupu chceš vrazit. Když pojedeš kouknout na tržnici, koupíš pár blbostí a plnou nádrž tak projedeš to, kolik ti těch 7 korun na litru benzínu ušetří. Když ale vlezeš do supermarketu, uděláš nákup za 4000.- tak budeš mít v kufru zboží za 6-7 tisíc. Takže se ti to vyplatí.
Znám spoustu lidí co jezdili vždycky jen na tržnici skupovali zboží co přes silnici v marketu bylo o 25% levnější ale do berušky by nikdy nevlezli.

hodnocení

2x
A co vám brání stáhnout si polský leták lidlu, biedronky. nějakého hobby shopu ve vašem potencionálním cíli a udělat si představu a propočty sám? Ušetříte na phm,mase, mléčných výrobcích, v hobby marketech apod.

id
hodnocení

0x
Ja to mám 38 km a vyplatí se tam jet s prázdnou nádrží + větší nákup v Biedronce a na trhu a po cestě si udělat malý výlet.
hodnocení

A jak tam platíte? Kartou a nebo Korunama a nebo musíte mít Zlotý?

id
V obchodech kartou, vždy požadejte pokladni o platbu zlotými. Vaše banka vám to výhodněji přepočte.
Nebo si na kartě zablokujte DDC, pokud to vaše banka umožňuje.
Na tržnici českými korunami.
Teď tam mají překrásné vazby na hřbitovy.

hodnocení

0x

Jojo, potkal jsem v Poském Těšíně vlastní tetu, ta žije kousek za Olomoucí, Dělají autobusové zájezdy do Polska a prej se to vyplatí.

hodnocení

0x

Může být zprostředkovaná zkušenost? Přítulkyně o nákupu v Polsku blouznila asi rok, neměl jsem čas, tak se domluvila s kámoškou. Nevyšlo, kámoška jela sama, minulý týden. Po návratu prohlásila, že už nikdy více. Byla na nějaké tržnici (Chalupki?) - lidí jak psů, cenovky u zboží žádné, nic moc zážitek. Naopak soused odnaproti opravuje barák, jezdí do Polska pravidelně na stavebniny a tvrdí, že ušetří hodně...

hejlik

Nejde o tržnici, tam taky nejezdíme. Řeč je o běžném nákupu potravin a PHM. Úspora je nezanedbatelná!

liska5
hodnocení

0x

Tady blízko hranic parta Poláků lidem zatepluje baráky. Kdyby to nebylo výhodné, tak si vezmou místní firmu.. Z Polska si lidi tady vozí i nábytek. Známí si tam objednali kuchyňskolu linku a Polák jim to přivezl a sestavil. Prý to vyšlo podstatně lépe než tady.

hob
hodnocení

0x
Včera jsem slyšel reportáž na ČRo. Aut a autobusů mraky. Někteří dokonce jeli prý až z Prahy. Fronty takové, že se prý místy čekalo 3/4 hodiny. Spokojená byla hlavně paní, která tam nakoupila cíga za 12 táců. Prý se to hodně vyplatilo. Nekouřím, tak vůbec netuším, kolik to stojí. Další tam jela koupit laciný oblek. Nejlevnější za 3,5 tisíce, takže prý nic nekoupila a byla nespokojená. Kvůli frontám už by tam nejeden znovu prý nejel. Některé věci asi levnější, ale je to vykoupeno nutností vystát obří fronty, nebo aspoň nakoupit za opravdu velký ranec, aby to mělo význam. Ceny v CZ mimo akce jsou opravdu holení ovcí, takže z 60 km při hodně velkém nákupu, pokud pojedete autem, tak asi vyplatí. Autobusem leda pokud budete chtít koupit něco lehkého, malého a drahého. V báglu nebo tašce toho jinak moc neuvezete, aby to mělo význam.

Člověk by si z vašeho popisu myslel, že to takto funguje v celém Polsku :) Já takové šílené problémy nikdy neměl... A ty příklady? Jestli někdo jede na slepo do Polska přes půl republiky pro oblek, který za stejnou cenu i kvalitu sežene u ťamanů kousek za barákem, tak se není co divit nespokojenosti.
Kvádro od turků na tržnici bude vždycky lepší než u nás od ťamanů a to nemluvím o věcech z kamenného krámu. Nejvíc to ale bije do očí u plesových a svatebních šatů pro dámy. Za peníze, za které si tam holka koupí šaty do tanečních jí je v Čechách ani nepůjčí v půjčovně. Ale je rozdíl když tam půjde člověk jako já, co tam jezdí každých 5 neděl a ví kam jít nebo člověk kterého vyplivne před tržnicí zájezdový autobus.

hodnocení

0x

Vyplatilo se to vždycky, vyplatí se to i dnes. Vzpomínám, když se dcera v roce 1998 vdala, za rok tam jeli pro krásný kočárek. Ohromný výběr, pěkné ceny. Sousedi nakoupili v Polsku velmi pěkný nábytek.

Sama tam jezdím jen zřídka, jedna cesta je 85 km a to je celkem dost. Ale několikrát mě pozvala dcera, ať se svezu s nimi. Mají tam dobré a cenově přijatelné jídlo. Maso, uzenina, sýry, tuky, sladkosti...Touhle dobou asi všude dominuje výzdoba na hroby. Koupila jsem si tam třeba moderní černý kabát či sportovní sandály. Vnučka krásné šaty na maturitní ples.

Byly doby, kdy ze sousední obce jezdil do Polska autobus, obvykle na podzim, jednou či dvakrát, podle zájmu. Cesta stála nejprve 120, později 150 Kč. Jenže té paní, která to zařizovala, je dneska už přes 80 let a skončila s tím. Ona by ta jízdenka vzhledem k dnešním cenám nafty byla také někde jinde.

Žiji nedaleko oficiálního středu republiky / kvízová otázka - víte, kde je?;)/ a tak to mám opravdu všude daleko. Bydlet třeba na Náchodsku, jistě bych tuto možnost nákupů ráda využívala. Jaga.

hodnocení

0x

Polsko se určitě vyplatí. Všichni píší o potravinách, ale vybavení domácnosti, na každém rohu výrobce nábytku a sedacích souprav. Vybavení koupelen, kuchyní, elektro, barvy laky. Všechno vyjde o 1/3 levnější. Jen se musíte rozhlédnout a nesoustředit se pouze na trhy a burzu. ;) Toto jsou čerstvé informace, známí přebudovávali chalupu a po průzkumu našeho trhu, mají všecičko z Polska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]