Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak použít stravenku v Tescu

Od: jeb odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
rodiče mi dali na oběd jednu ze svých stravenek s hodnotou 150 Kč. Jak ji uplatnit v Tescu, na samoobslužné pokladně? Slyšel jsem, že na stravenku se nevrací, tudíž musím nakoupit přesně tak, že hodnota nákupu bude 150?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hungu
hodnocení

1x

Myslím, že samooblužné pokladny stravenky neberou, že budete muset k "živé pokladně" k pokladní. Ale to nevím jistě, většinou mají nad sebou samooblužné pokladny nápis "platba pouze kartou."

Nemusíte nakoupit přesně za 150 - ale musíte počítat, že se na stravenky nevrací (resp. vrací málokde a většinou tak do deseti korun) - takže pokud budete mít nákup třeba za 130, počítejte s tím, že ta zbylá dvacka zůstane "nevyužitá." Platí se s ní normálně jako s penězi, akorát místo bankovky vytáhnete stravenku.

jeb
23.10.22 22:05
hodnocení

Děkuji

Může použít i na samoobslužné, ale pro uplatnění musí zavolat dozor. Není to problém.

ml1

Pak nemá cenu chodit k samoobslužné pokladně, to samé jsou různé slevy, které tam musí dodat obsluha.

Jinak je potřeba, aby stanovenou cenu zabírali potraviny, v těhle supermarketech to hlídá počítač, a stravenku jim odmítne. Viděl jsem někdy v Albertu, jak chyběla koruna do toho, co jsou ochotni vrátit (pán by doplácel, protože měl i nepotraviny, fakticky by nic nevraceli), vyřešil to tak - poté co mu pokladní vysvětlila problém - že jí řekl, ať tam namarkuje rohlík (tehdy Kč 1,20), a bylo vyřešeno.

Jinak na oběd je to tak akorát, momentálně jsou za 130 (spíš už 140) -160. A udělat v potravinách nákup za 200 taky neni žádné umění při dnešní drahotě...

hodnocení

0x

O co bude nákup dražší, to normálně doplatíte kartou nebo hotově, to je jedno (mimo samoobslužnou "jen kartou").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]