Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , prosím znalé o radu co dělat dál? Už to bude cca 20 let co jsem založil investiční životní pojištení (pěli se o tom básně a já jim podlehl a uvěřil slibům) doposud to nebylo nijak výnosné a počateční grafy při zakladaní nejsou ani zdaleka naplněny. Přes sliby zaměstnaců pojištovny, že se to bude každý rok už jen zlepšovat jsem tedy stále platil(platím). Nestalo se. Tento rok však přišel výpis kde moje úspora je za jeden rok o cca 35 tisíc menší i přes stále placení. Ani zdaleka nejsem na tom co jsem tam vložil, ale tohle už se mi zdá moc kor když si strhavají nemále prostředky za správu investic atd. Proto bych se rád obratil na ty co tomu rozumí jestli to tedy zrušit i za cenu že příjdu o dost financí nebo pokračovat a možná přijit o téměř o všechno, a nebo doufat a dál platit že se to zhodnotí. Děkuji za posouzení.
Nerusit, pockajte na navrat trhov na povodnu uroven. Predat pri poklese je najhorsia vec, aku mozete spravit. Aka je doba sporenia podla zmluvy?
Ten produkt uz nazvom hovori, co to je. Cast vkladov ide na poistenie, cast sa investuje. Kedze prvou zlozkou sa chranite proti nejakemu riziku, tak toto neriesme. Kto chce len zhodnocovat peniaze, ten si zvolil nespravny produkt hned na uvod.
Co sa investicii tyka, tak teraz su akciove trhy v prepade, co zrejme spravilo aj ten pokles vo vypise.
Ted je to zhruba v polovině do konce. Investice je rozdělana do šesti fondů už od začatku, ale ty jsou asi nějaké divné ) správci investic se o to asi moc nestarají)...Maji to být dynamické fondy dle vypisu., ale ty ted všechny mají menší hodnotu a tím padem dle vysvětleni pojištovny i moje investice se řádně snížila. Abych to zhrnul mám obavu, že ve vysledku přijdu o podstatnou část a ona ta výsledná suma bude asi taky mít vzhedem k inflaci apod uplně jinou realnou cenu. Cždyt ted bych měl mnohem více kdybych ty penize měl od začatku na obyčejnem spořícím účtu...A jediné co mi kdo řekne je pane všechno jste měl v pojistných podmínkach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.