Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle na počítač

Od: mirek6 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Hodně času jsem doma na notebooku. Používám oční kapky proti pálení a bolesti očí. Koupil jsem si brýle na počítač které zamezují škodlivému záření z notebooku používám již více dnu a problémy s bolestí očí již nemám.nemusím používat oční kapky. Májí brýle učinek i na sledování televize kde je vzdálenost větší od obrazovky? Zářením udajně se zmenšuje v organizmu melatonin? Jaké máte zkušenosti? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Koupil jsem si brýle na počítač které zamezují škodlivému záření z notebooku používám již více dnu a problémy s bolestí očí již nemám.

Preklad: vyhodil som peniaze za teleshopingovy blud a nasledne si vsugeroval, ze to funguje.

Ne nutně. Tyhle brýle filtrují modré světlo (dělají svět žlutější), mají i nějaké filtry polarizace. Nejsou to zanedbatelné věci a má to fyziologický vliv.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, ono to nebude záření, ale modré světlo, proti kterému jste si koupil brýle - má to bránit únavě očí a potom se má lépe spát. Bude to fungovat i na TV. Věřte tomu a budete spokojen. Zdravím!

Windovs 10, mobily a TV mají režim nočního displeje, takže modrou stáhne. Na to nejsou potřeba brejle.

ben®

ernie - a co já jako s tím? Můj dotaz to není.

hodnocení

1x

Žádné škodlivé záření z obrazovky notebooku ani televize nevychází. Snížením jasu byste docílil stejného účinku. Zaplacený s vírou je ale nepochybně účinnější.

hodnocení

1x

Bez mrkání zíráme na obrazovky a oči vysychají a mají problém. Optik umí změřit dioptrie k počítači. Na čtení jsou jiné, text je blíž než displej. Záření je nesmyslem!

JJ přesně se současnými brýlemi na čtení to není na NTB to pravé ořechové-stačí mi staré, ty úplně první čtecí, nejslabší co jsem měl a na displej NTB vidím velmi dobře

hodnocení

0x
Někde to testovali seriózněji. Oni vám rádi v optice ukážou, jak to na nějakém jejich testeru filtruje modrou. Škoda, že tyhle brýle filtrují úplně jiné vlnové délky, než ve skutečnosti kvůli melatoninu potřebujete. Ano, jsou to vyhozené peníze, ale i placebo může někomu "fungovat". Já se spokojím s omezením modré v rámci sw - jak v mobilu, tak v pc. Oči jsou díky teplejším barvám méně namáhány. Jinak přečtěte si o tom melatoninu, jak to ve skutečnosti funguje. Očividně jste dostal "masírku", ale ono to funguje malinko jinak.

Máte naprostou pravdu. Solidnímu optikovi záleží na klientovi. Já si šla pro nové brýle k pc a on, po velice pečlivém vyšetření pravil, že musím k očnímu, protože je v pravém oku větší problém. Že by mi sice brýle udělal, ale problém to nevyřeší, raději o zisk příjde. *co*A jak to dopadlo? Nejprve mi na fakultce vyměnili čočku, protože by se mi později udělal zákal a po zahojení, cca za měsíc, mi opravili dírku, která se mi dělala na sítnici. *palec* Pan optik mi zachránil velké komplikace. A do starých rámků, po novém vyšetření, mi zasadil nové čočky za rozumnou cenu.

hodnocení

0x

bych řekl, že pokud má CRT monitor, může to opravdu fungovat... - já bych místo brýlí koupil jiné obrazovky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]