Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úraz protéza

Od: vaclavl odpovědí: 16 změna:
Dobrý den stal se mi pracovní úraz s následky trvalé invalidity (amputace předloktí) vinu plně nese zaměstnavatel. Zajímá mě jestli zaměstnavatel má nějakou povinnost nahradit mi končetinu nebo ne? Náhrada za bolest (aneb bolestné body), náhrada mzdy případně nějaké vyrovnání do toho nepatří. Musel bych si toto nárokovat skrz soud když zaměstnavatel říká že bych si jít na donio? Jde o bionickou protézu za zhruba 1 milión korun. Jestli to pojišťovna uhradí zaměstnavateli je mi celkem jedno nemám s pojišťovnou žádný smluvní vztah nebo podobně. A opravdu celé bolestné a náhradu mzdy nedám za tuto protézu byl bych velmi rád kdyby mi ji proplatili abych si někdy opět mohl zajít do posilovny,projet se na kole a podobně.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bolestné, trvalé následky, ztráta zdravotní způsobilosti, ztráta společenského uplatnění, náhrada za léky, dopravu k lékaři, náhrada mzdy, odstupné 12mesicu pokud pro vás nemá jinou práci, doplatek do průměrné mzdy při nemocenské, ztráta na výdělku do 65let, tzv renta. Zapomněl jsem na něco?

km
hodnocení

1x
Zaměstnanec je pojištěn u Kooperativa ze zákona, nebo ne?
Pak samozřejmě může mít občan i několik soukromých pojistek a když přijde o ruku nohu, tak to vsechno vyinkasuje.
Na rozdíl od majetku, tam smí inkasovat jen do výše škody, u zivotka inkasuje opakovaně
vaclavl
hodnocení

km: Takže pokud přijdu k tobě domů,rozbiju ti okno tak ti pak mám říct smůla nemáš pojistku nic ti nezaplatím? Pojišťovna není odpovědná za ostatní. Zaměstnavatel je odpovědný že nezajistil správný technický stav a zabezpečení stroje, díky čemuž bych teď předloktí měl. Navíc k tomu všemu zákon udává povinnost pojistit své zaměstnance. A jestli někdo má 3 životní pojištění,jedno nebo dokonce žádné je každého věc.
km
Ok, a čím prokazuje tu 100% vinu zaměstnavatele, ty už mas pravomocný rozsudek?!
Protože nikdo jiný to nerozsekne!
Výše škody je pak věc druhá. Jestli tedy ta tvá končetina měla cenu 1 mil. To jsou zase jiné soudy.
vaclavl
hodnocení

km: Uklidni se praskne ti cévka ;) nikde nic nepíšu o 100% to je jedna věc a věc druhá je že vinu VŽDY nese zaměstnavatel a může se jí pouze částečně zprostit. Policie předala věc státnímu zástupci a kriminální policii protože to přehodnotili jako trestný čin. Navíc už jsem to psal ale kdyby stroj byl ve správném technickém stavu a bezpečnostní prvky byly funkční a ne poškozené (věděl o tom zaměstnavatel a oprava se teprve dlouhodobě odkládala) tak bych měl svou ruku. Jinak píšeš úplné blbosti má ruka neměla cenu milión pro mě měla nevyčíslitelnou hodnotu ale tady se jedná o plnohodnotnou náhradu škody a nefunkční plast na ruce přece nosit nebudu. Tzv kosmetickou.

Václave s tím že zaměstnavatel má vždy vinu-jak jste na takovou volovinu přišel VYSVĚTLETE! Vždy na ro musí být dva! Zaměstnavatel a zaměstnanec. Pokud zaměstnavatel porušil něco a narídil dělat na poškozeném stroji=spoluvina se zaměstznance=ten měl toto odmítnout a nepracovat s technikou která není v dobrém stavu.

km
A kdo tvrdil:
“ vinu plně nese zaměstnavatel “
No pokud to věděl zaměstnavatel tak to asi věděl i zaměstnanec …
Tak bacha čím se bude prokazovat, ze to zaměstnavatel věděl?
Doporučuji ti advokáta bo tady to z tebe leze jak z chlupaté deky…
vaclavl
hodnocení

km: ty nebudeš moc normální fakt ne *smich* podívej se na první dvě věty mého příspěvku tam to mám tu větu ;) tobě nic vysvětlovat nebudu policii jsem to vysvětlil dostatečně.
vaclavl
hodnocení

diesel: jaké voloviny prosím tě? Zaměstnavatel je zadavatel práce a POUZE a JENOM ON VŽDY nese PLNOU vinu. Může se částečně zprostit viny v případě porušení BOZP nebo užití omamných látek. Věc druhá je to že POUZE zaměstnavatel určuje kde tě dá NA JEHO PRACOVIŠŤI a JEHO MAJETKU. Kdybych odmítnul následoval by vyhazov ale nejsi příliš normální proto nadále neporušuj pravidla poradny a drž se otázky nejsi žádný advokát nebo na co si tu hraješ? Abych ti odpověďel na tvé bludy že kde jsem na to přišel tak zákoník práce doporučuji prostudovat tu "volovinu" tak jak tomu říkáš.

A na to jste přišel jak? Opravdu máte nulové právníé podvědomí! VYSVĚTLETE JAK k PÚ došlo! Pak můžem diskutovat víc! JInak nevíme jak se to stalo a a beru standartní problémy tohoto rázu a předpokládám na nějakém lisu-stroji = A)) věděl jste o závadě a nenahlásil jste a nedbal poškození=Vaše Vina. B) Zaměstnavatel toto věděl a Vy jste víc neřešil=Vaše chyba a i zaměstnavatele. C) věděl jste o chybě , zaměstnavatel nařídil= Vaše hloupost a Vina že jste na tom pracoval.

Pouze Vina zaměstnavatel by byla pokud by věděl že je něco v nepořádku,ale pracovníci na stroji by toto nevěděl a nedokázali pozvat závadu zebezpečení!

Je mi sice líto, že jste přišel o ruku ale nikdy není nic tak jednoznačné jak si myslíte. A ty bludy jsou nesmysl jak ty píšeš. Když Ti šéf= zaměstnavatel nařídí že máš nějam jít něco ukrást nebo Tě vyhodí= půjdeš a budeš krást. tak to vyplývá z Tvého "logického uvažování, Jinak letité zkušensioti jsou zkušenosti nezkušený totiž mnohdy zkušeným nevěří i když mají pravdu takže spamatuje se najdi sei VELMI a le OPrvadu VELMI dobrého právníka který Ti potvrdí tTvoji pravdu-mám ale strach že takový NEEXISTUJE!

PS a už netroll nebo pokračuj v původním vláknu toto je už několikátý dotaz na ztrátu ruky, vždy stejné, ale nick vždy jiný!

vaclavl
hodnocení

Diesel: absolutně ale vůbec jsi mě nepochopil ale ve zkratce tedy za prvé já tu řeším protézu a úhradu ne to kdo toto zavinil to už řeší kriminálka a asi ne náhodou z pracovního úrazu je trestný čin nemyslíš? Pracoval jsem tam rok a všechny závady, ne jen ty co ovlivňovaly chod stroje (horší manipulace, více práce stresu furt jak blbec tam běhat) ale i nefunkční bezpečnost (čidla u plotu- stroj fungoval i když čidla ne a mohl jsi tam za provozu a ti co mě zaučovali tvrdili že to tak je v pořádku a zaměstnavatel mi tvrdil že to tak je v pořádku a že to nemusí fungovat což je pí******) a další části stroje jsem hlásil už měsíc před úrazem a neřešilo se to. Ty nejnutnější věci se řešily za provozu a musel jsem ještě zásobovat linku materiálem,jinak by se tak hodinu jen kvůli mě stálo. Nahlásil jsem to jak mistrovi i předákovi směny co se týká poruch, špatného fungování stroje i té bezpečnosti a mistr že není čas to teď opravovat a někdy se to opraví. Jediné s čím s tebou můžu souhlasit ano kdybych to věděl nedělal bych tam za sebe debila aby majitel vydělával na nás milióny (firma s miliardovými obraty) abych se pak musel doprošovat o blbý milión ale radši bych bral zpět ruku než peníze.
km
Radil jsem ti taky: advokáta!
Spis jsme nečetli, neznáme detaily ani nevíme jak budeš prokazovat tve hlášení (předák i mistr to zaprou), takže sorry. Když si nechas vzít ruku, na obhajobu sám nemáš, tomu věř!
Jedine co ti poradím napis si kvalifikovanou zadost s dodejkou nebo datovkou zaměstnavateli, co po něm chceš, doloz adresnou cenovou nabídku na tu protezu na tve jméno a ne nějaký obecný canc, dej mu lhůtu k vyjádření (zda zaplatí nebo ne) 21 dnů s tim, ze 22 den po doruceni to predas advokátní kanceláři. A uvidíš. Pokud je to korporace, tak v rámci PR NĚJAK ASI odpoví a pak se s tim dá pracovat.
Souhlasím ze z bolestného si platit protezu je blbost.

Václave jak jsem napsal VĚDĚL jsi že to není OK takžer nebreč a zyptuj své svědomí proč sji na vadném stroji pracoval.nepracoval bys-máš končetinu zdravou . To je jedna věc a jka píš KM zaplat si právníka ale počítej že ten druhů -firmou placený bude lepší .

Holt jak se píše v Bibli-moudrý vida nebezpeči jde a skyryje se, kdežto hlupák jde dál. Kdo je ve tvém případu kdo?! Víc prosím neodpovídej pokud nedokážeš přímo pospsat strojm, negodu, zabezpečení a další okolnosti .NEMÁ to smysl. to je jako, opět biblický citát, házet perli sviním!

etana*
hodnocení

1x

Určitě prostřednictvím soudu. A s advokátem, tohle sám nevyřešíte. Jestli chcete něco za milion, musíte do toho investovat aspoň odměny právníkovi. Firma nějakého bude mít stoprocentně.

A skoro jistě lepšího (lépe placeného,se zájmem co nejvíce ponížit plnění podnikem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]