Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek pro ČT

Od: aloisb® odpovědí: 56 změna:

Za příjem televizního vysílání prostřednictvím interbetového připojení se prý nemusí platit ČT poplatek. Dám-li tedy pro ČT čestné prohlášení, že televizní program přijímám výhradně přes Internet nebo ze satelitu ASTRA 3A a sice v pražském bytě si platím poskytovatele VODAFON a na chalupě O2 a satelitní TV SKYLINK. Vše mohu doložit fakturami, které platím už několik let. Je to možné?

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Není... máte televizi? Pak musíte platit. Nebo se díváte na mobil nebo PC monitor (bez anténního dilu) a televizi doma nemáte?

Pokud platíte společnostem, které jste uvedl, platíte jim za "dodávku"signálu, ale v ceně není platba koncesionářského poplatku ČT. Něco tady mesec.cz/...

hodnocení

4x

Podle zákona č.348/2005 §2/2 musíte platit i za přenos pomocí kabelových systémů.

hodnocení

Tak to je proti principu dvojího zdanění, kvůli kterému se uzavírá spoustu mezinárodních smluv.*bzum* Jinak díky za odpovědi, které mne ujistily, že žiji v českém Kocourkově.

kolemjdouci
Jaké zdanění proboha? Tohle nemá s daněmi nic společného!

Není pletete dvě věci dohromady Vy platíte Vodafonu, O2 a Skylinku za signál .Koncesionářský poplatek platítí ČT za to, že máte přístroj schopný TV signál přijímat,

km
Já teda o2 nic neplatil má o2tv zdarma.
A jelikož koukám jen na mobilu (nebo na webové stránce), tak nic platit nemusím bo mobil má výjimku ze zákona :/)
nok
Kabelových ano, třeba UPC bývalé, prostě rozvod kabelem, ale za IPTV ne, viz jiný můj post.

Km ano-jsou ůidé co O2TV nepolatí-já mimo to že ji nesleduji, také ji "neplatím" mám ji v rámci další služby,ale pkd má někdo přímo O2 TV pak za službu platí!

hodnocení

4x

Jednoznačně-nesmíte vlastnít ŽÁDNÝ přístroj umožňující příjem TV signálu. Tzn nesmíte mít televizi, nebo PC s TV kartou.

Má se odhlasovat, že do toho budou spadat i chytré telefony a počítače na internetové vysílání čt

mnd®

A ono to tak není,že se musí platit za možnost přijímat tel. nebo rádio signál? V tom zákoně je,že je možnost přijímat tak plať.Se nerozlišuje jestli telka nebo Pc nebo chytrej telefon. 135,-Kč měsíčně za domácnost je fakt hodně - jedna krabička cigaret.Stačí napsat a odeslat čestné prohlášení,že nemám žádný přístroj schopný přijímat televizní nebo rádiové vlny a hotovo.Následky při případné kontrole ať si nese každý sám,ale ještě nevím o nikom u koho by to kontrolovali.Ty chytré telefony apod v tom ještě nejsou?

mnd ZATÍM- ČRo se platí - má platit i když není radio v domácnosti, ale jsou mobily (ono už delší dobu umí toto KAŽDÝ mobil uměla to například před 15 roky i N6070.tlačítková. ZATÍM platí,u ČT, že musí být přístroj schopný příjmu signálu= přímo televizor neb PC s TV kartou nwn jak toto je řešeno na NTB a jiných (Osobně mám telku i v tbl-ale jen díky aplikaci mazaná TV , nebo O2 TV) .Ale chtějí to upravit jak píše o krapet výše kolega Gumidek že se bude plati z jakéhokoliv přístroje který umožňuje příjem signálu přes poskytovatele té které sítě či zprostředkovatele internetového signálu!

nok
Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač").
* tedy za IPTV se podle advokátky i ministerstva kultury platit nemusí.
Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají … rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení.
* tedy z telefonů a tabletů se platit nemusí
Howgh!

Nov odkaz na zákon který Vaše tvrzení potvrzuje-jinak jen plácnutí do vody!

Oprava mělo být NOK a ne Nov!

Zde je aktuální dění novely

seznamzpravy.cz/...

Ale ten článek vůbec neřeší kdo a za co bude platit jen všeobecné pindy!

hodnocení

4x

Koncesionársky poplatok sa platí preto,aby boli financie pre tvorbu programov verejnoprávnej televízie,ktoré by nikto inak nerobil kvoli malej záujmovej skupine,šírenie spravodajstva aj z nezaujímavých tém pre komerčný biznis a pod.

hodnocení

Hezky řečeno.:-D

el
Jen jestli je to tak správně!?
Neměl by být koncesionářský poplatek výhradně k financování nezávislého zpravodajství?
Proč se financuje dalších 5 nebo 6 programu o ktere valná většina obyvatel nemá zájem, nebo si je může zaplatit v lepší kvalitě u konkurence.

valná většina obyvatel

a co ostatní obyvatelé, ti nemají mít svoje oblíbené?

hodnocení

3x

...které mne ujistily, že žiji v českém Kocourkově...

I neznalost,

špatný názor Vás ujištťuje o tom kde bydlíte?

Jaká odpověď by Vám Váš názor vyvrátila?

Spoustu poradců Vám jasně sdělilo, kdy se musí poplatek platit. A Vy sdělíte zdvojí zdanění? A co sdělit jiný názor?

hodnocení

Poskytovatel internetového připojení neplatí nic ČT? Pokud by platil, tak by z tohoto poplatku šla státu daň. A ČT neplatí daň z příjmu z účastnických poplatků, které vybere? Pokud by platila, tak by to byla ta druhá daň.*smich*

Ať už poskytovatel internetu platí či neplatí ČT, tak rozhodně za tebe neplatí koncesionářské poplatky. Můžeme si o poplatku myslet cokoli, ale jednou je zavedený zákonem a plnit se musí. Dohoda mezi providerem internetu a Českou televizi s koncesionářským poplatkem vůbec nesouvisí.

hodnocení

Celková nouze nakonec stejně vyžene lidi do ulic a ti si mimo jiné vynutí i změnu zákona o poplatcích pro tzv. "veřejnoprávní" media. Nám by úplně stačil jeden kanál ČT 24 a jedna rozhlasová stanice ČRo - Radiožurnál, oboje hrazené z rozpočtu vlády.*hej*

Celková nouze nakonec stejně vyžene lidi
To su klidný, nic takového nebude...

Copak všichni budou v nouzi? Vždy, za každé vlády je někdo v nouzi..

nok
@aloisb to je teda názor! Vládní kanál - to už bude nulová nezávislost na vládě, jak před rokem 1989 co soudruzi?
Nene, ať si platí koncesionari, system je korektní… já vím ze konzumentum pouze TVNOVA se nelíbí, ale mne ano.
hodnocení

Nemohu si nemyslet, že systém koncesionářských poplatků je anachronizmem v době, kdy vysílá spousta soukromých televizních stanic pro občany zdarma a miliony dalších si platí internetové připojení nebo satelitní vysílání, na kterém si mohou naladit i ta tzv. "veřejnoprávní" media. Ta Česká televize stejně není úplně nezávislá, protože jí řídí Rada ČT, jejíž členové jsou voleni poslanci Parlamentu ČR, kteří jsou členy politických stran, ve kterých jsou pletichy základní metodou vládnutí.*placni*

@aloisb ... vyžene tak leda důchodce, protože mladí vůbec TV nesledují. Ti jsou na internetech, youtubech, instagramech.

TV je přežitek jako pevná telefoní linka nebo knižní autoatlas.

mno

"ať si platí koncesionari, system je korektní... já vím ze konzumentum pouze TVNOVA se nelíbí, ale mne ano."

Co se může někomu líbit na placení za to, co nesleduje? Koncesionář by měl platit za konkrétní odebírané kanály, které by byly zašifrované. To by byl korektní postup, jemuž se ovšem bruselovize brání.

Kontrola, jestli mám tv, u mě proběhla dvakrát - maskovaná jako kontrola plynového sporáku a po několika letech jako kontrola tv antény (plyn jsem mezitím odhlásil).

jak moghla "maskovaná kontrola " na plyn kntrolovat " plyn" v obýváku dětském či jiném pokoji kde plyn není?!

Ježišmarja nestrašte, takovou maskovanou kontrolu tu mám každý rok. "Prej plyn", a vono TV, jo?*alene*

paveldvorak

Ten systém není korektní, zkuste se jako plátce poplatku obrátit na divácké centrum české televize a zeptat s ena hospodaření se 7 milardami, nebo na manažerský plat pana Moravce, nebo na neustálé opakování starých zahraničních seriálu ze 70 let...narazíte na takovou aroganci, že budete překvapení...a odpovědi se nedočkáte...jen platíte a nemáte právo na nic, ze zákona sice máte právo na informace ale s výjimkou hospodaření ČT...To je tajné...nad zákonem je totiž ředitel ČT a ten rozhoduje, co se poskytne a co se neposkytne...Když se rozhodne, že na danou televizi se žádný zákon o poskytování informací nevztahujke, nedostanetze žádné informace...Komu se to nelíbí a chtěl by poplatky zrušit ohrožuje nezávislost televize...nebo je to proruský troll ...a je to, zrušení poplatků se opět odkládá

Politici, které televize opěvuje a každý týden je zve před kamery, budou tento stav dál fixovat...včetně umělců, přisátých na cecík TV...a ty občane drž hubu a plať...

Jurajo asi je to zaměstnanec ČRo nebo ČT a má z toho profit a proto straší "maskovanou kontrolou na plyn"!

Tohle bude přinejmenším sám pán "žeditel"*smich*

mno

Dělají, co se dá. Kromě domovní prohlídky nemají moc jiných možností, jak se do bytu dostat.

Okolnosti byly každopádně neobvyklé: maník přes plyn přišel mimo termín kontroly celého baráku a choval se nejistě, a maník přes tv anténu zase tvrdil, že je to kvůli sousedům pode mnou, přičemž ten byt je prázdný. Ještě to mohli být soukromí detektivové nebo 007. Ale důvod netuším.

Mno a nyní ještě tu o Červené Karkulce!

Mno si pouští do bytu kde koho. Pravděpodobně ani nechce vědět jméno a příjmení či firmu a neověřuje si to :-D. Asi taky půjdu na kontrolu a kouknu se po bytě :)

mno

Reálné průkazy i firmy, to není problém, ale jaký záměr?

Záměr? Ne spíše závěr : buďto trolíte nebo jste hooodně b...j

Důvod pro toto tvrzení? VŽDY víme minimálně měsíc dopředu o případné konmtrole=revizi plynového zařízení. Takže přijít někdo jen tak tak se může prokázat jak chce-normální člověk ho do bytu, domu NEPUSTÍ jen důvěřivý hlupák!

mno

Vývěsky jsem začal víc sledovat až potom. Bylo to v době, kdy ještě nebyli tak běžní ti podomní šmejdi, které pak zakázali.
Ten anténář přišel konkrétně za mnou. Tak jsem mu mezi řečí řekl, že tv nemám už léta.

hodnocení

3x

Mně taky se..e spousta věcí, ale dohadovat s o koncesinářském poplatku, když člověk vyhodí plno prachů za jiné sračky, mi přijde poněkud infantilní.

paveldvorak

infantilní je také bezzsadovost ... člověk, který nectí žádné zásady ani principy je infantilní ze samotného principu*smich*

hodnocení

Ten výraz "jiné sračky" je opravdu trefný.*smich*

paveldvorak
hodnocení

0x

Z diskusí na sociálních sítí vím, že hodně lidí se k placení poplatků nikdy nepřihlásilo...pamatuji na schválení tohoto zákona a na mediální masáž, která s tím souvisela...novináři i zástupce televize neustále opakovali že "je možné" technickými prostředky zjistit, kde je přijímán TV signál a tak zjistit "adresu" ne-platziče...a pak mu udělit velkou pokutu...atd...většina zodpovědných občanů se poctivě přihlásila k placení, malá část se lekla možných sankcí a také se přihlásila...a část veřejnosti se nikdy nepřihlásila, ta ušetří za rok přes 2 tisícikoruny...

Vzhledem k tomu, že televize je přežitek, protože je to medium minulého století , bude její význam neustále klesat...Navíc v ČR je veřejnoprávní televize politickým a ideologickým nástrojem části politického spektra...o nezávisloti ani objektivitě nelze mluvit ani psát...je to nástroj který slouží části politiků...

Ročně se tam utratí 7 miliard a nidko pořádně neví, za co, protže ČT odmítá cokoliv sdělit a ůpolitici, přisátí různými způsoby k cecíku ČT tento stav konzervují...

Podle mého názoru stačí k odhlášení TV poplatku odvézt TV přístroj do sběrného dvora své obce a nechat si k tomu vystavit povrzení...Pak TV odhlásit s využitím on-line formuláře ke konrétnímu datu, a od 1. násl. měsíce zrušit trvalý příkaz ...

hodnocení

Nemá někdo nějakou starou televizi, kterou by mohl darovat? Já mám pěknou SONY a tu bych vyhodit nechtěl.*smich*

Proč jinou televizi?

hodnocení

Abych mohl využít rady se sběrným dvorem.*smich*

Ale nikdo po Vás nechce doklad od sběrného dvora. páč to je nesmysl.

napad
hodnocení

0x

Myslím si, že by stát měl zrušit koncesionářské poplatky a zavést daň z televize a rozhlasu. Bylo by po diskusích, co, kdo platí a za co. Daň by platil každý člověk žijicí v Česku, mimo sociálních případů. Aby bezdomovci neměli dluh. Daň by strhával zaměstnavatel nebo důchodcům správa sociálního zařízení. OSVČ na hlavní úvazek by jí neplatili daň. Pokud by si vydělali za rok jen živiotní minimum. Dan by třeba mohla by být dvě stovky, tedy 2400 za rok a vždy na Silvestra o půlnoci by Česká televize zapěla chór díků. Již žádné, kdo má mobil, nefunkční televizi nebo nové tzelevizní kino. Každý bý platil televizně-rozhlasovou daň. U firem bych nechal poplatek za počet firemních televizí a rozhlasů. V návrhu zákona je, že koncesionářský poplatek má zaměstnavatel platit za každého zaměstnance, který si sám za domácnost platí poplatek. Návrh platit za každého zaměstnance je sviňárna. nebo byl politik, píšící zíkonm, pod vlivem?

A ještě k tomu zřídíme další ministerstvo nebo alespoň další úřad kam se posadí známí těch známých. aby to vybírali, žádná ČSSZ nebo zaměstnavatel. *zed*

hodnocení

Dne 24.10.2022 jsem napsal : Celková nouze nakonec stejně vyžene lidi do ulic a ti si mimo jiné vynutí i změnu zákona o poplatcích pro tzv. "veřejnoprávní" media.A měl jsem pravdu, neboť včera v sobotu 16.9.2023 se konala v Praze na Václavském náměstí velká demonstrace proti daňové a poplatkové politice současné vlády.

Doufám, že to nebude moderátor považovat za špatnou radu.*ee*

Celková nouze nakonec stejně vyžene lidi...na 100 tisíc diváků...

Jakou změnu si včerA vynutili?

Nebo se mýlíte?

yuu
A nebyla to demostrace PRO?

rey
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 24. 10. 2022 18:44:06
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu. Pište odpovědi k tématu. Ne svoje názory kolem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]