Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám artrozu kolen. Mám předepsaný Nimesil. Každé cca 2 dny musím lék vzít, abych si mírnil bolest. Nyní jsem četl o spreji Hondrox. Máte s ním někdo zkušenosti, nebo je to jenom past na peníze? Děkuji.
Jsem artrózou prolezlá a zkoušela jsem už všechno možný. Nimesil je tuším rozpustný prášek z pytlíčku a fungoval zpočátku dobře.
Nakonec po všech hokusech pokusech se mažu starou osvědčenou Francovkou a nebo používám sprej Arnidol. Je mi 72 a bez bolesti už nemám ani jeden den. Když už to nemůžu vydržet, beru občas prášek na bolest, v současné době mi zabírá Palgotal. Voltaren retard, který mi zabíral nejlíp, přestali vyrábět, nebo ho vozí Bůh ví kam.
Za ten sprej Hondrox bych 820 korun nedala. On to nebude žádný zázrak.
Boba, já se jen zeptám, jestli jste si vědoma toho, že je rozdíl mezi artrozou a artritidou. Píšete, že jste prolezlá. Můžu dát nevyžádané vysvětlení?Artroza je úbytek chrupavky. Když rozeberete kuřecí čtvrtku, vidíte, jak klouby jsou potaženy hladkou chrupavkou, aby protikusy po sobě hladce klouzaly. Při artroze je "chlupatá"odrbaná nebo chybí a protikusy kloubů o sebe dřou a šlachy a svaly mají problém. Tahle nemoc patří ortopedovi, který vymění kloub a je po bolesti.
A pak je artritida, autoimunitní onemocnění, je to nemoc poškozené iminity, která dělá v kloubech záněty, které se stěhují, dovedou to velice intenzivně a rychle. A také je typická bolest ve zkřížení páteře a pánevních kostí. Tato nemoc je léčitelná ale nevyléčitelná a patří revmatologům.
ODKAZ
babkazov,
proč se tak rozčilujete? Kvůli vám jsem se podívala do lékařské zprávy z minulého vyšetření páteře na CT. Píšou spondylartroza, což je artróza kloubů páteře. A spondylozu. Víc se v tom nebudu pitvat, protože mi to stejně v ničem nepomůže.Tak promiňte, jestli se vás dotklo, že jsem prolezlá...
Artritidu jsem neměla a nemám.
Na artrózu obecně je potřeba mít dostatek Zn /zinku/ a s ním A vitamin, a taky vit.B6. Zn mají nejvíc semena dýní, obilné klíčky, ořechy, ryby,houby, luštěniny. Hladinu Zn výrazně snižuje alkohol... B6 má v sobě droždí, banány ,játra, klíčky,...Nebo v tabletkách.
Koleno- ledvina, to spolu souvisí a proto omezit vše, co ledvinám škodí! Sůl, uzeniny, masové konzervy, silné vývary, slané sýry a taveňáky, příliš masa, průmyslově vyráběné potraviny, příliš cukru. Berte dlouhodobě E vitamím nalačno, občas se proplachujte urologickým čajem. Obecně víc pijte čistou vodu. E vit je v kopřivách, pampeliškových listech, klíčcích a oleji z nich, kukuřici, vejcích.
Přípravky na obnovu chrupavky v artrotickém kloubu nezaberou, pokud je už chrupavka vymletá.
P.S. Hlídejte si sluch a přední zuby řezáky. To vše spadá pod kondici ledvin.
Vyzkoušejte případně Barnys Sioux Barnys Sioux MSM /... , příbuzná a pár známých výrobek chválí, na Heurece jsou i recenze..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.