Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chtela jsem se zeptat ohledne dedictvi meho alkoholizovaneho stryce...
Babicka zemrela letos v cervnu...Deda uz je po smrti cca 12 let.
Pozustaly jsou moje mamka a jeji bratr Ralf...Jenze - nez babicka zemrela, tak jeji jakoby sverekyne na vse byla moje sestra - ma na to doklady a i oficialne babicku zastupovala ve vsem a i se o ni starala - pecovala o ni oficialne a mela i jna starosti eji finance atd atd...Nez babicka zemrela,tak jeste zaziva sama babicka vybrala svoje posledni penize 2000 eur a ucet sama zrusila (bavime se o Nemecku,kde babicka bydlela).
Penize jsme pouzili na pohreb a i ostatni vydaje co se tyce pohrbu.Mela jakoby i pro pohreb rezervu 5000 eur - ktere ani na pohreb nestacily.
Chata,kterou vlastnila babicka, tak sestre uz tenkrat po pohrbu dedy prepsala na sestru - je to cca 12 let.
Jinou nemovitost nebo majetek nikdy babicka nemela a za ty roky co vzdy mela penize na uctu,tak kolem vanoc rozdala detem,vnoucatum - tech ma 3 a pravoucatum - tech ma 8 a jedno prapravnouce.
Moje otazka je, jestli muj stryc - ma dluhy a je alkoholik (pry v nemecku uznany alkoholik), ktery nas bombarduje zpravami a vyhrozuje pravnikama - jestli ma narok na nejake dedictvi,ktere je cca 2000 eur, ktere mela babicka na uctu,ale ucet sama babicka zrusila a penize jsme pouzili na vydaje ohleden pohrbu.
Moc dekuji za odppvedi...Susan.
Otázku, ktorú Ste písala, Ste písala rýchlo a v strese, predpokladám že aj pravdivo.
Určite všetko vyriešia iba notári na oboch stranách hranice, možno aj súdy...
Stryc posobi na Vaše city, chce z toho aj vyťažiť. Ja by som čakal, ak sa cíti ukrivdený,
nech aktivuje a plati súdy...
V jednom s Vami ale nesúhlasím, 2000 + 5000 euro, by stačilo na pohreb
aj Zemana v Česku, aj v Nemecku...
Moc dekuji za odpoved...Jj pohreb v Nemecku neni zrovna levna zalezitost a i po pohrbu hostina neco stala...
A ano, vcera jsem psala ve stresu, protoze nas zas Ralf bombardoval zpravami a uz fakt nevime co je dobre a co nee.
Babicka bydlela v duchodaku posledni tydny a i tam mela nejake nedoplatky co se tyce pedikury, holice, recepty z lekarny atd...To vse se platilo z tech penez co mela stranou na pohreb...Jsem to vcera uplne konkretne nenapsala...
A hlavne nas cekaji jeste dane, ktere se v nemecku take plati - urady na to maji az rok na vyrizeni...
Dekuji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.