Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ma stryc narok na dedictví?

Od: susann1* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

chtela jsem se zeptat ohledne dedictvi meho alkoholizovaneho stryce...

Babicka zemrela letos v cervnu...Deda uz je po smrti cca 12 let.

Pozustaly jsou moje mamka a jeji bratr Ralf...Jenze - nez babicka zemrela, tak jeji jakoby sverekyne na vse byla moje sestra - ma na to doklady a i oficialne babicku zastupovala ve vsem a i se o ni starala - pecovala o ni oficialne a mela i jna starosti eji finance atd atd...Nez babicka zemrela,tak jeste zaziva sama babicka vybrala svoje posledni penize 2000 eur a ucet sama zrusila (bavime se o Nemecku,kde babicka bydlela).

Penize jsme pouzili na pohreb a i ostatni vydaje co se tyce pohrbu.Mela jakoby i pro pohreb rezervu 5000 eur - ktere ani na pohreb nestacily.

Chata,kterou vlastnila babicka, tak sestre uz tenkrat po pohrbu dedy prepsala na sestru - je to cca 12 let.

Jinou nemovitost nebo majetek nikdy babicka nemela a za ty roky co vzdy mela penize na uctu,tak kolem vanoc rozdala detem,vnoucatum - tech ma 3 a pravoucatum - tech ma 8 a jedno prapravnouce.

Moje otazka je, jestli muj stryc - ma dluhy a je alkoholik (pry v nemecku uznany alkoholik), ktery nas bombarduje zpravami a vyhrozuje pravnikama - jestli ma narok na nejake dedictvi,ktere je cca 2000 eur, ktere mela babicka na uctu,ale ucet sama babicka zrusila a penize jsme pouzili na vydaje ohleden pohrbu.

Moc dekuji za odppvedi...Susan.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jestli má strýc na něco nárok vám řekne přiděleny notář který bude vyřizovat dědictví po zesnulé
Obecně platí že jak si zesnulá za života nakládala se svým majetkem je pouze její vec a pokud za života stihla svuj majetek rozdat a nemovitosti darovat a přepsat na nové majitele tak do dedictví nic z toho nepude a strýc má smúlu múže vyhrožovat jak chce
Nic mu nedávejte vyčkejte jak dopadne dědické řízení
susann1*
hodnocení

Moc dekuji

jano123
hodnocení

0x

Otázku, ktorú Ste písala, Ste písala rýchlo a v strese, predpokladám že aj pravdivo.

Určite všetko vyriešia iba notári na oboch stranách hranice, možno aj súdy...

Stryc posobi na Vaše city, chce z toho aj vyťažiť. Ja by som čakal, ak sa cíti ukrivdený,

nech aktivuje a plati súdy...*zmateny*

V jednom s Vami ale nesúhlasím, 2000 + 5000 euro, by stačilo na pohreb

aj Zemana v Česku, aj v Nemecku...*ticho*

susann1*
hodnocení

Moc dekuji za odpoved...Jj pohreb v Nemecku neni zrovna levna zalezitost a i po pohrbu hostina neco stala...

A ano, vcera jsem psala ve stresu, protoze nas zas Ralf bombardoval zpravami a uz fakt nevime co je dobre a co nee.

Babicka bydlela v duchodaku posledni tydny a i tam mela nejake nedoplatky co se tyce pedikury, holice, recepty z lekarny atd...To vse se platilo z tech penez co mela stranou na pohreb...Jsem to vcera uplne konkretne nenapsala...

A hlavne nas cekaji jeste dane, ktere se v nemecku take plati - urady na to maji az rok na vyrizeni...

Dekuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]