Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP jako HPP

Od: adela2004 odpovědí: 8 změna:
Ahojky, chci se zeptat, je možné pracovat v mojí jediné a hlavní práci na smlouvu DPP?
Nastoupila jsem do firmy,kde bylo psáno hlavní pracovní poměr,ale na smlouvě je psaní Dohoda o provedení práce, cca 20 hodin měsíčně. Ale mezi řečí jsme byli s vedoucím domluveni na 25000kc/měs.
Zatím jsem nic nepodepisovala.
Bude za mě platíte sociální a zdravotní?
Díky za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na to pozor. DPP určitě není hlavní pracovní poměr. S vedoucím si o tom promluvte.

Pokud vám vedoucí slíbil 25 tisíc za měsíc, tak to určitě nebudete dělat jen těch 20 hodin. 20 vám dá na papír, zbytek bude na černo.

Při práci na DPP nebudete mít nárok na placenou dovolenou, neschopenku apod...Opravdu bacha a toto nepodepisujte.

adela2004
hodnocení

Díky moc Za odpověď

kamil*
hodnocení

0x

1) je to možné

2) NE, nebude platit

adela2004
hodnocení

Díky za odpověď

hodnocení

0x

Spíš bych viděla jako pravděpodobné, že to bude oficiálně DPP za 10.000 hrubého - to je bez odvodů soc. a zdrav. poj., tedy nepojištěné. Musela byste si platit zdravotní pojištění jako samoplátce a z hlediska sociálního pojištění by se Vám doba nezapočítávala na důchod a peníze taky ne, a kdybyste onemocněla, nevznikl by nárok na nemocenskou. A zbytek načerno - na ruku.

Kdyby s Vámi uzavřeli DPP za 25000 měsíčně, odváděla by se socka i zdravka. DPP má ale nepříjemné detaily - není nárok na dovolenou, na stravné, a na DPP můžete za rok odpracovat pouze 300 hodin (proto těch 20 hodin měsíčně).

mesec.cz/...

adela2004

tak to by se mi opravdu nevyplatilo :/ to by mi pak nedali ani hypoteku kdyby videli ze mam jen příjem z DPP :/

ta rpace se mi zas tak nevyplati, kdyz si jeste do toho musim sama platit zdravotni ...

ale moc díky za info!

Musíte zjistit, jak to zaměstnavatel myslí. Ale obecně je DPP výhodná spíš jako přivýdělek k něčemu stálému.

adela2004

No nastupuji na Hlavní pracovní poměr, ale chce at podepíšu právě DPP... takže vše asi bude načerno no :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]