Nejste přihlášen/a.
Na to pozor. DPP určitě není hlavní pracovní poměr. S vedoucím si o tom promluvte.
Pokud vám vedoucí slíbil 25 tisíc za měsíc, tak to určitě nebudete dělat jen těch 20 hodin. 20 vám dá na papír, zbytek bude na černo.
Při práci na DPP nebudete mít nárok na placenou dovolenou, neschopenku apod...Opravdu bacha a toto nepodepisujte.
Spíš bych viděla jako pravděpodobné, že to bude oficiálně DPP za 10.000 hrubého - to je bez odvodů soc. a zdrav. poj., tedy nepojištěné. Musela byste si platit zdravotní pojištění jako samoplátce a z hlediska sociálního pojištění by se Vám doba nezapočítávala na důchod a peníze taky ne, a kdybyste onemocněla, nevznikl by nárok na nemocenskou. A zbytek načerno - na ruku.
Kdyby s Vámi uzavřeli DPP za 25000 měsíčně, odváděla by se socka i zdravka. DPP má ale nepříjemné detaily - není nárok na dovolenou, na stravné, a na DPP můžete za rok odpracovat pouze 300 hodin (proto těch 20 hodin měsíčně).
tak to by se mi opravdu nevyplatilo :/ to by mi pak nedali ani hypoteku kdyby videli ze mam jen příjem z DPP :/
ta rpace se mi zas tak nevyplati, kdyz si jeste do toho musim sama platit zdravotni ...
ale moc díky za info!
Musíte zjistit, jak to zaměstnavatel myslí. Ale obecně je DPP výhodná spíš jako přivýdělek k něčemu stálému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.