Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necítím se dobře

Od: leninka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi 13 let, ale jsem na svůj věk strašně vyspělá. Lidé mi odhadují věk minimálně 16. Problém je, že holky ze třídy jsou buď málo vyspělé na svůj věk nebo tak akorát a já se mezi nimi cítím strašně špatně. Když se podívám do zrcadla nemyslím si, že jsem ošklivá, ale jakmile jsem vedle někho cizího, tak si hned myslím, že jsem ošklivá, mám divný hlas a nezapadám mezi ostatní. Také mám problémy s hmotností. Vážím 60 kg a měřím 170cm, což je docela v pohodě mám ještě 10 kg rezervu, ale připadám si strašně tlustá. Jsem nejtlustší ze třídy. Prosím poraďte mi jak se takhle necítit. *palec**plac*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Leničko, neřeš. Řešení přijde samo, v osmnácti, ve dvaceti. Dívej se do zrcadla a říkej si, jsem mladá, jsem krásná, jsem zdravá. Zdravá, to je hlavní. 60 na 170 ve třinácti? Ideální pro nějaký sport, jakýkoliv. K tomu mladá, krásná, zdravá může brzy patřit jsem dobrá! Možná Výborná! Tlustá nejsi! Ostatně, znáš Evu Farnou, Halinu Pawlovskou a další podobné? Ty o štíhlosti mluvit nemohou, a jak se ze svých postav dokáží těšit! A hlavně buď příjemná, optimistická. TAKOVÍ lidé jsou oblíbení, bez ohledu, jak si připadají...tlustí, tencí, plešatí, šmatlaví... Takže, hlavně úsměv! Měj pěkné dny!

ina
hodnocení

4x
Leničko, to je normální, že se mezi holkami z vaší třídy necítíš dobře. Prostě jsi dospěla tělesně trochu dřív, než ony. A jiná tvoje spolužacka vypadá právě naopak jako šesťačka a třeba ji to taky trápí. To je proto, že až do 15ti - 16ti let se v těle dívek tvoří hormony růstu, hormony vyspělosti nestejnoměrně. Teprve později se vše začne poněkud srovnávat a uvidíš, že za dva roky už nebudeš ve vaší třídě nic vyjímečného . Co tedy momentálně potřebuješ? Podle důležitosti:
1) kamarádku! Nebo víc kamarádek, ale né moc. Jednu, dvě.Pozor!
Ale abyste si rozuměly bez ohledu, jak tělesně vypadáte. Jestli jste jedná malá druhá velká, to v p4átelství nemusí vadit..
2) Nějakou zábavu a i činnost (vedle učení), která by tě bavila
3) Přestat se stále pozorovat, kritizovat se a spíš se začni mít ráda. Podívej se na sebe do zrcadla pořádně. Co se ti na sobě nejvíc líbí? Tak to dej ještě nějak vyniknout! Co se ti naopak moc nezdá, snaž se buď trochu vylepšit, anebo se na to dívej s nadhledem...vždyť to není zas tak hrozné, aby se to časem nemohlo změnit. Nebuď zbytečně na sebe kritická!
4) Začni chodit do nějakého kroužku,sportovního, přírodovědného, turistického. Prostě běž mezi lidi, kteří jsou skupina. Prožívají společně nėjaké dobrodružství, radosti nebo cokoliv. A udělej to proto, že potřebuješ myslet na něco jinęho, než na co teď myslíváš.Tobě hodně pomūže být mezi lidmi. Poznáš, že jsi na něco šikovná, že tė lidí berou pro něco, co děláš fajn a ty určitě jsi v něčem dobrá! A víš to o sobě! A čas uteče a za rok si na své problémy ani nevzpomeneš. Věř mi! Mluvím z vlastní zkušenosti.
Tak, ať ti to výjde! Jo, držím ti pěsti! A jsem trochu čarodějka, tak se ti zlepší život jak to vidím, určitě brzy!Ina

hodnocení

1x

Dobrý den. Potřebujete zapracovat na svém sebevědomí. Nikdo není dokonalý. Mějte se ráda taková jaká jste, buďte sama sebou a s nikým se nesrovnávejte. Jste v citlivém věku, tak si možná zbytečně berete některé věci moc k srdci.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, to je puberta, což není jednoduché období v životě lidském. Radím vydržet to, nebrat všechno tak vážně, neprohlížet se neustále, nepřemýšlet nad sebou, radovat se z něčeho každý den a hlavně si uvědomit, že stejné starosti mají i ostatní (nejste výjimka). Musíte to vydržet - prošel si tím každý dospělý člověk. Zdravím!

hodnocení

0x

A holky ze třídy mají při 170cm 40kg?

tim

Jistě ne.

Ale ten pocit, když se třeba ve třídě vážit, a ty někde vybočuješ...

si představ, že seš to ty, co někde vybočuješ a seš v labilních letech 13 let...

Psala, že je na svůj věk vyspělá. Myslel jsem, že je to synonymum pro moudrá. Ale dle tvé reakce to má být synonymum pro tlustá? No nevyznám se v této terminologii, tak pardon.

60kg tlustá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]