Nejste přihlášen/a.
Osobně bych ti dala k náhradě všechny výdaje kolem pátrání , a určitě by to nebylo málo a musel by sis na to sám vydělat. Plat by se ti strhával na tyto výdaje. Bohužel ale to tak asi není, ale být tvými rodiči, tak ti po návratu řeknu, ať se odstěhuješ natvalo a dostával bys jen nějaké výživné. Mě, jako rodiče, by to hrozně urazilo, že nás necháš v obavách a nestojíme ti za to,abys řekl, co se chystáš udělat. Pokud samozřejmě jsou u vás doma normálná vztahy.
Raz bol rozhovor s policajtom, ktory robi tieto pripady nezvestnych. Ak najdu niekoho starsieho ako 18 rokov, tak len oznamia rodine, ze ho nasli, ale nic dalsie sa nedeje. Ak si to hladany nezela, nedaju rodine jeho adresu ani ziadne presne informacie. Je ale zbytocne takto zatazit policiu, nechajte doma listok alebo poslite list z posty, ktory dorazi na druhy den po vasom zmiznuti.
Nuz a hlavne si spocitajte, kde budete byvat, co budete jest a ci na to mate peniaze.
@luiano - Byly by z toho nějaký problémy nebo právní postih? Pro rodinu, ale myslím hlavně pro mě, když už jsem plnoletý?
Právní postih ne, ale právě proto, že jste zletilý, mohl byste se dočkat překvapení. Stručně - v rámci "čištění hlavy" přestanete chodit do školy - ztratíte status studenta - přestanete být nezaopatřeným dítětem - zanikne vám užívací právo k objektu, který neužíváte - bude vám zrušen trvalý pobyt a vyměněny zámky. Je to na hraně, ale ne neproveditelné.
A jak se snažím být v odpovědích korektní, tady si neodpustím dodatek, že podobnému potomkovi jako vy bych to s gustem zařídila.
Zdravím. Jste plnoletý, svéprávný...Vy nemusíte z domu utíkat. Rodičům řekněte, že se chcete odstěhovat, udělejte to , osamostatněte se a starejte se o sebe sám. Pokud toho nejste schopen, tak nedělejte kraviny s útěkem a buďte rád, že máte kde bydlet a nepřidělávejte rodičům svými vrtochy zbytečně starosti.
Po Vašem doplnění a upřesnění situace: Jste dospělý, tak rodičům napište na lístek, že někam jedete a vrátíte se třeba až druhý den. Nemusíte se jich ptát na dovolení, nepotřebujete jejich souhlas. Jste zletilý a také potřebujete svůj vlastní prostor. Bylo by lepší o tom s nimi komunikovat, ale pokud to není možné, nechte jim vzkaz, aby se o Vás nebáli. Musí si zvyknout na to, že jste již dospělý muž a ne nezletilé děcko, za které by měli rodiče zodpovědnost.
Jste plnoletej, tak podle toho jednejte. Promluvte si s rodiči proč tuto potřebu máte, nastavte si vzájemná pravidla a myslím si, že to klapne. Já taky měla velmi přísný rodiče, ale po vzájemné domluvě mi po osmnáctce začali dovolovat více. Hlavně dodržte vše, aby neměli důvod se o vás bát a nezklamal jste jejich důvěru a neměli o vás zbytečnou starost.
Co by ti nedovolila? Bejt přes noc v lese? Aha synek z lepší rodiny ...
zkus si najít pobyt ve tmě a mamka ti třeba 2-3 dny zaplatí tam budeš mít tolik klidu
ale jestli mas schyzu nebo jinou diagnózu tak bacha
Luciano, pokud je to tak, jak píšeš, tak jen nechej rodičům doma vzkaz, že si potřebuješ vyčistit hlavu a příjdeš pozdě večer nebo další den. S dovětkem, že si nehodláš ublížit, ale jen odpočinout vklidu a sám...A že si vypínáš i mobil, aby o Tebe neměli strach. Jsi plnoletý, takže na to máš právo. Otázkou je, co bude následovat doma, až se vrátíš. Ale každý má právo si odpočinout. Pokud máš nějaký problém, tak jej tady klidně napiš, třeba Ti pomůžeme. A celkem Ti rozumím, ikdyž jsem už dost stará, tak díky náročné práci taky vyhledávám samotu a klid, procházky v lese, posedět někde na sluníčku na louce, kochat se přírodou a čistit si hlavu.
Není to dobrý nápad. Jestli rodiče tuší, že se potýkáš s nějakými zásadními problémy a Ty nečekaně zmizíš, tak si piš, že zalarmují policii. Ta Tě bude vyšetřovat a bude toho plné okolí. Nakonec i spolužáci se Tě budou vyptávat... To ani jednomu z rodičů to nemůžeš říct? Tak to aspoň napiš, že ses šel hledat a s něčím vyrovnat a do kdy budeš zpět.. A nelez nikde na skály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.