Nejste přihlášen/a.
To je bezva nápad, tolik peněz, jaký je den sňatku! Je to dobrý fór.
Navíc si myslím, že ta doba, kdy jsme se "museli" brát, kdy jsme měli holá pozadí, většinou kolem 20tého roku života, je už pryč. Mladí se berou až už mají kousek života a zkušeností za sebou a holá pozadí a tak obrovské náklady, před sebou, už nemají. My měli nějaké ložníprádlo a pár útěrek jako "věno" a dítě na cestě. A v životě jsme obstáli a naučili se hospodařit. Dnešní mladí nemusejí mít ihned a teď všechno. Opravdu ne. Slušné základní vybavení už určitě, ve svém věku, mají.
Bratranec - sestřenice... Nevidím důvod se té svatby účastnit, ale to je můj problém, můžete to mít nastaveno jinak. Je to na Vás, pokud máte k dispozici patnáct kilo, tak je tam dejte a hotovo. Jako svatební dar dáte hodnotu kartónu cigaret, proč ne. Za mě OK. Je to jen sestřenice a každá kačka se počítá.
Liško5, ano, ale pokud nemá prachy... Proto bych se neúčastnil. Pokud bych tam šel z nějakého důvodu, dal bych do obálky deset až padesát litrů, ale já peníze naštěstí nemusím řešit. To je právě ten problém - "kolik mám dát, kolik se sluší, kolik se dává? abych nebyl za socku". Těžká volba. Dám co mohu, pokud mě pozvou...
Neuvedl jsi ani věk ani tvoje příjmy, a ani velikost hostiny.
Náklady na hostinu budou možná vyšší, než tvůj příspěvek...
1500,- to vydělá student za 1-2 dny brigády a to fakt vypadá divně, to bych tam raději nešel...
Ono je tady víc aspektů, kterými se člověk řídí.
Záleží, kolik vyděláváte. Člověk nechce sice vypadat jako chudák, ale chápu, že pokud má snad dluhy či hypotéku, nemůže se moc rozšoupnout.
Také je podstatný ten vztah se sestřenicí. Zda to je dívka, se kterou jste se viděl z povinnosti jednou do roka na Vánoce, když se rodiny sešly, nebo spíš taková prima kamarádka, s kterou jste třeba trávil prázdniny, vídali jste se často a dobře jste si rozumněli.
My jsme před několika lety dali finanční dar 50 tisíc. Ovšem - byla to svatba našeho syna a to je o něčem jiném.
Nejvíc by se mi líbila rada pana Bena - 2.022 Kč, jako upomínku na rok jejich sňatku. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.