Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Warfarin nebo Xarelto

Od: jirkajc® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den jsem po operaci srdečních chlopní,dostal jsem ty kovové a mám je už 12 let zatím žadný problém vše funguje dobře. Beru tedy každý den warfarin a mám i svuj měřák na INR. ten mám mít nezi 2,5 až 3,5.Ale dostal jsem typ na podobný lék XARELTO,prý to není takový driják jako warfarin,původně vyvinutý jako jed na krysy. Doktorka o tom nechce nijak hovorit a stojí si za warfarinem,vadilo ji i že jsem si koupil i svůj měřák na INR. Tak nevím,zda to není tím,že s toho má nějákou provizi,když ho předepisuje. Jinak chodim jednou ročně na krev a zatím vše v porádku. Nemáte někdo nějáké zkušenosti s tim druhým lékem,třeba není vhodný na ty chlopně?A je s píš na něco jiného.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv®
hodnocení

6x
Xarelto není jako prevence embolie při umělé chlopni schválen! Warfarin je možno nahradit Xareltem v jiných indikacích jako je fibrilace síni a žilní trombóza.
Proti warfarinu má o něco méně krvácivých komplikací. Pokud warfarin berete 12 let bez komplikací a INR vám nelítá nahoru dolů od 0 do 10, patříte mezi cca 25% šťastných (je to dáno geneticky) a jak se říká, neopravuj, co funguje.

hodnocení

3x

já baštim pulku Xarelta kvuli tromboze co sem měl v noze po ůraze výhoda je v tom že se nemusim o nic starat žádný měření jen kontrola jednou za půl roku

nevýhoda je že je drahy jak svina a pojištovna ti ho hradí pouze jeden rok

místo xarelta ti můžou předepsat eliquis je mín komfortní místo pulky denně baštíš po 12 hodinách 1 prášek opět o nic se dál nestaráš

warfarin sem měl taky každej tejden měření a docela problém vyladit dávkování tak aby měření vycházelo jak má

problém stim Xareltem žádný nemám

hodnocení

3x

Chlopne vam vymenili lekari na zaklade pokroku vo vede. Tiez predpisali lieky. Ak lekarovi neverite, vymente ho, samoliecba neskonci dobre.

Vy ako laik, ani dalsi laici na poradni nemate sancu chapat vsetky suvislosti liecby.

hodnocení

2x

O Warfarinu se také říká, že je to jed na krysy. Brala jsem ho několik let, ale pak se MUDr. rozhodnul pro Xarelto, abych nemusela chodit na kontroly srážlivosti a neměla zakázané některé potraviny. Už ho nějakou dobu neužívám, píchám si denně Clexan. K tomu Xareltu, cca 5 let, jsem brala ještě nějaký prášek, ale už si nevzpomenu, jak se jmenoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma náhrada za warfarin
Otázky na téma warfarin náhrada

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]