Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jsem po operaci srdečních chlopní,dostal jsem ty kovové a mám je už 12 let zatím žadný problém vše funguje dobře. Beru tedy každý den warfarin a mám i svuj měřák na INR. ten mám mít nezi 2,5 až 3,5.Ale dostal jsem typ na podobný lék XARELTO,prý to není takový driják jako warfarin,původně vyvinutý jako jed na krysy. Doktorka o tom nechce nijak hovorit a stojí si za warfarinem,vadilo ji i že jsem si koupil i svůj měřák na INR. Tak nevím,zda to není tím,že s toho má nějákou provizi,když ho předepisuje. Jinak chodim jednou ročně na krev a zatím vše v porádku. Nemáte někdo nějáké zkušenosti s tim druhým lékem,třeba není vhodný na ty chlopně?A je s píš na něco jiného.Děkuji
já baštim pulku Xarelta kvuli tromboze co sem měl v noze po ůraze výhoda je v tom že se nemusim o nic starat žádný měření jen kontrola jednou za půl roku
nevýhoda je že je drahy jak svina a pojištovna ti ho hradí pouze jeden rok
místo xarelta ti můžou předepsat eliquis je mín komfortní místo pulky denně baštíš po 12 hodinách 1 prášek opět o nic se dál nestaráš
warfarin sem měl taky každej tejden měření a docela problém vyladit dávkování tak aby měření vycházelo jak má
problém stim Xareltem žádný nemám
O Warfarinu se také říká, že je to jed na krysy. Brala jsem ho několik let, ale pak se MUDr. rozhodnul pro Xarelto, abych nemusela chodit na kontroly srážlivosti a neměla zakázané některé potraviny. Už ho nějakou dobu neužívám, píchám si denně Clexan. K tomu Xareltu, cca 5 let, jsem brala ještě nějaký prášek, ale už si nevzpomenu, jak se jmenoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.