Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CUKROVKA A PIVO

Od: jita* odpovědí: 4 změna:

DOBRÝ DEN,mám dotaz,manžel má cukrovku,sice mu hodně klesla,ted má kolem sedmi.Měl 14 když mu jí zjistili.Držel dietu ale ted se nemůžeme nějak dohodnout,manžel začal pít pivo-pito,tvrdí že tam není cukr ani alkohol že to pít může ale mě se to nezdá.Co myslíte?může-nemůže?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

1x

;) Ať se zeptá lékaře a je po nejasnostech.

marenka*
hodnocení

0x

Neměl by. ;) Když, tak dia pivo. Ale pokud vypije jedno, tak se asi nic nestane.

doplněno 13.08.10 21:24:

Jituš, podívejte se tady:

Tzv.diabetická dieta je v podstatě racionální strava, kterou by měli mít všichni dospělí.V prvé řadě omezte všechny přímé cukry - neslaďte cukrem ani medem, nekonzumujte sladké - dorty, zákusky, zmrzliny, sladká jídla, sušenky, bonbony, buchty , cukroví, čokoládu, sladké nápoje atd. Pečivo si kupujte celozrnné nebo obyčejný chléb, ne bílé pečivo,ne černé, maso jen libové, přílohy opatrně, když už knedlíky, tak max. 2ks, vhodnější je rýže, těstoviny, brambory, zelenina je vhodná - z ní omezit mrkev, hrášek, kukuřici, ovoce max. jeden kus za den, džusy a sušené ovoce vůbec ne a vyhněte se hroznovému vínu,švestkám a hruškám.Z alkoholických nápojů vynechejte zcela pivo, pokud víno, tak do 2 dcl za den suché, destiláty ve vyjím.případě a to čisté. Jídlo upravte do 5 porcí denně, ovoce připravte k dopolední svačině. Množství jídla upravte dle toho, zda máte tělesnou hmotnost v normě, či potřebujete redukovat svoji váhu, pro všechny je vhodný pohyb min. 30 minut denně, tak abyste se zpotila, cokoliv Vám je příjemné - svižná chůze, běh, plavání, jízda na kole, atd. Denně bychom všichni měli ujít 10 tisíc kroků.

cukrovkar.cz/...

jita*
hodnocení

aha,tak to asi alkohol nesmí vúbec.Manžel si myslel že když pije pito tak múže klidně dvě.tak to nevím jak to dopadne ,nepít ani pito.On není na alkohol ale PITA pil dvě tak jsem zvědavá jak bude reagovat až mu je zatrhnu.

hodnocení

0x

Pokud vím, tak pito sice obsahuje minimum alkoholu (píšou, že žáný, ale nějaká stopa tam bude), ale cukr normálně obsahuje. A to DIA pivo, tou bych tak mc něvěřil. To je alkoholicé a jak jsem někde koukal,toho cukru je tam jen o málo míň než v normálním pivu. Ale neručím za to, teď ho před sebou nemám.

doplněno 13.08.10 21:43:

A můžete si koupit domácí glukometr. Při vyšším stupni cukrovky ho snad hradí pojišťovna, ale kolem sedmi, to nejsou žádné hrozné hodnoty a na glukometr vám neořispějí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]