Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nehovoriac o pliage, akú to môže spôsobiť čeľustným kĺbom, to neustále prežúvanie Aj keď to teda na smiech nie je...naozaj som sa stretla s ľuďmi, ktorí mali po rokoch neustáleho prežúvania žuvačiek veľké problémy s týmito kĺbmi aj bolesti, a tam už naozaj mnoho pomoci nie je, ak to prejde do určitého štádia. Skúste si to kľudne overiť keď pôjdete nabudúce k svojmu zubárovi.
Ja by som na to mimochodom išla systematicky - spočítajte si presne na kusy, koľko žuvačiek za deň vyžujete - netuším koľko je ich v balíčku, nežujem ich vôbec - trepnem 15 ks - každé dva dni uberte jednu...ale musíte mať k tomu už spomínanú pevnú vôľu a nepoľaviť. Ak budete mať žuvačkový "absťák", šupnite si do úst namiesto žuvačky kúsok jabĺčka napríklad. A takisto Vám pomôže motivácia - skúste si na nete nájsť príbehy ľudí čo mali túto závislosť, možno pomôže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.