Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavislost na zvykani zvykacek

Od: lizza odpovědí: 5 změna:
Dobry den, posledni rok jsem si navykla zvykat porad zvykacku. Nedela mi problem za den vyzvykat cely balicek. Zvykam v praci, doma, pri ceste domu. Uklidnuje me to, kdyz jsem ve stresu, z nudy, nekdy kdyz mam hlad nebo chut na sladke. Mam obcas kvuli tomu problemy s vyprazdnovanim nebo me boli bricho, kdyz jich vyzvykam moc. Nevite, jak s tim prestat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

3x
Před lety jsem chtěl přestat kouřit, tak jsem si v lékárně koupil balíček nikotinových žvýkaček. Chutnalo to jak kopřivy a gumoví medvídci dohromady.
Odnaučilo mě to žvýkat...

hodnocení

1x
Zkuste postupně snižovat dávku. Místo toho cumlejte párátko . Žvýkačky obsahují aspartam a fůru dalších " chemikálií " , takže se přílišné konzumaci raději vyvarujte.

hodnocení

0x
Jedině pevnou vůlí.
To je stejné, jako závislost na jídle, na cigaretách, na alkoholu, na sportu, na sexu, atd.

hodnocení

0x

Zdravím,

nehovoriac o pliage, akú to môže spôsobiť čeľustným kĺbom, to neustále prežúvanie :) Aj keď to teda na smiech nie je...naozaj som sa stretla s ľuďmi, ktorí mali po rokoch neustáleho prežúvania žuvačiek veľké problémy s týmito kĺbmi aj bolesti, a tam už naozaj mnoho pomoci nie je, ak to prejde do určitého štádia. Skúste si to kľudne overiť keď pôjdete nabudúce k svojmu zubárovi.

Ja by som na to mimochodom išla systematicky - spočítajte si presne na kusy, koľko žuvačiek za deň vyžujete - netuším koľko je ich v balíčku, nežujem ich vôbec - trepnem 15 ks - každé dva dni uberte jednu...ale musíte mať k tomu už spomínanú pevnú vôľu a nepoľaviť. Ak budete mať žuvačkový "absťák", šupnite si do úst namiesto žuvačky kúsok jabĺčka napríklad. A takisto Vám pomôže motivácia - skúste si na nete nájsť príbehy ľudí čo mali túto závislosť, možno pomôže :)

id
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]