Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo mě prozvání?

Od: babajaga® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

nemám zkušenost s nějakými nepravostmi po telefonu. Ale: Během uplynulých asi 10 dní mi volala celkem tři různá "divná" čísla.

1/ 491712141967 - Německo

2/491712799132 - Německo /dnes/

3/ 393459798383 - nebylo uvedeno, odkud.

Když telefon zvednu, neozve se mi nikdo a nic. Vzápětí někdo zavěsí. Zkoušela jsem si najít historii čísel, ale říká mi to, že "toto číslo neexistuje." Jak je tedy možné, že z něj někdo volal, když neexistuje?

Zajímalo by mě, co je to za čísla a kdo a proč mi volá. Když následně skončí. Máte také podobné zkušenosti? Mám si tato čísla raději zablokovat? Nebo stačí jen vymazat? Děkuji - Jaga.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Vitajte vo svete podvodov. Pocitac sa vie tvarit ako telefon a volat vam z lubovolneho cisla z lubovolnej krajiny.

Blokovat cislo vyznam nema, zajtra to bude cislo uplne ine.

hodnocení

7x

Je možný, že ty telefonní hovory jsou prováděny počítačově a tedy že to není tak, že by někde telefonoval nějaký člověk. Je možný, že nějací podvodníci tímto způsobem testují, která telefonní čísla jsou aktivní a že seznamy těchto čísel jsou následně někomu přeprodávány pro marketingové účely.

Asi je zbytečný, takové hovory příjmat. Když to napíšu humorně, tak bohatá tetička z Německé spolkové repubiky Vám asi volat nebude, takže nemůžete na ničem prodělat :)

doplněno 18.10.22 15:56:

Taky nelze vyloučit možnost, že se jedná o hovor na nějaká placená čísla, přičemž podvodníci předpokládají, že část lidí zavolá nazpět - když mají zmeškaný hovor. Každopádně je výrazně pravděpdoobné, že tato volání jsou prováděna počítačově. Jakým způsobem (algoritmem) jsou čísla volena, to těžko odhadovat.

hodnocení

3x

Dneska dopoledne - na mobil Spojené království (tam se to ukázalo), vzápětí na pevnou s předčíslím Francie. I když jsou to firemní telefony, které brát musím, tyhle jsem nevzala - asi nám práci nenabídnou *smich*

hodnocení

3x
Je to asi rok starý podvod kdy tě prozvoní a čekají že jim budeš volat zpátky. To volání zpátky je pak několikrát přesměrovaný přes placenou linku takže potom platíš jako bys volala na erotickou linku.
telcoexpert

Prosím nešiř paniku a dezinformace

491712141967 Je normální Německo mobil viz priloha, cena v haléřích za minutu podle operátora

zadne přesměrováno vam byt naúčtováno byt nemůže (ani zahraniční ani tuzemské) a pochybuji, ze lze mezinárodně volat premiova čísla! To není možné nauctovat a proto ani dovolat!

U příchozího hovoru to vždy zdarma a u odchoziho vam cenu je povinen sdělit VÁS OPERÁTOR!

Podle mého názoru to lidé ve skutečnosti nezvedají hlavně proto, protože neovládají žádný cizí jazyk :)

Ale jestli chcete vytrestat volajícího, no tak mu to zvedněte a jemu se něco zaručeně naúčtuje a vy se aspoň dozvíte o co jde nebo jakým jazykem s vámi bude podvodník chtít mluvit.

Klidně je možné, že podvodník čeká jen na to, že budete volat zpátky já bere nějaké halíře z příchozích hovorů, když se to vynásobí 10 000, no tak to budou slušné terminační poplatky. Ale pro něj by šlo skutečně jen o malinké haléře, viz příloha...

Terminační poplatky v celé evropské unii jsou dnes už naprosto minimální.

Kdo mě prozvání?

Je hezké, žes se pasoval na experta, ale článků na tole téma už vyšlo hafo.

mobilmania.zive.cz/...

To že zrovna číslo které sis prověřil, může být jen omyl, neznamená, že podvody s prozváněním z ciziny neexistují.

A hlavně... máš tam cenu za olání přes VOIP. a těžko můžeš brát za bernou minci že zrova tazatelka umí volat přes internet aby neplatila mezinárodní hovor. Takže promiň , ale ten kdo je tady mimo mísu jsi ty.

telcoexpert

Kopírují tvůj výrok:

To volání zpátky je pak několikrát přesměrovaný přes placenou linku takže potom platíš jako bys volala na erotickou linku.

I ve tvém odkázaném článku se hovoří o tom, že se účtuje pouze cena mezinárodního hovoru... Rozhodně né nějaké erotické linky, protože to mezinárodně ani nejde!

A cenu volání odorica, která je mimochodem úplně stejná když se volá z mobilu, akorát že za příplatek volání mobil pevná, jsem dal jen z toho důvodu, že neznám kalkulačku hovoru pro O2. Která ti řekne, co je to za číslo a kolik to bude stát

znovu opakuji, že terminační poplatky po Evropě jsou naprosto minimální - to dokazuje i ten terminační poplatek přes VoIP (s min. marží). A tvůj výrok je tak buď z neznalosti nebo záměrně nepravdivý a zavádějící.

Závěr: je velmi hloupé nezvednout příchozí hovor, nikdy se vám totiž nebude nic účtovat, a pak přemýšlet, kdo mi to asi tak mohl volat. Nějaké pověry o tom že se něco přesměrovává a něco se vám naúčtuje, prosím nešířit, jsou to NESMYSLY :) Co když vám volá váš známý v nouzi někde v zahraničí z telefonního automatu? Ale asi žádné známé nemáte, a nebo ti, co by někdy mohli vycestovat i do Německa ...

hodnocení

2x

Občas se mi to stává. Když se nikdo neozve, zanadávám si, zavěsím, dál to neřeším. Rozhodně se nepokouším volat zpět.

hodnocení

1x

Mně dvakrát v noci volali šmejdi ze Srí lanky, nezvedla jsem to. Nezvedám žádná neznámá čísla a už vůbec ne z cizích zemí. Chtěli to na vás zkusit a vytáhnout přístup k účtu.

telcoexpert

Ano, lámanou češtinou :)) To určitě.

A je tu prosím aspoň někdo, kdo ten hovor zvedl? Jak už jsem napsal, domnívám se, že očekávají, že jim budete volat zpátky, Jak se říká, halíře dělají talíře

olinl
hodnocení

1x

Zkus zadat "otravné"telefonní číslo na uvedených webech (jsou tam i recenze): 1) Hlavní stránka | /... , 2) Kdo mi volal? Nev/... 3) Komu patří číslo /... 4) Vyhledávání telefonního čísla | Chcete vyhledat neznámé telefonní číslo? (vyhledatcislo.cz) 5) Vyhledávání telefonního čísla | Chcete vyhledat neznámé telefonní číslo? (telforum.cz) 6) Telefonní databáze | Telefonní databáze s více než miliónem komentářů k neznámým telefonním číslům. (telefonnidatabaze.cz)

hodnocení

1x

Také mě volávají čísla ze zahraničí - nezvedám a hned si je v mobilu zablokuji, aby příště už volat nemohli.

tomaskantor
hodnocení

0x
+39 je předvolba pro Itálii

hodnocení

0x

Nemá smysl se tím zabývat. Zásadně zvedám všechny hovory a těch několik vteřin promarněného času nepovažuju za životní újmu. V době pevných linek bylo chybných spojení mnohonásobně víc a také se tím nikdo nezybýval a nikomu z toho žádná škoda nevznikla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]