Nejste přihlášen/a.
V bankách bývají úvěry obecně posuzovány docela přísně. Myslím si, že je výrazně těžší, získat podnikatelský úvěr pro úvěrování začínající firmy bez určité historie než získat podnikatelský úvěr pro úvěrování již zavedené firmy.
V jakékoliv bance by posuzovali podnikatelský plán, v rámci schvalovací "procedury". Pokud by v podnikatelském plánu bankovní úředníci našli nějaké "trhliny", tak lze pochybovat o tom, že by bylo poskytnutí úvěru schváleno.
Za "trhlinu" může být považováno i zaměstnání žadatele o úvěr, protože v takovém případě by logicky vznikla např. otázka, jak by žadatel současně stíhal vést firmu a ještě někde být zaměstnán na HPP.
Nedoporučuju, zkoušet takový "trik" . Je totiž možné, že když by první žádost v konkrétní bance byla zamítnuta, tak že by bylo po nějaké době těžší, dosáhnout schválení případně druhé žádosti.
Ano, úvěry pro začínající podnikatele existují. Jak jsem napsal, tak důležitým faktorem při schvakování žádosti o úvěr je posouzení podnikatelského plánu. Je možný, že lze něčím ručit. V takovém případě je ale otázka, jestli je nebo není příliš riskantní, ručit např. domem, kde někdo bydlí.
Když jsem v minulosti žádal úvěr na podnikání (5 let zpět), tak jsem předkládal ukončená přiznání k dani z příjmů (lidově daňové přiznání) a nikoho nezajímalo, kolik si dotyčný vydělal na HPP a zda je to hlavní či vedlejší činnost.
Váš manžel by tedy nejspíše nedostal úvěr stejně tak jako vy, případně jen nějakou základní částku.
Možná by i začínajícímu podnikateli úvěr schválen byl, pokud by se jednalo o tak lukrativní podnikání, že by byl úspěch "zaručen". Vím např. o případu, kdy byla jednomu staršímu člověku schválena žádost o hypotéku. Ale to bylo kvůli známosti s určitým manažerem dané banky. Pokud vyloučíme určitou "intervenci" manažera banky, tak úvěr pro začínající firmu je dost problematická záležitost. Nakonec, i ve velmi sledované kauze tzv. čapího hnízda byl tehdy té jakoby sólo farmě poskytnut úvěr jen proto, že se za ten projekt zaručil Agrofert.
Včera jsem se díval na ČT na reportáž o pravčické bráně. Tam by asi nebyl problém, získat úvěr, když tam ročně přijde hodně turistů a když jiná cesta k té přírodní památce nevede
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.