Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlap 52 nechce dítě

Od: luckap odpovědí: 39 změna:
Potřebuju poradit, mám chlapa se kterým si rozumím, je mu 52, nikdy neměl děti, já mám 35 a děti chci, jsme spolu skoro 5 let a o dětech nechce ani slyšet. Může změnit názor? Začal si dávat pozor při sexu a řekl, že se se mnou klidně rozejde a já to nemůžu rozdýchat, ve 35 najdu chlapa těžko a ten koho miluji děti nechce. Může změnit názor? Dá se nějak přesvědčit?

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

25x

Jeden z nepromyšlených důsledků čekání, až si žena "užije", místo aby trochu počítala. Vy máte v pětatřiceti už skoro pozdě, ale v médiích pořád čtete, jak si hvězdy z TV a filmu udělaly dítě ve čtyřicíti či ještě později a jsou šťastné, tak proč by ne vy, že? Ale mužský okolo padesáti fakt nechce začínat s během na dlouhou trať, ten ví, že v šedesáti ho bude desetiletý potomek spíš štvát, v pětašedesáti bude řešit pubertu a v sedmdesáti s endoprotézou a po infarktu makat, aby uživil mladého na studiích. Prostě jste to prokoučovala. Mladý vás nezajímají. Hledíte jen na své zájmy a důsledky se dostavily. Nejspíš nemáte za partnera Gotta, tak se smiřte s tím, že pokud ho "přesvědčíte" nebo nějak oblafnete, zůstanete s největší pravděpodobností sama s dítětem a nenávistí.

hodnocení

23x
Toho už nezměníte, je to bez šance.

hodnocení

20x

Nemyslím si, že svůj názor a postoj změní. Řekl Vám to narovinu, tak se s tím buď smiřte, nebo si najděte jiného partnera, který děti bude chtít mít tak, jako vy. Někdo to holt má takto nastavené, že chce zůstat bezdětný, ať již k tomu má jakékoliv důvody. Respektujte toto jeho rozhodnutí, jinak se budete muset vyrovnat s rozchodem z jeho strany. Nemá smysl přesvědčovat někoho o něčem co nechce a tlačit ho do dětí, které zkrátka mít nechce.

hodnocení

15x
S ním to nepůjde. Ale nemějte mu to za zlé. Já měl poslední dítě ve 40 a teď cítím, jak mne to zmáhá (syn je v první třídě). Budete se muset ohlédnout ji de.

ltz
hodnocení

10x
Copak vy, vám je je 35. On si ale asi připadá na dítě už ne moc mlady a mysli hodně dopředu. Za 8 let bude už sedesatnik a připadal by si spíše jako dědeček. V tomto věku se už začínají na člověka lepit i různé nemoci. Prostě on se na to dítě už necítí a vlastně po něm asi ani netoužíl v době, kdy byl o těch 5 let mladší.

hodnocení

10x

Propásli jste to mateřství vlastně oba dva. Vy byste nakonec po 35 letech ještě jakous takous šanci měla, ale musela byste si za tatínka vybrat muže věkem vhodného k sobě /kolem 37-38 let/ a ne dědulíka o 17 let staršího. Čím je pro Vás tak neodolatelný?

Ten pán si zvykl na život bez dětí, nějak jím proplul a nedovede si zřejně představit, že by v 60 letech vodil prvňáčka do školy. Co na něm máte tak kouzelného? Když řekl, že se s Vámi klidně rozejde, z jeho strany té lásky k Vám asi mnoho není. Nejste pro něj ta nepostradatelná a jediná. Spíš si chce užívat s takovou, která by ho netlačila k dítěti. A je mu jedno, zda jste to Vy nebo nějaká jiná. Je prostě sobecký.

Hodiny Vám tikají. Na sobeckého pána, který o Vás ani moc nestojí, bych se vykašlala a hledala muže slušného, bezdětného, který by byl ochotný věnovat Vám svou náklonnost. Je dost mužů rozvedených, ti ovšem mívají už děti z předchozích manželství a do dalšího otcovství se už nehrnou. Prostě hledat. Dá to práci. Hlavně nepadnout kolem krku tomu prvnímu, dobře zvažovat. Jinak může kujón využít Vaší touhy po dítěti, tuto touhu Vám splnit a pak prásknout do bot. A jen rozšíříte už tak mohutné zástupy "samoživitelek."

Proto pomalu, pána poznávat, jaký je, jaký vztah má k dětem. Na druhou stranu, netestovat muže do 50 let. To by už asi žádné děcko nepřišlo. Jaga.

hledala muže slušného, bezdětného,

To bude klasika, vekovo primerany "slusny" bude volny, lebo nie je pritazlivy. Nemyslim fyzicky, skor celkovym dojmom. Ona nechce niekoho, kto zije u mamicky, po veceroch hra pocitacove hry / lepi modely a oslovit zenu sa hanbi. Mamicka a susedy ho chvalia, aky je slusny a sikovny, aj zaclony zavesi, len na zeny nema stastie.

babajaga: Máte velmi zvláštní názor. Jak že něco propásli oba dva? Pokud někdo něco chce a nemá to, tak mohl něco propásnout. Pokud ale někdo něco nechce a také to nemá, tak je to jeho životní styl který si vybral. Né že něco propásnul. Nikde není psáno nebo uzákoněno, že každý musí mít dítě! Ten pán klidně může mít nějaké genetické predispozice, které nechce dál šířit. Ale i kdyby jen nechtěl rodit dalšího vojáka do příští války, tak je to jeho věc. Každý snad máme možnost se svobodně rozhodnout. Bohužel s takovými netolerantními názory jako máte vy se setkávám docela často. Za mne je ten pán docela rozumný člověk. Také mi přijde špatný nápad pořizovat si v dnešní nejisté době dítě. Obzvláště když pomalu ani nevíte jestli si v zimě zatopíte a na kolik.

@bobika Musím se babajagy zastat. Vyjádření, že propásli mateřství oba, je výstižné. Na rodičovství mají lidé v životě přírodou dané období, které se sice dá do značné míry pokrokem medicíny a materiální hojností posunout, ale větru a děšti se nepodařilo poručit ani v Sovětském svazu.

@hlada Rodičovství není dogma. Co je pro vás propásnutí, pro jiného není ničím.

hodnocení

8x

Pravděpodobnost, že změní názor, je srovnatelná s výhrou jacpotu. Kdyby děti chěl, tak už je přece dávno má. Když ho k tomu dotlačíte, tak s pravděpodobností limitně se blížící jistotě zůstanete samoživitelkou. Nemá smysl si namlouvat něco, co je prakticky vyloučené. Děti pro vás oba prioritou evidentně nebyly, tak už to teď v tak pokročilém věku neměňte, když máte jinak spokojený vztah.

ben®
hodnocení

7x
Dobrý den, chcete, aby on změnil postoj/názor - to je stejne nepravděpodobné, jakoze Vy nebudete chtít děti. Proč chcete měnit přesvědčeni muže? Můžete se přizpůsobit Vy jemu. Zdravím!

smode2
hodnocení

7x
Jste spolu 5 let. Záleží ma tom, co říkal už od začátku. Pokud mimi chtěl a teď nechce, je mimo. Pokud nechtěl už tehdy, jste mimo Vy. Předělávat 52-letého pána není moc reálné. Mj. ve 35 po Vás leckterý padesátník rozhodně očkem hodí ;)

99.9% tych 50 rocnych ju bude chciet ako milenku, nie jej robit deti a starat sa o ne ...

smode2
Peter: také pravda. Pak se např. může tazatelka soustředit na mírně mladší - tam budou ty pravděpodobnosti příznivější ;)

hodnocení

6x

Vam unika zakladny princip : na take vazne veci musia byt dvaja, nemozet si vy riesit vase biologicke hodiny a ist cez mrtvoly. Necakajte, ze ak by ste ho nejako oklamali (napr kedy mate plodne dni), tak by bol z neho super otec roka. Na 99% nebol a vy by ste skoncili ako slobodna matka.

Uz samotny velky vekovy rozdiel bol zla volba, ake ste uvazovali o rodine.

Potom su tu dalsie veci, nepozname jeho zdravotny stav, ale sanca, ze sa mu objavia nejake choroby je v jeho veku vacsia, ako u 40 rocneho, skoncite ako opatrovatelka dietata a partnera napr s nadorovym ochorenim/ porazkou a pod.

hodnocení

5x
Ja sem cca ve stejným věku a docela ho chápu prostě už chce ve svém věku mit svuj klid a pohodu a pochybuju že jeho názor změníte
A pokud na něj zkusíte nákou fintu tak počítejte stím že o něj pravděpodobně přijdete a bude z vas svobodná matka

hodnocení

5x
To se mu divíte, v 52 letech? Za nás se dělaly děti o třicet let dříve a nyní jsem rád, že už jsou z domu a mají svoji rodinu. Já už si dělám co chci, kdy chci a i na dovolenou můžu jet kdykoliv. Nedovedu si představit, že bych měl pobíhat ještě s plenkama a výhledově do smrti vychovávat dítě a je taky možné, že bych to ani nestihl. Takže se mu nesmíte divit. Spíš bych řekl, že vy jste zaváhala, už jste mohla mít samostatné dítko i kdyby jste byla sama.

hodnocení

3x

Ani nečtu odpovědi, ta představa mi stačí. Chlap 52 let spáchá dítě, v jeho sedmdesáti přikráčí potomek a řekne - maminko,tatínku, to je má šestnáctiletá přítelkyně z Afriky, je tak trošku těhotná a budeme u vás bydlet...*ua*

sony*
hodnocení

2x
Luckap,věřte,že nic není ztraceno,změňte myšlení ohledně sebe,nepodceňujte se,("nejsem zrovna žádaný typ"),protože každý má jinou představu o své "jediné". Je vám 38let..což vám stále dává šanci dítě mít. Nejsou to jen mediální příběhy o selebritach,co porodily děti po čtyřicítce. Jako první krok byste měla ukončit vztah s pánem,ktery je pro vás ztrátou času,nejen toho biologického.
Povim vám příběh mé nejlepší kamarádky,jsme si velmi blízké,takže znám i detaily jejího života. Když potkala svého současného muže,bylo jí téměř 40let.
On je o 4roky mladší.A jednou mi oznámila,že kdyz bude všechno v pořádku,budou brzy tři. Bylo to velké překvapení,protože neplánované. Celé těhotenství neměla žádné potíže, kromě pálení žáhy behem spanku,takze v noci téměř seděla a to pomáhalo. Letos v polovině září jsme slavili druhé narozeniny jejich chlapečka, jmenuje se (Sebastian). Tohle se přece může stát i vám,není v tom ani zrnko nepravdy.Držím palce ať se Vám podaří změnit Váš život tak abyste byla šťastná. Vždyť dítě - v tom je smysl života a jeho naplnění.
liska5

Nepřidávejte jí, je jí 35.:-D

A souhlas, klidně mladšího, když se namane... a nebude sa držať mamičky a po večeroch hrať počítačové hry, ako píše Peter

sony*
Liska5, máte postřeh, ale tazatelka v té odpovědi Peterovi sama uvádí vek 38, teda jestli jsem správně rozuměla

hodnocení

2x

V takovým věku je už chlap jakoby příliš pohodlnej na to, aby se staral o dítě. Šance, že by změnil názor, je velmi malá.

Nejen že je pohodlný (může a nemusí to být důvod, nebo jeden z důvodů), ale má i zdravý rozum.

Třeba si uvědomuje, že v době, kdy by jeho potencionální dítě šlo na SŠ, on půjde do důchodu, až by šlo na VŠ jemu bude 70..

runner2
hodnocení

2x
Vice pravdepodobne mi prijde, ze najdete chlapa sveho veku, ktery deti bude chtit, a dokaze se o ne postarat. Nez presvetcovat chlapa ve veku 52 let. Ale musite jednat rchle, i Vam cas bezi tak at jej neztracite cekanim na neco co se stejne nikdy nestane.

hodnocení

2x

V tomto věku se ani nedivím. Dokonce bych to bral i jako nezodpovědné. Je mu 52. Dítě by dosáhlo plnoletosti když mu bude 70! To se pomalu ani nemusí dožít. V tomto věku je to tak akorát na vnouče.

hodnocení

1x

Představím-li si, že bych teď doma chovala puberťáka nebo dva (přeci sourozeneček, ne? *smich*), polévá mi vyskákanou kopřivku ledový pot a pána plně chápu.

hodnocení

1x
Najděte si jiného mladšího, který dítě chce. Nebudete první ani poslední.

luckap
hodnocení

to není tak snadné rozejít se a najít si někoho, když si bývalý našel novou lásku tak jsem byla sama 4 roky, teprve pak se objevil on, já to věděla vždy, že chci rodinu a on nikdy nebyl kategoricky proti, říkal že uvidíme a poslední rok tu rodinu opravdu chci a on se seknul, prý že si zvykl, že nechce nic měnit, že jediný kdo je nespokojený jsem já, já chci kompletní rodinu, nechci být samoživitelka, dítě si můžu uhnat jakkoliv, ale pokud chci k tomu dítěti i tátu tak koho? rozvedeného s dítětem nebo svobodného bez dětí, je mi 35 a nemládnu, nejsem zrovna žádané zboží a 40 letí svobodní chlapi se do rodičovství moc neženou jak vidím v práci a zajíčci mně neimponují

já to věděla vždy, že chci rodinu a on nikdy nebyl kategoricky proti, říkal že uvidíme = Aby mal sex, tak dal uhybave vyjadrenie, ktore ste si vy optimisticky vylozill kvoli tikajucim biologickym hodinam.

prý že si zvykl, že nechce nic měnit, že jediný kdo je nespokojený jsem já = ma 100% pravdu, on ma zenu a sex, deti nechce, cize sucasny stav je ok pre neho

pokud chci k tomu dítěti i tátu tak koho? rozvedeného s dítětem = ano, to je presne spravna volba

nejsem zrovna žádané zboží = tak s tym nieco robte, aby ste si mohli vyberat a nezili s chlapom pomaly vo veku vasho otca

zajíčci mně neimponují = to vidim, mate opacny problem, anglicky sa to vola "daddy issues"

luckap
hodnocení

Já si nevybíram programově starší chlapy, bývalý byl stejně starý jako já, psala jsem mu seminárky na vš, pomáhla v podnikání, když ho rozjel ještě na škole, dělala účetnictví, jak blbá řešila jeho věci s úřady a to že se mnou rozešel jsem vytáhla až od jeho nejlepšího kamaráda, stěhoval se do Prahy a najednou nebral telefony, nereagoval na sms, maily, prostě nic, objevila se holka co měla 20 let, prostě to pochop, to je jediné co pak řekl, a já byla sama, nepiju, práce v żenském kolektivu,takže se nebylo ani kde seznamovat a taky jsem byla naštvaná, pak jsem změnila práci a tam pracoval i nynějši partner, zpočátku mě vůbec nezajímal, ale on chodil, prosil, byl pozorný, taky nepil, nekouřil, nepotřeboval chodit do společnosti a tak mě ukecal, ten věk mi zpočátku vadil ale časem se to obrousilo a že rodinu nechce vyslověně neřekl, ale co už. Najít si někoho s dítětem je pro mě spíš noční můra, třeba má dobrá kamarádka má chlapa se dvěma dětmi, jenže vychovávat je nesmí, pokud to udělá tak od chlapa slyší neřvi po nich, nestarej se dělají, starej se o malého jsme s jejich matkou rozvedení, takže logicky tím trpí atd. a nebo se stane, že bývalá manželka děti přiveze s tím, že něco má a oni se musí postarat a děti bývalého jí to dávají vyžrat až do dna, vypadá to na rozchod. Jiná má kamarádka zase řeší opačný problém, bývalá jejího manžela mu po svadbě s ní syna odmítá dávat a on ji řekl, že pokud se tohle nevyřeší tak žádné další děti nechce, takže ani ne po roce se budou rozvádět, prože přesně tohle chcete ve 38 slyšet, děti budou až to vyřeším z bývalou..., a chlapi v mém věku jsou buď zadaní a nebo o to nestojí, máme v praci několik ctyřicetiletých malých kluků, kteří radši řeší počítačové střílečky než rodinu. Opravdu nevím co mám teď dělat, kdyz se s ním rozejdu, tak těžko najdu normálního nejlépe bezdětného čtyřicátnika, protože ti dobří už někoho mají.

Keby sme hrali Bingo, tak u vas si zaskrtnem vsetky policka.

wtf
hodnocení

0x
A odkud jsi, z jak velkého města?
Bydlíš ty u nej nebo jaké mas zázemí, vzdělání příjmy?
Začal bych chodit do posilovny a na kosmetiku a omezil s nim sex.
Nejdřív se musíš dostat do pohody a trochu figuru a ne hrr hrr tikají mi hodiny, to přímo odpuzuje… já vím je to smutný ale tohle vidím jako cestu… i pro to, aby se změnil …
Nevíme, jestli děti nechce z přesvědčení, z obav o zdraví, případně má strach, o sebe a o peníze a o pohodlí… anebo třeba nechce jenom s váma, ze nejste modelka… to musíte vědět vy PROČ NECHCE

liska5
hodnocení

0x

Jak to vysvětluje, že dítě nechce? Já zas věřím ze zkušenosti z okolí, že některého chlapa ten potomek zlomí. Asi to na něj upekla a vysadila tabletky. Vnucoval jí peníze na potrat, nedala se, že bude žít s děckem třeba i sama. Pak se to narodilo, kluk celej táta, a chlap ho poprvé vzal do ruky a jaksi zapomněl, že ho nechtěl. Najednou zářil a dokonce se staral. S malým pak chodil na fotbal a na ryby a dnes jsou parťáci.

Ja mam tady zkušenost přesně opačnou holčina tenkrat 25 a jejimu nadřízenýmu 49 ona jo on ne
Udělala na něj boudu narodilo se dítě
Dnes je z ní svobodná matka co vim on platí alimenty a prej se sem tam dojede podívat
ben®

liska5 - stejně, jako kolega, znám i opačný příklad. Synovec raději platí alimenty, než by zůstal s podrazačkou, která bez jeho vědomí vysadila antikoncepci (ačkoliv věděla, že on děti nechce). Bohužel, nemá zájem ani o tu dceru, kterou takto proti své vůli zplodil.

smode2

Docela jde také o to, že mohlo jít o kukačky. Ke kukačce chlap prostě vztah nemá a mít nebude, protože to intuitivně pozná (a ne že ne)...takže jestli pán platí na kukačku, je z toho určitě "celý spokojený". Doporučil bych před placením alimentů testy DNA. Otec je vždy nejistý - v tomto případě dvojnásobně. Liska5: ve Vašem případě o kukajdu zjevně nešlo a dopadlo to dobře :) i když - na druhou stranu - dítě bude mít syndrom nechtěného dítěte - stačí sebemenší pochybnost v těhotenství a je dokonáno. Dobrou výchovou to tatík už nespraví. No, nechtěl bych se takovým hloupým rodičům narodit (kdo ano :) )

tedi
hodnocení

0x
Pokud chlap nechce děti kolem 45, už je nikdy chtít nebude. Nemyslím, že by vám to včas neřekl, jen jste si myslela, že změní názor. Už teď vám říká - já tě zas tak rád nemám a klidně si najdu další bezdětnou ..

hodnocení

0x

Za mě jste stará vy i on.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]