Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bankovní převod

Od: romanb odpovědí: 3 změna:
Dobrý den jestli že mi dnes z mBank do Fio banky standartním převodem pošle pán XY (mBank český účet), do Fio banky pošle v 23:50 dnes, tak by mi měly peníze přijít nejpozději zítra do 23:59, nebo máte zkušenost že by to mohlo trvat i 2-3 dny? Do banky volat nebudu , Google použít umím abych si zjistil že to má být odesláno bankou nejpozději příští pracovní den. Jde mi pouze o vaše osobní zkušenosti.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Peníze dorazí nejpozději zítra odpoledne,spíš dopoledne.2-3 dny určitě ne.

hodnocení

1x
Mbank i fio umí okamžité platby, takže když je pán odešle, máte je na účtu ihned. Pokud je odešle standardní platbou, máte je zitra dopoledne na účtu.

ml1
hodnocení

0x

Podle zákona to musí stihnout do následujícího pracovního dne, ve 23:59 už by to ale bylo spíš pozítří.

Ovšem banky už nespekulujou se zdržováním plateb a odesílají je hned. Pokud pošlete peníze ve 23:59 nebo klidně v 03:00 tak to banka předá ke zpracování do čnb hned jak otevře (v 6 ráno, v 8 ráno nevim), ale to tak fungovalo i dřív. Co býalo jiné, že když se příkaz dal během dne třeba dopoledne, tak to banky posílaly až následující den (výjimkou bývala spořitelna, ta odesílala příkazy hned i při zadání v poledne), aby nemuseli platit navíc poplatky čnb. Systém byl dřív nastavený tak, že ráno to bylo za řekněme 4 halíře a v průběhu dne se ten poplatek zvedal, až před zavřením to bylo řekněme 10 korun, tak proč platit navíc, když to stačí odeslat až další den a ušetříme. Ovšem tohle prý už čnb zrušila (ceník jsem nekontroloval, viděl jsem kdysi ten starý, psali to v novinách) a banky na to zareagovali tím, že příkazy posílaji hned. A v práci na to zase zareagovali tak, že neposílají peníze prvního, ale druhého nebo třetího (bývalo příjemné mít na účtu výplatu hnedka prvního, pár měsíců to vydrželo), ale jak to pošlou, tak to ten samý den za pár minut na účtu mám (čsob -> fio).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]