Nejste přihlášen/a.
V lázních jste od 9. září. Kolik dní tam ještě máte vlastně být? Už asi jen pár, ne? Být Vámi bych lázně dokončila a na tu dobu, zřejmě krátkou, požádala o pomoc s nákupem sousedy, nějaké kolegy z Vaší práce nebo i příbuzné, pokud nebydlí příliš daleko. Ve větších městech fungují firmy Rohlík, Košík, Dáme jídlo... Věřím, že se chcete o paní postarat, ale pár dnů by mohla vydržet se základními trvanlivými potravinami a nějakým ovocem.
V červnu jsem byla hospitalizovaná. Jedna paní z pokoje se jen tak mezi řečí zmínila, že její manžel je sám doma a velmi špatně pohyblivý. Sestry okamžitě kontaktovaly nějakou sociální službu. I Vaší přítelkyni by mohla sociálka jednorázově vypomoci, pokud opravdu nemáte ani jeden z Vás nějaké kamarády.
Co sem pořád pletete berle,že by nemohla stát a vařit,uklízet,nádobí ...Nevím v kterém století žijete,ale ony existují i ,,chodítka,,.To je bezva věc - má to sedátko i košík.Doma ho používám u sporáku,dřezu / sednu si /,na cestování po bytě do koupelny a WC atd.Venku zajdu v pohodě nakoupit.Když jsem cestou unavenej tak si sednu kdekoliv dám pivko a cigárko a jedu dál.Nafasoval jsem ho na pojišťovnu a už nevracel - stejně jako berle.Máme vanu a tam mám sedátko - taky bezva věc.Sednu přes okraj na sedátko a přetočím se do vany a jedu,jedu,jedu.., Všechno je řešitelný,ale to bude muset si zařídit ona na svoje jméno a ZP.Tohle Vy za ni nevyřešíte.Pokud teda vůbec umí něco zařídit.Asi bude ,,ta první,, co má sádru na noze a všichni kolem po+erte se.Jo,ještě si může nafasovat pleny co kdyby náhodou musela vstát.
Připadá mi, že hledáte problémy tam, kde nejdou.
Jste v lázních od 9.9. Lázeňská kůra běžně trvá 4 týdny, tedy pro Vás do 7.10. Někdy ošetřující lékař navrhne týden navíc. Je to málokdy, ale stává se to. To byste tedy byl v lázních o týden déle a tudíž do 14.10. Vy píšete dotaz 17.10. Kde jste se tedy zapomněl tak dlouho? Běžná lázeňská péče je skutečně 4 týdny + případně 1 týden navrch. Pro Vás do 14.10. Už byste měl být 3 dny doma.
Jinak paní pobude několik dní v nemocnici, kde o ni bude postaráno ve všech ohledech. Poté doma - sádra, berle. Paní je ještě mladá, zřejmě pohybově zdatná, chodí běhat. Bude tedy pracovat z domova. Nákupy si může objednat od donáškové firmy, třeba Rohlík. Stejně tak jídla, aby nemusela vařit. Teplý oběd jí přivezou v každém městě, dokonce zavážejí i vesnice. Jinak má určitě rodiče, sourozence, ve 40 letech asi i dospělé děti. A každý příjemný člověk má plno kamarádek. Ať zavolá a její blízcí jistě přijdou a pomohou. Ona může jen odpočívat.
Nákup převezme ve dveřích bytu, oběd také, talíř a příbor opláchne. Kamarádka či rodina přijde třeba vyluxovat či setřít podlahy. Není třeba z toho dělat nějakou kovbojku. Horší by to bylo s 90letou babičkou, ale mladá žena plná sil to určitě zvládne v pohodě. Proto nemusíte rušit pobyt v lázních.
Nechci být zbytečně zvědavá, ale zajímalo by mě, na jakou diagnózu jste měl lázně a na jak dlouhou dobu. Zdá se mi to opravdu divné. Já po totálce kolene po 4 týdnech šupajdila domů. Jaga.
To nemá nikoho jinýho ani známé, kamarádky?
Jestli můžeš zdrhnout na revers bez sankcí se ptej se přímo v lázních nebo v pojišťovně, pokud ti to odkývou tak si to nech dát písemně aspoň do mailu..
Tak to asi bydlíte na pustým ostrově kde okolo nikdo neni.. Jestli ty ani ona nemáte nikoho z rodiny, kamarádů, sousedů kdo by zvládl zajít pomoct tak to máte hodně smutnej život. Sousedů ses ptal a poslali tě do háje?
Pak tu je i sociálka, pečovatelky, služby typu "nákup do domu". seniorexpress apod.
V neposlední řadě s jednou nohou a berlema se v bytě dá fungovat docela v pohodě, naopak pořád ležet jak mrtvola neni úplně chytrý, dost to ztěžuje rekonvalescenci, akorát si vyrobí proleženiny.. Podobně ty když zmizíš z lázní, tak zase zhoršíš svoje problémy.
A fakt nechápu proč dotaz směruješ na jakousi poradnu místo toho aby ses zeptal přímo v lázní nebo pojišťovny..
Viz.asd1.
Ale poklud přítelkyni budou operovat, pak bude asi ještě nějaký den v nemocnici...a potom snad dostane berle, ne?
S berlemi se dá chodit poměrně obstojně a menší nákup by neměl být problém.
Pro někoho problém, pro jiného svým způsobem banalita.
Tazatel -víte jak jsem jako svobodný , bydlící cca 200km od rodičů,podobnou situaci řešil?s berlimi jsem doskákal, do obchodu, k lékaři dokonce i na polykliniku (část pěšo zbytek městskou ) dokonce večer na vařené (do hospody na pivo) o berlích.
Dělejte a zařiďte se jak myslíte a jak chcete.
Jen se Vám snažíme naznačit, že zlomený kotník (jakkoliv je to krajně nepříjemná situace) není konec světa (a zejména ne ve 40 letech).
Pokud Vás tedy z lázní nepustí, přítelkyně rozhodně hlady neumře.
A jak si myslíte že jsem to dělal? nohu v sádře, berle pod pazuchou a do krámu nakoupit, uklohnit si něco k jídlu, nádobí umít a další věci -s nechdicí sádrou, s chodivcí už bylo hej! jinak totéž co píšu o něco výše -kdy chce najde způsob, kdo ne -ten fňuká a uráží druhé. Jsou na tom lidé hůře než je jen zlomený kotník! Ps a toto se mi stalo před 1989! v té době neexistovalo "dáme jídlo" rozvo nákupu po domácnostech, snadi senioři nebydlící v DPS či DD si to vše museli obstarat sami s berlemi bez dnešních chodítek! A vy budete tady fňukat!
Pane marek, co chcete slyšet?
Vy chcete voje bat zdravotní systém, to nejde, buď si zaplaťte svoje lázně, anebo manželce zaplaťte taxíka ať doveze jídlo...
To snad není možný, vy chcete, aby ostatní pojištěnci se vám skládali na vaši rodinu?
Co jste to za rodinu, že už nemáte rodiče ani na jedné straně, sousedy, kolegy z práce, prostě kohokoliv koho můžete požádat? Zamyslete se nad sebou a nad principem Vašeho dotazu, Třeba vám to dojde na co se ptáte!
ostatně celý váš dotaz je takový úplně nedůvěryhodný. Vaši diagnózu nám neprozradíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.