Ahojte, mohu na neurologii do nemocnice bez žádanky a objednání, když vím, že mé potíže jsou právě neurologického původu a přijde mi ztráta času jít za obvodním jen pro žádanku? Díky
Tak si tam zavolejte, kam chcete jít, a ptejte se, zda vyžadují doporučení od obv. lékaře, nebo zda můžete přijít rovnou. Nejspíš Vás budou chtít objednat třeba na prosinec. Pak se ozvěte, že máte akutní potíže. Měli by podle toho jednat. U nás se dneska objednává telefonicky i k obvoďákovi . Zase kvůli covidu, aby se nesešlo víc lidí- potenciálních marodů v čekárně.
katy*
Už jsem se objednala k obvodnímu a zítra tam skočím. Snad vše dobře dopadne.
U nás se dneska objednává telefonicky i k obvoďákovi žel to tak dělá asi rtivá drtivá většina praktiků (u nás zejména ti co mají sidlo přímo na polyklinice) bez objednání ani ránu! Moje (vlastně celé rodiny až na vnoučka) obvodní téměř striktně doržuje režim- do osmé odběry, pak do půl desáté akutní bez objednání a poté až objednané (kontroly v DPN, pracovně lékařské prohlídky...)To tazatel u neurologa mne vzal tehdy ihned i když jsem měl žádanku-stačilo mu sdělit co mi je-příznaky a z obavy aby nešlo o mrtvici či něco podobného mne vzal ihned stejně jako pak na CT a rehabilitaci. měl jsem ochrnutou pravou polovinu tváře
liska5
A sakra! A nebyl to jen zánět trigeminu? To měla moje známá, taky jí tvář visela. Půjčovala jsem jí na to Biostimul.
Tak jsme si nerozuměli lícní není trojklanný. Šlo "jen" o zánět lícního nervu nikoliv trojklanného !
jinak je to OK ty objednávky, ale ty OL co jsem zmínil NEMAJÍ určené časy pro odběry, akutní a kontroly, takže se klidně stane že se objednáte stejně jako akutní a stejně na chodbě budete muset stát se spoustou jiných pacientů-zrovna tito, jde o jednoho lékaře a dvě lékařky a hned naproti .laborka a odborný lékařpro nemoci vnitřní = diabetolog-což znamená, že se tam klidně v jeden čas sejde i 30 lidí! Ve středu když jsem odcházel tak na stolku do laborky leželo čísílko38! odcházel jsem cca v 9:30! Pův jsem byl desátý! Jen tak pro formu cukr (5 mmol) na úrovni zdravého člověka,až jsem se divil
liska5
Zas tak to nebylo od věci. Nervus mandibularis / lícní/ je jedna z větví trojklanného nervu /trigeminu/. Někdy bolest vyvolá právě herpesvirus, o kterém se tu často diskutuje.
U nás se na neurologii chodí rovnou bez žádanky. Tak to asi všude bude stejné.Ale to je neurologická ordinace. Do nemocnice rovnou jít jsem nezkoušela.
Ale ne všude musí být soukromý neurolog, či ambulance mimo nemocnici! Nevím ale třeba zrovna u nás je jen neurologickýá jen v nemocnici.(tedy jsetli se nic za ty dva roky co jsem tam byl nic nezměnilo!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.