Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Svědí mne kuže na ruzných částech těla. Na noze jsem si všiml červených nevím jak to napsát teček a taky hnědé. Na prsou uprostřed žádná vyrážka další svědění. Když jsem použil dětský zásyp tak svědění nepomohlo. Jaké mohou být příčiny co si koupit v lékární atd? Děkuji.
To neřekne hned ani lékař. Je tisíc faktorů od domácí chemie, přes stravu, léky, infekce po stresy...Ona existuje i alergie na vlastní pot...Svědí plísňová onemocnění, alergie na cokoliv, ale i nedostatečné prokrvená suchá kůže.
Už dotaz je nedostatečný. Věk, nadváha, život.styl? Podle těch petechií na noze asi budete starší.
Začněte tím, že se budete mýt jenom vodou, dejte si období jalové / jako dětské/ stravy, místo aviváže přidejte další máchání, Příjemnými činnostmi rozdýchejte starosti. Zkuste Ditiaden calcium / šumivé tablety/, možná se dá koupit nějaké antihistaminikum. Dobré je tělové mléko ovesné. Nemoci pokožky potřebují Zn, vit A, B6, B2, Fe...
Já jsem to měla také a sama jsem si zjistila, že jsem to měla z ořechů. V té době jsem hodně jedla para ořechy a vlašáky.
Třeba 10 a více dkg denně. Přestala jsem ořechy jíst a je po svědění. Byla jsem s tím na alergologii , na kožním a lékaři mně nepomohli. Nejvíce to svědilo pod prsy a na zátylku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.