Nejste přihlášen/a.
měla bych otázku ohledně chování nadřízeného k dělnici.
Jde o situaci, kdy mistr požaduje po dělnici vztah a když ho několikrát odmítne začne ji dělat zle u jiných lidí, šíří pomluvy a dále šíří, že je lesba, protože mu nedala a vykřikuje ať nejlépe táhne z práce..
Považovali by jste to už za šikanu na pracovišti a jak by jste takovou situaci řešili?
Děkuji.
Tak nám pane řekněte, jak by se zachoval, jako ta dělnice? To mě zajímá…
2x
Stačí mít důkaz, že se to děje. Mocným důkazem je audionahrávka. Pohopitelně mu tam dělnice nebude stát s mikrofonem u pusy. Trošku špionáž a musí to být slyšet i když bude třeba diktafon v kapse nebo mobil.
Pak stačí podat stížnost tomu, kterého má dělnice v pracovní smlouvě (majitele, ředitele, atd...).
Mistra pak mohou vyhodit, zvláště, pokud je to postradatelný flink. Ale pokud je nepostradatelný a nebo je do rodiny s šéfem či majitelem, tak je to jedno a obranou je odchod z takové práce.
doplněno 14.10.22 20:15:
Mimochodem v podřadných profesích nic neobvyklého.
Pokud to není zrovna telefonická nahrávka, kde existují záznamy na obou koncových bodech kdo a komu volal a kdy od operátora, tak pouhá odjedu nahrávka není obvykle validní důkaz.
By ses divil, jaký je to důkaz. Ano, použil jsem v životě nahrávku. Díky ní jsem neměl oprávněně odpovědnost za poškozené auto klienta (servis).
1x
Pokud je váš nadřízený takovýhle ubožák, tak já na vašem místě bych zašel za nějakým vyšším šéfem a vše mu řekl (možná to už zkoušel na víc ženských). Významná firma tohle pravděpodobně bude řešit. Pokud je to nějaká malá firmička, tak vás možná pošlou někam, a pak záleží na vás, jestli se chcete pustit do boje, nebo raději změnit zaměstnání.
0x
Ano, je to šikana na pracovišti a bude problém pomluvy nějak ustát. Že o vás vykřikuje, že jste lesba, na to se vykašlete, ono to nikoho zas tolik nezajímá. Řešení- velká firma s personálním oddělením - napráskat ho. Malá firma bez nikoho, kdo by to řešil, tam asi jen hrdě chodit do práce a dělat co nejlépe, aby na vás nemohl nikdo najít pracovní chyby. A až příště přijde mistr loudit, okatě vytáhnout mobil, nastavit diktafon přímo před něho...podruhé to již neudělá. Lidi jsou srabi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.