Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracený balík Baĺíkovnou

Od: michellin* odpovědí: 21 změna:
Ahoj,
stala se mi takova vec a to ze mi Balikovna pravdepodobne ztratila balik. Na infolince mi bylo doporuceno dat elektronicky reklamaci. Mam par dotazu, spise teorerickych...
1. V reklamacnim formulari je kolonkana detailni popis obsahu baliku, pry z duvodu, kdy se odlepi nebo zaspini stitek, pote ze jsou takove baliky otevreny a na hromade predmetu hledano to, co popisete. To jsem tedy jak Alenka v Risi divu, kde je listovni tajemstvi? Uvedla jsem, ze stitek lepi balikovna a proto je to jejich problem a nemam zajem popisovat predmet ve ztracenem baliku, aby byl hledan na nejake kupe v depu. Chci obdrzet svuj neporuseny balik. Takze to vlastne neni ani otazka, spis takovy udiv. Vy byste obsah baliku takhle verejne sdileli?
2. Na muj druhy dotaz mi prilis nedokazali odpovedet ani na info lince... pokud se balik nenajde, bude uznan za ztraceny, jak se dokazuje hodnota? Balikovna uvadi, ze baliky jsou pojistene AŽ do 50tis. Kc. Kdo dostane korunu a kdo padedsat tisic? Pry bud fakturou (kde bych ji asi vzala, vse nemusi byt jen eshop-kupujici) nebo cestnym prohlasenim. To opravdu?
Reklamoval nekdo v posledni dobe?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

0x
1.Takže co mají podle vás dělat, když zjistí že na baliku není štítek nebo je nečitelny? Hodit rovnou do spalovny? Takle máte šanci obsah ziskat...
2.Buď opravdu nějakým dokladem o hodnotě zboží, nebo čestným prohlášením. Nebo jak jinak si to představujete, že by se mělo řešit?
michellin*
hodnocení

Nemusite mi odpovidat na otazky otazkou.
Vlastne timto stylem mi nemusite odpovidat vubec. Hezky vecer
A ano, pokud by se mel nekdo cizi v mem baliku hrabat, moje veci se budou valet na hromade jinych veci nekde v depu, tak budu radsi, kdyz balik pujde do te spalovny a dostanu financni nahradu.
tomaso
Tak jak sama píšete, koukáte na situaci jako puk.takze evidentně netušíte, jak co funguje a máte nějaké mylne představy. Proto se ptám,jak si to představujete,abych pochopil vaše uvažování.

hodnocení

0x

Jakou službou vám to bylo posláno?

michellin*
hodnocení

Balíkovna... pisu to v nadpisu a v uvodu.
Je to sluzba Ceske posty.

hodnocení

0x

Tak mně by bylo teda úplně jedno, že by někdo viděl co v tom balíku je. Takže kdyby se mi stalo to co popisujete, tak já bych klidně vyplnila kolonku ohledně obsahu balíku a byla bych ráda, kdyby se to hnulo k nějakému rychlému řešení. Jinak co se ceny týče, tak to je napsáno vždy na tom útržku,na kolik je balík pojištěný. V případě že by se ztratil a nenašel, tak by Vám měli vyplatit tu cenu, kterou jste udala. To si ale jenom myslím, ještě se mi to nikdy nestalo.

michellin*
hodnocení

Diky, ale toto je sluzba Balikovna. Neni k tomu zadny utrzek s udanou cenou. Jak pisu, uvadi, ze jsou zasilky pojisteny az do vyse 50 tis. Kc.

Aha, tak to promiňte. Ale to je trochu divné, to "až do výše". Na čem je teda ta "výše" odškodnění závislá? A kdo ji určuje? Ale nemusíte odpovídat, akorát že zase zase vrtá v hlavně mně. ;) To tam nemají žádné obchodní podmínky? Já bych si je přečetla, abych věděla jak to funguje a pak teprve bych se roozmyslela, jestli tuto službu využiji.

zmd
Pokud Je to takto, tak pojistná částka je podle toho, co prokáže či prohlásí poškozený, tedy odesílatel. Nejvýše 50 000.
Ovšem my ani nevíme, kdo je odesílatel a kdo příjemce.
michellin*
hodnocení

@suzymon @zmd
Obchodni podminky jsem si nasla, ale nic podrobnejsiho nebo upresnujiciho jsem se z nich nedozvedela.
Odesilatel i prijemce jsem ja. Funguje to podobne jako zasilkovna, kdy bud prijemce nebo odesilatel vystavi kod. V podstate jako odesilatel se tam uvadi jen jmeno, tel a email a jako prijemce jmeno, tel, email a vydejna balikovny. Vystavovala jsem tedy sama na sebe a kod sdilela jine osobe, ktera mi balik odnesla do balikovny. Nekolik baliku takto vystavenych mi v pohode doslo, neni to nic proti nejakym podminkam.

spu
hodnocení

0x

1. Tak buď ten balík chci a souhlasím s jejich identifikací nebo ho nechci.

2. Pokud jsete posílala staré rohlíky babičce na strouhanku dostanete tu korunu. A jestli prokážete , že to byl nový Iphone 14, dostenete 40 litrů.

ahoj*
hodnocení

0x

bod 2. hodnota to ti taky stejně moc nemusí pomoct. Nedávno jsem viděl na tiktoku video borca co taky posílal balík, ztratil se, ale měl ho pojištěný na 2500kč. Musel k původnímu prodejci pro kopii dokladu a pošta mu i tak vyplatila nižší sumu. Důvod si přesně nepamatuju stejně jako další zbytečnou omáčku v tom videu.

carter
Mohl bys to video dohledat? Zajímá mě to

carter
hodnocení

0x
@michellin
1) Tys tam měla podprsenku 20XXXL?
2) popiš lépe situaci, co tam bylo, komu si to podepiš posílala, jaká lhůta uplynula… Ono dost záleží, kdo a komu posílá víš?
Já ti nevím, už to bude nějaký ten pátek, co mi pošta vyplácela poměrně často peníze za ztracené zásilky. A nejen pošta. A párkrát jsem se i setkal s těmi, kdo ty balíky kradli.
michellin*
hodnocení

1. Haha, podprdu ne, ale kufr erotickych pomucek... no tak popisuj to detailne do kolonky, ze jo... VTIPKUJU!
2. Ted jsem to popsala vyse do komentare...

davidmasek
hodnocení

0x

Pořád žádné řešení s Balíkovnou? Teď mi taky nedoručili 1 balík klientovi. Sledování na webu píše, že byly obdrženy údaje přes web a teď se prý stále čeká na podání balíku odesilatelem, přitom podaný byl už před 4 dny. Takže se nám to podle sledování online tváří, jako že jsem to vůbec neodnesl na poštu a klientovi zboží vůbec neposlal. Ještě že na téhle poště mají kamery a bude lespoň záznam, kde si mě mohou v ten konkrétní den a hodinu s tím balíčkem najít.

lil
Dobrý den, jak jste to vyřešil? Stalo se mi teď to samé, jen u nás asi kamery nejsou, ale paní si mne pamatuje, bohužel v systému nic nema.. :/

hodnocení

0x
Stala se chyba a tak se musí najít řešení, jak ji vyřešit. Když je člověk nápomocný tak to lze a pokud je arogantní jako ty, tak to nelze. Každý dělá občas chybu…jejich štítek, jejich problém a jejich řešení, ale je to jednoduché - pokud chceš najít a získat balík, tak musíš postupovat podle jejich pravidel nebo můžeš vyjít do ulic a začít hledat. Hodně štěstí. Klidně bych poskytl obsah balíku, je mi to jedno, že to uvidí nějaký Pepík z horní dolní.

hodnocení

0x
To pojištění je prostě pojištění s limitem 50 tisíc. Pojišťovna vám zaplatí škodu pouze v případě, že doložíte k jaké škodě došlo. V žádném případě pojištění logicky není bianco šek na na 50 tisíc. Jestliže jim nechcete doložit, co a za kolik jste poslala, nemohou vám nic proplatit. Pokud se vám to nelíbí, měla jste poslat balík jinou službou a pojistit si ho na konkrétní částku.
michellin*
Pisete bohuzel nesmysly. Pojistovna by mi samozrejme neplatila nic, s pojistovnou toto nema nic spolecneho, vztah byl mezi mnou a postou.
Pro informaci, k uplatneni naroku lze tedy dolozit fakturu, pokud neni faktura, staci opravdu cestne prohlaseni. Coz pri hrosi kuzi v podstate "bianco sek na 50 tis." znamena.

michellin*
hodnocení

0x
Neni nutne odpovidat na pul roku stary dotaz. Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]